uitgelicht

Strinilas

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 augustus 2021

Strinilas is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Strinilas of wil je Strinilas bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Strinilas.

Foto door Dimashoo

Ontdek Strinilas op Corfu


Strinilas (of Strinylas) is een bergdorp en gelegen in Noord-Corfu (Corfu | Griekenland). Een bezoek aan Strinilas zal je het fascinerende plattelandsleven van Corfu laten zien. Het dorp zelf ligt op een fantastische locatie, gelegen bovenop de hoogste berg (de Pantokrator) van Corfu, de koele berglucht is een verfrissing voor het dorp.

Je zal hier ook de unieke architectonische kenmerken zien die duidelijk anders zijn dan die welke elders op het eiland Corfu zijn gevonden. Strinilas staat bekend om zijn resistente stenen die veel dorpen karakteriseren. Deze harde stenen worden aangeduid als de strinaria, een woord dat afkomstig is uit het oude Griekse woord strinis, dat letterlijk moeilijk betekent.

Natuurlijk moet je ook even de lokaal gebrouwde wijn Moschato proeven. De Strinilas-wijn is gekend in heel Corfu en je kunt hem proeven in de plaatselijke taverna’s. Het dorp Strinilas is zeer uitnodigend en het eerste wat je ontmoet is het pittoreske plein dat direct in het oog springt door een oude elmboom (Iep (Ulmus), ook bekend als Olm) en drie taverna’s. Een hiervan, The Elm Tree, werd lange tijd uitgebaat door een Grieks-Nederlands echtpaar. Het is bij mij niet bekend door wie The Elm Tree nu uitgebaat wordt.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

STRINILAS Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Strinilas kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Strinilas.

De reistijd van Strinilas naar Corfu stad is circa 70 minuten en de reisafstand is circa 27 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Strinilas: A14 en A15.

  • groene bus A14 naar Sokraki
  • groene bus A15 naar Agios Panteleimon
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Strinilas op Corfu


Goedkope vakantie naar Strinilas? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Strinilas


Gaat er een rechtstreekse bus van Strinilas naar Corfu stad en vice versa?

Er stopt helaas geen bus in Strinilas, het is vanuit het dorp ongeveer 45 minuten lopen naar de dichtsbijzijnde halte aan de hoofdweg. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Strinilas vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij.

Hoe kom ik in Strinilas?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Strinilas. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Strinilas.