uitgelicht

Skripero

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 7 april 2022

Skripero is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Skripero of wil je Skripero bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Skripero.

Ontdek Skripero op Corfu


Skripero is een bergdorp en gelegen in het prachtige landschap van Noord-Corfu (Corfu | Griekenland). Het wordt omgeven door bergen, olijfgaarden en citrusplantages en ligt op 18 km van Corfu-stad. In dit grote traditionele Corfiotische dorp zijn diverse taverna’s, mini markten en restaurants waar je kunt genieten van de traditionele lokale gerechten. Vanuit het dorp heb je een fantastisch zicht op de omgeving en de blauwe zee.

Het heeft een rijke geschiedenis en cultuur en is vooral bekend om zijn philharmonic orkest, wat opgericht werd op 3 mei 1909 en vandaag de dag nog steeds bestaat. Sinds 1957 is het gehuisvest in een oud herenhuis dat onlangs is gerenoveerd en omgevormd tot een moderne concerthal. Het filharmonische orkest neemt deel aan alle evenementen van het dorp en is altijd aanwezig op evenementen georganiseerd door de gemeente Palaiokastritsa.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Wil jij niet alleen maar een relaxvakantie op Corfu, maar wil je vooral ook leuke dingen doen tijdens je verblijf op het Griekse eiland? Er is natuurlijk meer dan voldoende te doen. Je kunt je vakantie op Corfu compleet maken met een leuke excursie, een boottocht, een wijntour of bijvoorbeeld een dagtrip. Er is meer dan genoeg te zien en te doen op Corfu.

Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Corfu in de zomer warm en droog is, terwijl de winters mild en nat verlopen. Ga je in de zomer op vakantie naar Corfu, dan is het zeldzaam als je een paar druppels regen op je hoofd krijgt. Je kunt over het algemeen genieten van heerlijk zomerweer tijdens je verblijf op Corfu, met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius. De middagen verkoelen je met een fijn zeebriesje. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. Ga je in de winter op vakantie naar Corfu? Dan moet je wel rekening houden met overvloedige regenval, veroorzaakt door de (noord)westelijke winden. Precies dit weer op Corfu zorgt ervoor dat het eiland zo dicht bebost en idyllisch groen is.

SKRIPERO Weer

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer op Corfu is goed geregeld. Er rijden veel bussen en de meeste grotere plaatsen zijn uitstekend te bereiken met de bus. De kleinere plaatsen zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar mogelijk moet je dan wel wat vaker overstappen. Natuurlijk geven wij je graag inzicht in de mogelijkheden van het openbaar vervoer op en rond jouw specifieke vakantiebestemming op Corfu.

De reistijd van Skripero naar Corfu stad is circa 25 minuten en de reisafstand is circa 17 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Skripero: A1, A2, A3, A6, A7, A8, A17, A18.

  • groene bus A1 naar Agios Stefanos
  • groene bus A2 naar Sidari
  • groene bus A3 naar Roda/Acharavi
  • groene bus A6 naar Afionas/Arillas
  • groene bus A7 naar Agios Georgios (Pagon)
  • groene bus A8 naar Avliotes
  • groene bus A17 naar Nimfes
  • groene bus A18 naar Armenades
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij. Zie hieronder voor de contactgegevens.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Skripero op Corfu


Goedkope vakantie naar Skripero? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Skripero


Gaat er een rechtstreekse bus van Skripero naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekken meerdere bussen vanuit Skripero naar Corfu stad en vice versa: de groene bussen A1, A2, A3, A6, A7, A8, A17, A18. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Skripero vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Skripero?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Skripero. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Skripero.