Vitalades

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 7 april 2022

Vitalades is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Vitalades of wil je Vitalades bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Vitalades.

Ontdek Vitalades op Corfu


Vitalades (Βιταλαδες) is een rustig dorp en ligt in Zuid-Corfu (Corfu | Griekenland) op 4 kilometer van Lefkímmi en 36 kilometer van Corfu-stad. Het is een rustig, pittoresk dorp, te midden van olijfboomgaarden. Net als de meeste dorpen in het zuiden van Corfu, volstrekt niet veranderd door het toerisme en het kosmopolitisch leven.

De visserij is het voornaamste beroep van de inwoners, waarvan de dagelijkse vangst wordt geserveerd in de traditionele vistavernes van Gardenos. In de buurt van de kleine haven, waar de locals hun vissersboten aanmeren, ligt veel modder en klei. De locals bedekken zich hiermee, laten het opdrogen en wassen het daarna af. Het resultaat is een mooie gladde huid.

Verspreid over het dorpsplein zijn enkele traditionele “kafeneia”, hier vind je ook de opvallend mooie kerk Saint Apostolon, waar elke zomer op 29 juni, naamdag van Aghii Apostoli, een groot feest plaatsvindt. Er is een taverna op de heuvel met een fantastisch uitzicht op de zee en de zonsondergang. Net buiten Vitalades bevindt zich het klooster van Sint Panteleimon, gebouwd in de 15de eeuw en een tweede belangrijke plaats voor het feest van 27 juli.

Vanuit het dorp is er een weg naar het strand van Gardenos. Deze weg loopt door bebouwd gebied, olijfgaarden, tarwevelden en wijngaarden. Gardenos heeft een prachtig zandstrand van ongeveer 1 kilometer lang en heeft deze specifieke naam te danken aan een kleine rivier genaamd Gardenos die hier de zee instroomt en het strand in tweeën splitst.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,6 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,2 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Wil jij niet alleen maar een relaxvakantie op Corfu, maar wil je vooral ook leuke dingen doen tijdens je verblijf op het Griekse eiland? Er is natuurlijk meer dan voldoende te doen. Je kunt je vakantie op Corfu compleet maken met een leuke excursie, een boottocht, een wijntour of bijvoorbeeld een dagtrip. Er is meer dan genoeg te zien en te doen op Corfu.

Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Corfu in de zomer warm en droog is, terwijl de winters mild en nat verlopen. Ga je in de zomer op vakantie naar Corfu, dan is het zeldzaam als je een paar druppels regen op je hoofd krijgt. Je kunt over het algemeen genieten van heerlijk zomerweer tijdens je verblijf op Corfu, met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius.

De middagen verkoelen je met een fijn zeebriesje. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. Ga je in de winter op vakantie naar Corfu? Dan moet je wel rekening houden met overvloedige regenval, veroorzaakt door de (noord)westelijke winden. Precies dit weer op Corfu zorgt ervoor dat het eiland zo dicht bebost en idyllisch groen is.

VITALADES Weer

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer op Corfu is goed georganiseerd. Er zijn veel bussen die de meeste grotere plaatsen uitstekend bereikbaar maken. Ook de kleinere plaatsen zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer, al kan het zijn dat je dan wat vaker moet overstappen. We helpen je graag met informatie over de mogelijkheden van het openbaar vervoer op en rond jouw specifieke vakantiebestemming op Corfu.

De reistijd van Vitalades naar Corfu stad is circa 58 minuten en de reisafstand is circa 33,1 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Vitalades: Β1, Β3 en B4.

  • groene bus B1 naar Kavos
  • groene bus B3 naar Spartera
  • groene bus B4 naar Attika
De dienstregeling kan beïnvloed worden door bijvoorbeeld vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je direct contact opnemen met de busmaatschappij. Hieronder vind je de contactgegevens.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Vitalades op CorfuVoordelige vakantie naar Vitalades? Ontdek nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Ruime keuze aan accommodaties
Altijd de beste prijs
Veilig en snel online reserveren

Veelgestelde vragen over Vitalades


Gaat er een rechtstreekse bus van Vitalades naar Corfu stad en vice versa?

Er stopt helaas geen bus in Vitalades, het is vanuit het dorp ongeveer 13 minuten lopen naar de dichtsbijzijnde halte in Perivoli. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Vitalades vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Vitalades?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Vitalades. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” voor een snelle en eenvoudige routebeschrijving van en naar Vitalades.