uitgelicht

Strinilas

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 7 april 2022

Strinilas is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Strinilas of wil je Strinilas bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Strinilas.

Foto door Dimashoo

Ontdek Strinilas op Corfu


Strinilas (of Strinylas) is een bergdorp en gelegen in Noord-Corfu (Corfu | Griekenland). Een bezoek aan Strinilas zal je het fascinerende plattelandsleven van Corfu laten zien. Het dorp zelf ligt op een fantastische locatie, gelegen bovenop de hoogste berg (de Pantokrator) van Corfu, de koele berglucht is een verfrissing voor het dorp.

Je zal hier ook de unieke architectonische kenmerken zien die duidelijk anders zijn dan die welke elders op het eiland Corfu zijn gevonden. Strinilas staat bekend om zijn resistente stenen die veel dorpen karakteriseren. Deze harde stenen worden aangeduid als de strinaria, een woord dat afkomstig is uit het oude Griekse woord strinis, dat letterlijk moeilijk betekent.

Natuurlijk moet je ook even de lokaal gebrouwde wijn Moschato proeven. De Strinilas-wijn is gekend in heel Corfu en je kunt hem proeven in de plaatselijke taverna’s. Het dorp Strinilas is zeer uitnodigend en het eerste wat je ontmoet is het pittoreske plein dat direct in het oog springt door een oude elmboom (Iep (Ulmus), ook bekend als Olm) en drie taverna’s. Een hiervan, The Elm Tree, werd lange tijd uitgebaat door een Grieks-Nederlands echtpaar. Het is bij mij niet bekend door wie The Elm Tree nu uitgebaat wordt.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Wil jij niet alleen maar een relaxvakantie op Corfu, maar wil je vooral ook leuke dingen doen tijdens je verblijf op het Griekse eiland? Er is natuurlijk meer dan voldoende te doen. Je kunt je vakantie op Corfu compleet maken met een leuke excursie, een boottocht, een wijntour of bijvoorbeeld een dagtrip. Er is meer dan genoeg te zien en te doen op Corfu.

Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Corfu in de zomer warm en droog is, terwijl de winters mild en nat verlopen. Ga je in de zomer op vakantie naar Corfu, dan is het zeldzaam als je een paar druppels regen op je hoofd krijgt. Je kunt over het algemeen genieten van heerlijk zomerweer tijdens je verblijf op Corfu, met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius. De middagen verkoelen je met een fijn zeebriesje. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. Ga je in de winter op vakantie naar Corfu? Dan moet je wel rekening houden met overvloedige regenval, veroorzaakt door de (noord)westelijke winden. Precies dit weer op Corfu zorgt ervoor dat het eiland zo dicht bebost en idyllisch groen is.

STRINILAS Weer

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer op Corfu is goed geregeld. Er rijden veel bussen en de meeste grotere plaatsen zijn uitstekend te bereiken met de bus. De kleinere plaatsen zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar mogelijk moet je dan wel wat vaker overstappen. Natuurlijk geven wij je graag inzicht in de mogelijkheden van het openbaar vervoer op en rond jouw specifieke vakantiebestemming op Corfu.

De reistijd van Strinilas naar Corfu stad is circa 70 minuten en de reisafstand is circa 27 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Strinilas: A14 en A15.

  • groene bus A14 naar Sokraki
  • groene bus A15 naar Agios Panteleimon
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij. Zie hieronder voor de contactgegevens.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Strinilas op Corfu


Goedkope vakantie naar Strinilas? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Strinilas


Gaat er een rechtstreekse bus van Strinilas naar Corfu stad en vice versa?

Er stopt helaas geen bus in Strinilas, het is vanuit het dorp ongeveer 45 minuten lopen naar de dichtsbijzijnde halte aan de hoofdweg. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Strinilas vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij.

Hoe kom ik in Strinilas?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Strinilas. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Strinilas.