uitgelicht

Chlomos

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 23 augustus 2021

Chlomos is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Chlomos of wil je Chlomos bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Chlomos.

Foto door Corfu Gids

Ontdek Chlomos op Corfu


Chlomós (Χλομός) is een bergdorp en gelegen in Zuid-Corfu (Corfu | Griekenland) op 30 kilometer van Corfu-stad. Het is een oud bergdorpje gelegen op de berg “Kavalovouni”, tussen Messongi en Kouspades. Je waant je er 50 jaar terug in de tijd… oude huizen, smalle steegjes, enkele taverna’s olijfbomen en natuurlijk een kerkje waar je rustig in de schaduw kunt zitten en genieten van het mooie uitzicht op de zee aan de west- en oostkust.

Chlomós is één van de oudste en pittoreske dorpen op Corfu. De straten zijn hier erg smal, vooral in het centrum, dus het is het beste om de auto op de parkeerplaats aan de rand van het dorp te parkeren en te voet het dorp te verkennen. Sommige mensen noemen het dorp “exotisch Corfu”, omdat de uitzichten die je hebt op de top van de heuvel, bij de orthodoxe kerk van Taxiarchai, spectaculair zijn. Absoluut een bezoekje waard!

De huizen zijn gegroepeerd gebouwd zonder ruimte voor uitbreidingen, zodat sommige bewoners naar boven hebben uitgebouwd. Velen hebben nu een derde verdieping of zolder die afgezien van de huizen in Corfu-stad buitengewoon is. Veel van de huizen zijn in pastel geschilderd, die een aangenaam en ontspannend gevoel van kleur in het dorp brengt.

Chlomós werd gebouwd rond de 13e eeuw en heeft een unieke architectuur. De huizen zijn gebouwd rond het centrale plein en niet langs een hoofdweg. De meeste hebben een Venetiaanse architectuur en zijn geschilderd in rood en oranje kleuren, waardoor het dorp een unieke traditionele uitstraling heeft.

Als je door de geplaveide straten wandelt zal je veel oude herenhuizen ontdekken waaronder die van Thomas Palaiologos, broer van keizer Konstantinou Palaiologou. Het herenhuis dat dateert uit de 15e eeuw. Chlomós was de geboorteplaats van Thomas Palaiologos (1409/1410 +1465) broer van de laatste Byzantijnse keizer en laatste despoot van Epirus na de bezetting van de Peleponessos door de Turken.

Volgens de traditie, is de naam Chlomos te danken aan de bleke gezichten van de bewoners toen het gebied in het begin van de 19e eeuw getroffen werd door malaria. De oorspronkelijke dorpelingen leefden op het strand van Issos en werden door ziekte en malaria geteisterd en waren “erg bleek”. Ze verhuisden naar de berghelling om zich te vestigen waar ze vandaag de dag nog wonen.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

CHLOMOS Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Chlomos kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Chlomos.

De reistijd van Chlomos naar Corfu stad is circa 50 minuten en de reisafstand is circa 26,9 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Chlomos: B12.

  • groene bus B12 naar Chlomos
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Chlomos op Corfu


Goedkope vakantie naar Chlomos? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Chlomos


Gaat er een rechtstreekse bus van Chlomos naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekken meerdere bussen vanuit Chlomos naar Corfu stad en vice versa: de groene bussen B12. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Chlomos vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Chlomos?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Chlomos. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Chlomos.