Marathias op Corfu - Eddie Kastamonitis

Marathias

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 27 augustus 2021

Marathias is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Marathias of wil je Marathias bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Marathias.

Foto door Eddie Kastamonitis

Ontdek Marathias op Corfu


Marathiás (Μαραθίας) is een badplaats en ligt in Zuid-Corfu (Corfu | Griekenland). Het is een kustdorpje met een mooi zandstrand in het zuiden van Corfu op 32 kilometer van Corfu stad. Het is een rustige bestemming, ideaal voor mensen die niet op zoek zijn naar een uitdagend uitgaansleven of veel winkels.

Het dorp Marathiás heeft een tragische geschiedenis en is vrij recent gebouwd, pas in 20e eeuw. Op een heuvel ten oosten van Marathiás waren de dorpen Roumanades en Old Marathiás . In 1815 leed het gebied aan een epidemie van de pest en werd Roumanades volledig op orders van de gouverneur afgebrand.

Veel van de huizen in het oude Marathiás werden ook vernietigd en daarom besloten de mensen te verhuizen naar de huidige locatie waar het dorp vandaag de dag staat. Het oude dorp van Marathiás heeft nu slechts enkele ruïnes, een begraafplaats en een kleine kerk, Panagia Lampovitissa.

Een paar kilometer ten zuiden van Argyrádes aan de hoofdweg naar Lefkímmi is een bekend luxe restaurant waar toeristen speciaal heen komen om te eten. Ernaast is een tegenovergesteld restaurant, een traditionele taverna die juist door de lokale bevolking wordt bezocht. De straat kronkelt door tot het je na een paar honderd meter terug naar de hoofdweg brengt.

Alle huizen zijn op verschillende niveaus gebouwd naast elkaar. Veel van de twee verdiepingen tellende huizen hebben een balkon op de tweede verdieping die een schaduw creëert voor de eigenaars die op de begane grond zitten. In de late namiddag zon lijkt het op een straat vol, in de kafeneions zitten mensen te genieten van een drankje en kijken naar de wereld om hun heen.

Vanaf de hoofdstraat lopen de straat naar beneden, naar de kerk, veel van de huizen die hier gebouwd zijn lijken bewust te zijn gebouwd rond de olijfbomen, waardoor de boom een status van ​​hoogmoed en respect geeft. Er is een mooie oude kafeneion met een paar tafels buiten voor een koel drankje en een hapje.

Het strand wordt door de locals aanbevolen om zijn kristalheldere water en het gouden zand. Het lange zandstrand wordt omringd door de imposante groene heuvels. Talrijke toeristische faciliteiten liggen aan de ene kant, terwijl het strand en een aantal eetgelegenheden een prachtig panoramisch uitzicht bieden op de zee. Niet vergeten om op het strand te blijven om te genieten van één van de meest spectaculaire zonsondergangen van het eiland.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

MARATHIAS Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Marathias kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Marathias.

De reistijd van Marathias naar Corfu stad is circa 55 minuten en de reisafstand is circa 31,1 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Marathias: B1, B3 en B4.

  • groene bus B1 naar Kavos
  • groene bus B3 naar Spartera
  • groene bus B4 naar Attika
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Marathias op Corfu


Goedkope vakantie naar Marathias? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Marathias


Gaat er een rechtstreekse bus van Marathias naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekken meerdere bussen vanuit Marathias naar Corfu stad en vice versa: de groene bussen B1, B3 en B4. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Marathias vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Marathias?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Marathias. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Marathias.