uitgelicht

Danilia

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 22 augustus 2021

Danilia is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Danilia of wil je Danilia bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Danilia.

Ontdek Danilia op Corfu


Danilia is een bergdorp en gelegen in Midden-Corfu (Corfu-Griekenland) op 9 kilometer van Corfu-stad. Het is een mooi dorp dat bijna totaal verwoest werd door de aardbeving van 1953. Een rijke Corfioot, dhr. Bouas herbouwde het dorp volledig (Danilia wordt ook wel Bouas genoemd). Hij trachtte de atmosfeer van de oude stad Corfu te benaderen door de traditionele bouwstijl hiervan over te nemen. Het resultaat is verbluffend en de bezoekers die door de nauwe straatjes wandelen worden gecharmeerd door het mooie Danilia dat in feite een openluchtmuseum is. Het is een unieke replica van het verwoeste traditionele dorp, authentiek, kleurrijk en perfect dorp gelegen in een prachtig groene omgeving – een speciale locatie “alleen voor jouw ogen”.

In het dorp zijn opnames voor verschillende films gemaakt, zoals de James Bond-film “For Your Eyes Only” (huwelijksscene) en recentelijk voor het filmen van de ITV-serie “The Durrells”.

Danilia beschikt over twee open pleinen, een prachtige kerk, een traditioneel café, een grote openluchttaverne en de grootste indoor taverne op Corfu. Alle evenementen worden op grote schaal in Danilia Village georganiseerd en verzorgd door de professionele Grecotel-medewerkers.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

DANILIA Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Danilia kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Danilia.

De reistijd van Kontokali naar Corfu stad is circa 25 minuten en de reisafstand is circa 6,1 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Danilia: nr. 7, A4, A5, A12 en A13

  • blauwe bus nr. 7 naar Dasia/Ipsos
  • groene bus A4 naar Kassiopi
  • groene bus A5 naar Barbati – Nissaki
  • groene bus A12 naar Perithia – Loutses
  • groene bus A13 naar Korakiana
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Danilia op Corfu


Goedkope vakantie naar Danilia? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Danilia


Gaat er een rechtstreekse bus van Danilia naar Corfu stad en vice versa?

Er stopt helaas geen bus in Danilia, het is vanuit het dorp ongeveer 27 minuten lopen naar de dichtsbijzijnde halte aan de hoofdweg, bij Spiti Prifti appartementen. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Danilia vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Danilia?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Danilia. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Is het museum gewoon het hele seizoen toegankelijk voor publiek?

Ze noemen het bij wijze spreken van een openluchtmuseum, omdat het oude dorp nagebouwd is. Feitelijk is Danilia “gewoon” een dorp net als alle andere dorpen. Danilia en vrij toegankelijk, dag en nacht.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Danilia.