Marathias strand op Corfu

Marathias

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 14 juni 2021

Marathias strand op Corfu

Door Eddie Kastamonitis

Marathiás is een badplaats en ligt in Zuid-Corfu (Corfu | Griekenland). Het is een kustdorpje met een mooi zandstrand in het zuiden van Corfu op 32 kilometer van Corfu stad. Het is een rustige bestemming, ideaal voor mensen die niet op zoek zijn naar een uitdagend uitgaansleven of veel winkels.

Het dorp Marathiás heeft een tragische geschiedenis en is vrij recent gebouwd, pas in 20e eeuw. Op een heuvel ten oosten van Marathiás waren de dorpen Roumanades en Old Marathiás . In 1815 leed het gebied aan een epidemie van de pest en werd Roumanades volledig op orders van de gouverneur afgebrand. Veel van de huizen in het oude Marathiás werden ook vernietigd en daarom besloten de mensen te verhuizen naar de huidige locatie waar het dorp vandaag de dag staat. Het oude dorp van Marathiás heeft nu slechts enkele ruïnes, een begraafplaats en een kleine kerk, Panagia Lampovitissa.

Een paar kilometer ten zuiden van Argyrádes aan de hoofdweg naar Lefkímmi is een bekend luxe restaurant waar toeristen speciaal heen komen om te eten. Ernaast is een tegenovergesteld restaurant, een traditionele taverna die juist door de lokale bevolking wordt bezocht. De straat kronkelt door tot het je na een paar honderd meter terug naar de hoofdweg brengt. Alle huizen zijn op verschillende niveaus gebouwd naast elkaar. Veel van de twee verdiepingen tellende huizen hebben een balkon op de tweede verdieping die een schaduw creëert voor de eigenaars die op de begane grond zitten. In de late namiddag zon lijkt het op een straat vol, in de kafeneions zitten mensen te genieten van een drankje en kijken naar de wereld om hun heen. Vanaf de hoofdstraat lopen de straat naar beneden, naar de kerk, veel van de huizen die hier gebouwd zijn lijken bewust te zijn gebouwd rond de olijfbomen, waardoor de boom een status van ​​hoogmoed en respect geeft. Er is een mooie oude kafeneion met een paar tafels buiten voor een koel drankje en een hapje.

Het strand wordt door de locals aanbevolen om zijn kristalheldere water en het gouden zand. Het lange zandstrand wordt omringd door de imposante groene heuvels. Talrijke toeristische faciliteiten liggen aan de ene kant, terwijl het strand en een aantal eetgelegenheden een prachtig panoramisch uitzicht bieden op de zee. Niet vergeten om op het strand te blijven om te genieten van één van de meest spectaculaire zonsondergangen van het eiland.