Doukádes op Corfu | Griekenland

Doukades

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13 juni 2021

Doukádes op Corfu | GriekenlandDoukádes is een bergdorp en gelegen in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 20 kilometer van Corfu-stad. Het is één van de meest pittoreske en mooiste dorpen van het noordelijke deel van Corfu, met een eigen Venitiaanse stijl. Het is uitgeroepen tot een traditionele nederzetting, gebouwd in steen op een hoogte van 170 meter boven het kosmopolitische Paleokastritsa. De eerste schriftelijke vermelding van Doukades is gevonden in een document van 1616 en de naam van het dorp kwam waarschijnlijk uit de eerste bewoners die de achternaam “Doukas” gehad.

In Doukades is misschien wel het meest indrukwekkende huis van het platteland Corfu te zien, het oude herenhuis van Maria, ongeveer 1.000 vierkante meter. Het is onlangs gerenoveerd en te bewonderen in al zijn glorie. In het dorp zijn veel meer opmerkelijke herenhuizen die je zult ontdekken als je gaat dwalen door de smalle straatjes. Op het prachtige dorp.p.ein vind je tavernes en cafés waar je kunt genieten van traditionele gerechten of genieten van een verfrissend gemberbier. De pastitsade die in Doukades geserveerd wordt schijnt één van de beste in Corfu te zijn! Het is ook in Doukades dat de villa van Georgios Theotokis uit 1900 zich bevindt, hij was begin 20e eeuw de 1e minister van Griekenland. Het huis werd verlaten na de laatste oorlog, maar wordt nu gerenoveerd om de bibliotheel van politieke wetenschappen te huisvesten, met accommodatie voor de onderzoekers die er komen om de rijke familiearchieven te bestuderen.

Vraag in één van de taverna’s op het dorpslein de weg naar de St. Simeonkapel, vanwaar je een mooie wandeling kunt maken. Het verharde pad door het bos brengt je naar de kapel, op een hoogte van 350 meter. Vanaf daar kun je Paleokastritsa en Liapades aan de ene kant zien en Corfu-stad aan de andere kant. In Doukades vind je ook de kerk van de Heilige maagd Mesochoritissa. Een ander opmerkelijk gebouw in Doukades is de basisschool van de Venetiaanse architectuur dat bewaard gebleven en in zeer goede staat is. De ezelopvang van Corfu bevind zich ook in Doukades: Corfu Donkey Rescue. Niet vergeten om een bezoek aan de ezeltjes te brengen, alle hulp is welkom!

Let op: de bus stopt bij de afslag naar Doukades, vanaf hier dien je verder te lopen naar het dorp.