Strinilas

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 8 december 2022

Strinilas is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Strinilas of wil je deze plaats bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Strinilas.

Foto door Dimashoo

Ontdek Strinilas op Corfu


Skripero (Σκριπερό) is een relatief groot bergdorp, gelegen in Noordoost-Corfu. Deze sfeervolle plaats staat vooral bekend om de mooie omgeving. Je kunt hier eindeloos genieten van de indrukwekkende natuur om je heen. Wanneer je de vakantie in Skripero op Corfu doorbrengt, dan kijk je je ogen uit als je een echte natuurliefhebber bent. Het bergdorp zelf wordt omringd door citrusplantages, olijfgaarden en bergen, maar je kunt ook steeds genieten van een indrukwekkend uitzicht over de helderblauwe zee. Het bergdorp ligt aan de zuidwestzijde van Ano Korakiana, op een afstand van 18,6 kilometer van Corfu-Stad.

Zichtbaar rijke geschiedenis van Skripero

Het bergdorp heeft een rijke geschiedenis en dit is zeker op meerdere plekken in het bergdorp te zien. Zo kun je een bezoek brengen aan een oud herenhuis in het dorp. Dit herenhuis is aan de binnenzijde helemaal omgetoverd tot moderne concertzaal. Dit gebeurde in 1957, voor het Filharmonisch orkest, maar aan de buitenzijde zie je nog altijd de originele kenmerken van het oude herenhuis. Het orkest dat erin gevestigd is bestaat overigens ook al meer dan 100 jaar, namelijk sinds 1909. Wanneer je de vakantie in Skripero op Corfu viert, dan word je omringd door een rijke cultuur en een pure historie.

Waar komt de naam Skripero vandaan?

Skripero is op de Korakio berg gebouwd. Het bergdorp kent adembenemende uitzichten en misschien komt hier dan ook wel de eerste verklaring van de naam vandaan. Door de mooie uitzichten is het een ideale plek voor schrijvers om de nodige inspiratie te vinden. Er wordt dan ook gezegd dat de naam van het dorp komt van het Italiaanse woord ‘schrijven’, namelijk ‘Scrivero’. Toch is er nog een verhaal bekend over het ontstaan van de dorpsnaam. Het zou namelijk ook afkomstig zijn uit het Albanees, van het woord ‘Skrapar’, wat ‘fort’ betekent.

Vier de vakantie in Skripero op Corfu

Corfu, Griekenland, is natuurlijk een prachtig eiland waar je altijd kunt genieten van een heerlijke vakantie. Wel maakt het uiteraard verschil in welke plaats je de vakantie viert. Verblijf jij in Skripero op Corfu, dan geniet je van indrukwekkende uitzichten, een rustgevende natuur en een gastvrije instelling van de lokale bewoners. Je hoeft je hier geen moment te vervelen. Het bergdorp ligt niet direct aan het strand, maar wel aan de weg die naar meerdere mooie badplaatsen toe loopt.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,6 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,2 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Wil jij niet alleen maar een relaxvakantie op Corfu, maar wil je vooral ook leuke dingen doen tijdens je verblijf op het Griekse eiland? Er is natuurlijk meer dan voldoende te doen. Je kunt je vakantie op Corfu compleet maken met een leuke excursie, een boottocht, een wijntour of bijvoorbeeld een dagtrip. Er is meer dan genoeg te zien en te doen op Corfu.

Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Corfu in de zomer warm en droog is, terwijl de winters mild en nat verlopen. Ga je in de zomer op vakantie naar Corfu, dan is het zeldzaam als je een paar druppels regen op je hoofd krijgt. Je kunt over het algemeen genieten van heerlijk zomerweer tijdens je verblijf op Corfu, met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius.

De middagen verkoelen je met een fijn zeebriesje. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. Ga je in de winter op vakantie naar Corfu? Dan moet je wel rekening houden met overvloedige regenval, veroorzaakt door de (noord)westelijke winden. Precies dit weer op Corfu zorgt ervoor dat het eiland zo dicht bebost en idyllisch groen is.

STRINILAS Weer

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer op Corfu is goed georganiseerd. Er zijn veel bussen die de meeste grotere plaatsen uitstekend bereikbaar maken. Ook de kleinere plaatsen zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer, al kan het zijn dat je dan wat vaker moet overstappen. We helpen je graag met informatie over de mogelijkheden van het openbaar vervoer op en rond jouw specifieke vakantiebestemming op Corfu.

De reistijd van Strinilas naar Corfu stad is circa 70 minuten en de reisafstand is circa 27 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Strinilas: A14 en A15.

  • groene bus A14 naar Sokraki
  • groene bus A15 naar Agios Panteleimon
De dienstregeling kan beïnvloed worden door bijvoorbeeld vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je direct contact opnemen met de busmaatschappij. Hieronder vind je de contactgegevens.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Strinilas op CorfuVoordelige vakantie naar Strinilas? Ontdek nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Ruime keuze aan accommodaties
Altijd de beste prijs
Veilig en snel online reserveren

Veelgestelde vragen over Strinilas


Gaat er een rechtstreekse bus van Strinilas naar Corfu stad en vice versa?

Er stopt helaas geen bus in Strinilas, het is vanuit het dorp ongeveer 45 minuten lopen naar de dichtsbijzijnde halte aan de hoofdweg. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Strinilas vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij.

Hoe kom ik in Strinilas?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Strinilas. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” voor een snelle en eenvoudige routebeschrijving van en naar Strinilas.