uitgelicht

Episkepsi

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 22 augustus 2021

Episkepsi is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Episkepsi of wil je Episkepsi bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Episkepsi.

Foto door Dzip

Ontdek Episkepsi op Corfu


Episkepsi (Επίσκεψη) is een bergdorp dat gelegen is aan de noordkust van Corfu (Corfu | Griekenland). Het ligt op ongeveer 6,5 km ten zuiden van Acharavi. De weg van Acharavi naar Episkepsi gaat voortdurend omhoog. Wanneer je naar Episkepsi gaat houdt er dan rekening mee dat er, voor je het dorp inkomt, een supersteile wegomlegging om een aardverschuiving heen is. Te voet of met de fiets kun je gewoon de oude weg blijven volgen. Er komen maar weinig toeristen in Episkepsi.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

EPISKEPSI Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Episkepsi kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Episkepsi.

De reistijd van Episkepsi naar Corfu stad is circa 1 uur en 22 minuten en de reisafstand is circa 31,4 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Episkepsi: A15.

  • groene bus A15 naar Agios Panteleimon
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Episkepsi op Corfu


Goedkope vakantie naar Episkepsi? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Episkepsi


Gaat er een rechtstreekse bus van Episkepsi naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Episkepsi naar Corfu stad en vice versa: de groene bus A15. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Episkepsi vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Episkepsi?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Episkepsi. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Episkepsi.