Episkopiana op Corfu | Griekenland

Episkopiana

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 22 augustus 2021

Episkopiana is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Episkopiana of wil je Episkopiana bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Episkopiana.

Episkopiana op Corfu | Griekenland

Ontdek Episkopiana op Corfu


Episkopianá (Επισκοπιάνα) is een bergdorp en gelegen in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 20 kilometer van Corfu-stad. Het is gebouw op een heuvel, hoog boven de toeristische plaats Moraïtika. Smalle straatjes, prachtige gekleurde huizen, gezellige pleintjes, zeer groen en een prachtig uitzicht op zee zijn de elementen die Episkopiana zo bijzonder maken.

Het ontleende zijn naam aan een bisschop (Episkopos) die daar in de buurt woonde in de Byzantijnse periode. Het dorp is op zich niet verschillend van andere Corfiotische dorpjes, klein met enkele huizen maar toch twee taverna’s. Volgens de geschiedenis zou hier Ioannis Kapodistrias geboren zijn. Hij was de eerste gouverneur van Griekenland, zijn huis is tot op heden bewaard gebleven en in goede staat te bewonderen in het dorp.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Wil jij niet alleen maar een relaxvakantie op Corfu, maar wil je vooral ook leuke dingen doen tijdens je verblijf op het Griekse eiland? Er is natuurlijk meer dan voldoende te doen. Je kunt je vakantie op Corfu compleet maken met een leuke excursie, een boottocht, een wijntour of bijvoorbeeld een dagtrip. Er is meer dan genoeg te zien en te doen op Corfu.

Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Corfu in de zomer warm en droog is, terwijl de winters mild en nat verlopen. Ga je in de zomer op vakantie naar Corfu, dan is het zeldzaam als je een paar druppels regen op je hoofd krijgt. Je kunt over het algemeen genieten van heerlijk zomerweer tijdens je verblijf op Corfu, met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius. De middagen verkoelen je met een fijn zeebriesje. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. Ga je in de winter op vakantie naar Corfu? Dan moet je wel rekening houden met overvloedige regenval, veroorzaakt door de (noord)westelijke winden. Precies dit weer op Corfu zorgt ervoor dat het eiland zo dicht bebost en idyllisch groen is.

EPISKOPIANA Weer

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer op Corfu is goed geregeld. Er rijden veel bussen en de meeste grotere plaatsen zijn uitstekend te bereiken met de bus. De kleinere plaatsen zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar mogelijk moet je dan wel wat vaker overstappen. Natuurlijk geven wij je graag inzicht in de mogelijkheden van het openbaar vervoer op en rond jouw specifieke vakantiebestemming op Corfu.

De reistijd van Episkopiana naar Corfu stad is circa 34 minuten en de reisafstand is circa 17 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Episkopiana: B1, B2, B5, B6, B7 en B12.

  • groene bus B1 naar Kavos
  • groene bus B2 naar Petriti
  • groene bus B5 naar Agios Georgios
  • groene bus B6 naar Issos
  • groene bus B7 naar Messonghi
  • groene bus B12 naar Chlomos
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Episkopiana op Corfu


Goedkope vakantie naar Episkopiana? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Episkopiana


Gaat er een rechtstreekse bus van Episkopiana naar Corfu stad en vice versa?

Er stopt helaas geen bus in Episkopiana, het is vanuit het dorp ongeveer 20 minuten lopen naar de dichtsbijzijnde halte aan de hoofdweg. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Episkopiana vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Episkopiana?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Episkopiana. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Episkopiana.