Danilia op Corfu | Griekenland

Danilia

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13 juni 2021

Danilia op CorfuDanilia is een bergdorp en gelegen in Midden-Corfu (Corfu-Griekenland) op 9 kilometer van Corfu-stad. Het is een mooi dorp dat bijna totaal verwoest werd door de aardbeving van 1953. Een rijke Corfioot, dhr. Bouas herbouwde het dorp volledig (Danilia wordt ook wel Bouas genoemd). Hij trachtte de atmosfeer van de oude stad Corfu te benaderen door de traditionele bouwstijl hiervan over te nemen. Het resultaat is verbluffend en de bezoekers die door de nauwe straatjes wandelen worden gecharmeerd door het mooie Danilia dat in feite een openluchtmuseum is. Het is een unieke replica van het verwoeste traditionele dorp, authentiek, kleurrijk en perfect dorp gelegen in een prachtig groene omgeving – een speciale locatie “alleen voor jouw ogen”.

In het dorp zijn opnames voor verschillende films gemaakt, zoals de James Bond-film “For Your Eyes Only” (huwelijksscene) en recentelijk voor het filmen van de ITV-serie “The Durrells”.

Danilia beschikt over twee open pleinen, een prachtige kerk, een traditioneel café, een grote openluchttaverne en de grootste indoor taverne op Corfu. Alle evenementen worden op grote schaal in Danilia Village georganiseerd en verzorgd door de professionele Grecotel-medewerkers.


Veelgestelde vragen over Danilia

Is het museum gewoon het hele seizoen toegankelijk voor publiek? Zo ja, van hoe laat tot hoe laat?

Ze noemen het bij wijze spreken van een openluchtmuseum, omdat het oude dorp nagebouwd is. Feitelijk is Danilia “gewoon” een dorp net als alle andere dorpen. Danilia en vrij toegankelijk, dag en nacht.