uitgelicht

Doukades

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 22 augustus 2021

Doukades is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Doukades of wil je Doukades bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Doukades.

Foto door Sibel Zeyneb Diker

Ontdek Doukades op Corfu


Doukádes (Δουκάδες) is een bergdorp en gelegen in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 20 kilometer van Corfu-stad. Het is één van de meest pittoreske en mooiste dorpen van het noordelijke deel van Corfu, met een eigen Venitiaanse stijl. Het is uitgeroepen tot een traditionele nederzetting, gebouwd in steen op een hoogte van 170 meter boven het kosmopolitische Paleokastritsa. De eerste schriftelijke vermelding van Doukades is gevonden in een document van 1616 en de naam van het dorp kwam waarschijnlijk uit de eerste bewoners die de achternaam “Doukas” gehad.

In Doukades is misschien wel het meest indrukwekkende huis van het platteland Corfu te zien, het oude herenhuis van Maria, ongeveer 1.000 vierkante meter. Het is onlangs gerenoveerd en te bewonderen in al zijn glorie. In het dorp zijn veel meer opmerkelijke herenhuizen die je zult ontdekken als je gaat dwalen door de smalle straatjes. Op het prachtige dorpsplein vind je tavernes en cafés waar je kunt genieten van traditionele gerechten of genieten van een verfrissend gemberbier. De pastitsade die in Doukades geserveerd wordt schijnt één van de beste in Corfu te zijn!

Het is ook in Doukades dat de villa van Georgios Theotokis uit 1900 zich bevindt, hij was begin 20e eeuw de 1e minister van Griekenland. Het huis werd verlaten na de laatste oorlog, maar wordt nu gerenoveerd om de bibliotheel van politieke wetenschappen te huisvesten, met accommodatie voor de onderzoekers die er komen om de rijke familiearchieven te bestuderen.

Vraag in één van de taverna’s op het dorpslein de weg naar de St. Simeonkapel, vanwaar je een mooie wandeling kunt maken. Het verharde pad door het bos brengt je naar de kapel, op een hoogte van 350 meter. Vanaf daar kun je Paleokastritsa en Liapades aan de ene kant zien en Corfu-stad aan de andere kant.

In Doukades vind je ook de kerk van de Heilige maagd Mesochoritissa. Een ander opmerkelijk gebouw in Doukades is de basisschool van de Venetiaanse architectuur dat bewaard gebleven en in zeer goede staat is. De ezelopvang van Corfu bevind zich ook in Doukades: Corfu Donkey Rescue. Niet vergeten om een bezoek aan de ezeltjes te brengen, alle hulp is welkom!

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Wil jij niet alleen maar een relaxvakantie op Corfu, maar wil je vooral ook leuke dingen doen tijdens je verblijf op het Griekse eiland? Er is natuurlijk meer dan voldoende te doen. Je kunt je vakantie op Corfu compleet maken met een leuke excursie, een boottocht, een wijntour of bijvoorbeeld een dagtrip. Er is meer dan genoeg te zien en te doen op Corfu.

Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Corfu in de zomer warm en droog is, terwijl de winters mild en nat verlopen. Ga je in de zomer op vakantie naar Corfu, dan is het zeldzaam als je een paar druppels regen op je hoofd krijgt. Je kunt over het algemeen genieten van heerlijk zomerweer tijdens je verblijf op Corfu, met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius. De middagen verkoelen je met een fijn zeebriesje. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. Ga je in de winter op vakantie naar Corfu? Dan moet je wel rekening houden met overvloedige regenval, veroorzaakt door de (noord)westelijke winden. Precies dit weer op Corfu zorgt ervoor dat het eiland zo dicht bebost en idyllisch groen is.

DOUKADES Weer

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer op Corfu is goed geregeld. Er rijden veel bussen en de meeste grotere plaatsen zijn uitstekend te bereiken met de bus. De kleinere plaatsen zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar mogelijk moet je dan wel wat vaker overstappen. Natuurlijk geven wij je graag inzicht in de mogelijkheden van het openbaar vervoer op en rond jouw specifieke vakantiebestemming op Corfu.

De reistijd van Doukades naar Corfu stad is circa 48 minuten en de reisafstand is circa 18,6 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Doukades: A9, Α10 en A16.

  • groene bus A9 naar Paleokastritsa
  • groene bus A10 naar Liapades
  • groene bus A16 naar Makrades
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Doukades op Corfu


Goedkope vakantie naar Doukades? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Doukades


Gaat er een rechtstreekse bus van Doukades naar Corfu stad en vice versa?

Er stopt helaas geen bus in Doukades, het is vanuit het dorp ongeveer 10 minuten lopen naar de dichtsbijzijnde halte aan de hoofdweg. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Doukades vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Doukades?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Doukades. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Doukades.