Danilia

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 29 maart 2022

Danilia is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Danilia of wil je deze plaats bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Danilia.

Danilia op Corfu | Griekenland

Ontdek Danilia op Corfu


Danilia (Δανίλια) ligt in Centraal-Corfu, op een afstand van slechts 10,5 kilometer van Corfu-Stad. Als je de vakantie in Danilia op Corfu, Griekenland, viert en je wilt de hoofdstad bezoeken, dan is hier dus maar een vrij kort ritje voor nodig. Voor de echte wandelliefhebber is het zelfs aan te lopen. De wandeling is zonder twijfel inspirerend.

Danilia is een sfeervol bergdorp dan in 1953 bijna volledig werd verwoest door een aardbeving. Dhr. Bouas, een rijke inwoner van Corfu, wist het dorp helemaal te herbouwen in de jaren zeventig. Hierdoor wordt Danilia ook wel Bouas genoemd. Bij het herbouwen van het bergdorp werd de traditionele bouwstijl van de oude stad Corfu als inspiratiebron gebruikt. Het dorp wordt meer dan eens gezien als een themapark of museum.

Eén groot openluchtmuseum

Veel plaatsen op het eiland Corfu ademen een rijke historie. In Danilia is dit, door de aardbeving, niet direct het geval. Toch is er zeker wel meer dan voldoende te zien. Sterker nog, door velen wordt Danilia gezien als één groot openluchtmuseum, en dat is het zeker. De smalle straatjes laten eigenlijk een bijzondere replica zien van wat het dorp ooit geweest is. Het dorp is kleurrijk, authentiek en traditioneel, waarbij de indrukwekkend groene omgeving nóg meer indruk maakt op iedereen die het bewondert.

Bekend van televisie

Danilia is zo uniek als bergdorp, dat het een decor heeft mogen vormen voor diverse televisieopnames. Zo werd de huwelijksscène uit de James Bond film ‘For your eyes only’ hier opgenomen. Recenter werden hier ook de ITV-serie opnames van The Durrells opgenomen. Mocht je bekend zijn met de James Bond film of de ITV-serie, dan zal je het zeker herkennen. Daarnaast is er natuurlijk ook ontzettend veel fotomateriaal van Danilia online te vinden.

Voorzieningen in Danilia


Danilia is een populaire vakantiebestemming op Corfu, Griekenland. Dit heeft met meerdere zaken te maken. Op de eerste plaats is het bergdorp natuurlijk gewoon heel indrukwekkend, vooral omdat het volledig herbouwd is en aandoet als een openluchtmuseum. Daarnaast zorgen ook de televisieopnames voor extra populariteit van de plaats. Er zijn voor toeristen diverse voorzieningen aanwezig voor een optimaal vermaak en gemak in Danilia. Zo is er een traditioneel café, een openlucht taverne en de grootste indoor taverne van het hele eiland. Daarnaast is er een indrukwekkende kerk en er zijn twee mooie pleinen om gezellig samen te komen en van de omgeving te genieten.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,6 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,2 uit 5

Stranden


Danilia zelf heeft geen strand, maar er zijn zeker wel mooie stranden te bezoeken als je de vakantie in Danilia op Corfu doorbrengt. Zo kun je een bezoek brengen aan het mooie zandstrand van Dassia. Dit strand wordt door velen gezien als het meest levendige strand van het hele eiland. Dit heeft vooral ook te maken met het feit dat hier veel ondernemers aanwezig zijn die watersportmogelijkheden aanbieden.

Je kunt hier echt van alles doen, van snorkelen en duiken tot surfen en waterfietsen. Daarnaast is ook het strand van Gouvia meer dan de moeite van de reis waard. Heerlijk om hier op een ligbedje onder een parasol plaats te nemen en gewoon eindeloos te genieten van de omgeving en de ontspanning.

Corfu is natuurlijk het mooiste eiland van Griekenland. Waar je ook verblijft op dit eiland, je kunt eigenlijk altijd verschillende stranden bezoeken voor een heerlijk dagje aan de kust. Er zijn zandstranden, kiezelstranden en combinatiestranden. Wordt het zand te heet of zijn de kiezels te scherp? Dan wil je natuurlijk zorgen voor extra comfort. Dan bestel je goede waterschoenen om mee te nemen op vakantie. Je kunt voordelig online waterschoenen bestellen.

Plaatsen in de omgeving


Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Wil jij niet alleen maar een relaxvakantie op Corfu, maar wil je vooral ook leuke dingen doen tijdens je verblijf op het Griekse eiland? Er is natuurlijk meer dan voldoende te doen. Je kunt je vakantie op Corfu compleet maken met een leuke excursie, een boottocht, een wijntour of bijvoorbeeld een dagtrip. Er is meer dan genoeg te zien en te doen op Corfu.

Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Danilia is eigenlijk gewoon één grote bezienswaardigheid op zich. Doordat het bergdorp helemaal is herbouwd vanuit het idee een traditioneel themapark te realiseren, is er eigenlijk overal wel iets te zien of te doen. Als je in of nabij Danilia verblijft, dan hoef je niet lang te zoeken naar leuke manieren om je dagen invulling te geven.

Een bezoek aan Danilia Village

Je kunt alleen een bezoek brengen aan Danilia Village, waar de ITV-serie The Durrels werd opgenomen, door een excursie te boeken. Op maandagen, woensdagen en vrijdagen kun je deelnemen aan een rondleiding. De kosten voor een ticket bedragen 15 euro. Houd er rekening mee dat veel mensen deze rondleiding willen meemaken. Het is daarom belangrijk om vooraf te reserveren. Wanneer je zomaar ineens op komt dagen, dan kan er geen garantie worden geboden dat je de rondleiding mee kunt maken. Hiervoor is het op de meeste dagen eenvoudigweg te druk. Wil je dus zekerheid dat je de filmset kunt zien, dan is het belangrijk om de rondleiding te reserveren.

Reserveren kun je telefonisch doen bij het Corfu Imperial Grecotel Resort in Kommeno: +30 26610 88400

Het Museum voor Volkskunst

Je kunt een bezoek brengen aan het unieke Museum voor Volkskunst. De collectie is groot en weet je gegarandeerd te inspireren. Hier kun je onder meer gereedschappen, gebruiksvoorwerpen en meubelstukken bewonderen die in de woningen op Corfu werden gebruikt gedurende de afgelopen drie eeuwen. Je maakt kennis met het leven op het eiland, zoals het vroeger was, en je maakt kennis met een unieke omgeving die je steeds weer weet te verwonderen. Als jij houdt van geschiedenis en tradities, dan mag je dit museum zeker niet overslaan.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Corfu in de zomer warm en droog is, terwijl de winters mild en nat verlopen. Ga je in de zomer op vakantie naar Corfu, dan is het zeldzaam als je een paar druppels regen op je hoofd krijgt. Je kunt over het algemeen genieten van heerlijk zomerweer tijdens je verblijf op Corfu, met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius.

De middagen verkoelen je met een fijn zeebriesje. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. Ga je in de winter op vakantie naar Corfu? Dan moet je wel rekening houden met overvloedige regenval, veroorzaakt door de (noord)westelijke winden. Precies dit weer op Corfu zorgt ervoor dat het eiland zo dicht bebost en idyllisch groen is.

DANILIA Weer

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer op Corfu is goed georganiseerd. Er zijn veel bussen die de meeste grotere plaatsen uitstekend bereikbaar maken. Ook de kleinere plaatsen zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer, al kan het zijn dat je dan wat vaker moet overstappen. We helpen je graag met informatie over de mogelijkheden van het openbaar vervoer op en rond jouw specifieke vakantiebestemming op Corfu.

De reistijd van Kontokali naar Corfu-Stad is circa 25 minuten en de reisafstand is circa 10,5 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu-Stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Danilia:

  • blauwe bus nr. 7 naar Dassia – Ipsos (maandag t/m vrijdag 31 x, zaterdag 23 x en zondag 13 x per dag)
  • groene bus A4 naar Kassiopi (maandag t/m vrijdag 5 x, zaterdag en zondag 2 x per dag)
  • groene bus A5 naar Barbati – Nissaki (maandag t/m vrijdag 5 x, zaterdag 4 x en zondag 2 x per dag)
  • groene bus A12 naar Perithia – Loutses (maandag t/m vrijdag 4 x, zaterdag en zondag 2 x per dag)
  • groene bus A13 naar Korakiana (maandag t/m vrijdag 2 x per dag)
De dienstregeling kan beïnvloed worden door bijvoorbeeld vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je direct contact opnemen met de busmaatschappij. Hieronder vind je de contactgegevens.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Danilia op CorfuVoordelige vakantie naar Danilia? Ontdek nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Ruime keuze aan accommodaties
Altijd de beste prijs
Veilig en snel online reserveren

Veelgestelde vragen over Danilia


Gaat er een rechtstreekse bus van Danilia naar Corfu-Stad en vice versa?

Er stopt helaas geen bus in Danilia, het is vanaf de dichtstbijzijnde halte bij Spiti Prifti appartementen in Gouvia ongeveer 45 minuten lopen naar het dorp. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Danilia vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Danilia?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Danilia. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Is het museum gewoon het hele seizoen toegankelijk voor publiek?

Ze noemen het bij wijze spreken van een openluchtmuseum, omdat het oude dorp nagebouwd is. Feitelijk is Danilia “gewoon” een dorp net als alle andere dorpen, helaas is het niet (meer) vrij toegankelijk en alleen te bezoeken via een excursie.

Routebeschrijving


Klik op “route” voor een snelle en eenvoudige routebeschrijving van en naar Danilia.