uitgelicht

Skripero

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 augustus 2021

Skripero is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Skripero of wil je Skripero bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Skripero.

Ontdek Skripero op Corfu


Skripero is een bergdorp en gelegen in het prachtige landschap van Noord-Corfu (Corfu | Griekenland). Het wordt omgeven door bergen, olijfgaarden en citrusplantages en ligt op 18 km van Corfu-stad. In dit grote traditionele Corfiotische dorp zijn diverse taverna’s, mini markten en restaurants waar je kunt genieten van de traditionele lokale gerechten. Vanuit het dorp heb je een fantastisch zicht op de omgeving en de blauwe zee.

Het heeft een rijke geschiedenis en cultuur en is vooral bekend om zijn philharmonic orkest, wat opgericht werd op 3 mei 1909 en vandaag de dag nog steeds bestaat. Sinds 1957 is het gehuisvest in een oud herenhuis dat onlangs is gerenoveerd en omgevormd tot een moderne concerthal. Het filharmonische orkest neemt deel aan alle evenementen van het dorp en is altijd aanwezig op evenementen georganiseerd door de gemeente Palaiokastritsa.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

SKRIPERO Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Skripero kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Skripero.

De reistijd van Skripero naar Corfu stad is circa 25 minuten en de reisafstand is circa 17 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Skripero: A1, A2, A3, A6, A7, A8, A17, A18.

  • groene bus A1 naar Agios Stefanos
  • groene bus A2 naar Sidari
  • groene bus A3 naar Roda/Acharavi
  • groene bus A6 naar Afionas/Arillas
  • groene bus A7 naar Agios Georgios (Pagon)
  • groene bus A8 naar Avliotes
  • groene bus A17 naar Nimfes
  • groene bus A18 naar Armenades
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Skripero op Corfu


Goedkope vakantie naar Skripero? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Skripero


Gaat er een rechtstreekse bus van Skripero naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekken meerdere bussen vanuit Skripero naar Corfu stad en vice versa: de groene bussen A1, A2, A3, A6, A7, A8, A17, A18. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Skripero vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Skripero?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Skripero. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Skripero.