Messonghi op Corfu

Messonghi

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 14 juni 2021

Messonghi op CorfuMessonghi is een badplaats en ligt aan de kust in Zuid-Corfu (Corfu | Griekenland) op 22 kilometer van Corfu-stad. Het is een rustig en ontspannen dorpje en ligt rond een klein, ongerept strand, een van de meest rustige plekken van het eiland met verschillende toeristische faciliteiten. Er zijn wat taverna’s te vinden in het dorp. Messonghi wordt van Moraïtika gescheiden door de rivier de Messonghi, waarnaar het dorp is vernoemd. Deze rivier is verrassend breed na de overvloedige regen in de winter en het voorjaar. De vriendelijke inwoners van Messonghi zijn nog steeds bezig met vissen, in combinatie met de toeristische diensten. Wanneer je langs de oevers van de Messonghi rivier wandelt kom je ze vast en zeker tegen!

Het schilderachtige Messonghi is één van de oudste vissersdorpen in Corfu, terwijl het vandaag de dag steeds populairder wordt als een rustige vakantiebestemming. Op het strand vind je een breed scala aan toeristische voorzieningen en de warme gastvrijheid van de lokale bevolking. Het zicht op statige olijfgaarden en de golvende heuvels bieden de perfecte achtergrond voor een droomstrandvakantie, weg van de drukte van de populaire resorts. Dit prachtige strand is perfect en door het ondiepe water veilig om te zwemmen. Zelfs kinderen kunnen genieten van het zwemmen langs de kustlijnen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in avontuurlijke activiteiten, biedt het strand veel mogelijkheden voor watersporten zoals jetskiën, speedboten, enz.

Voor entertainment kun je kiezen uit de rustige, kleine bars van Messonghi, meer intensief entertainment vind je het in het dorp Moraïtika. Vanuit Messonghi kun je de kustgebieden Boukari en Petriti bezoeken die ook bekend zijn voor om hun vistavernes en het traditionele dorp Chlomos in het binnenland met zijn traditionele architectuur.