Vitalades op Corfu | Griekenland

Vitalades

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 27 mei 2021

Vitalades op Corfu | GriekenlandVitaládes is een badplaats en ligt in Zuid-Corfu (Corfu | Griekenland) op 4 kilometer van Lefkímmi en 36 kilometer van Corfu-stad. Het is een rustig, pittoresk dorp, te midden van olijfboomgaarden. Net als de meeste dorpen in het zuiden van Corfu, volstrekt niet veranderd door het toerisme en het kosmopolitisch leven. De visserij is het voornaamste beroep van de inwoners, waarvan de dagelijkse vangst wordt geserveerd in de traditionele vistavernes van Gardenos. In de buurt van de kleine haven, waar de locals hun vissersboten aanmeren, ligt veel modder en klei. De locals bedekken zich hiermee, laten het opdrogen en wassen het daarna af. Het resultaat is een mooie gladde huid.

Verspreid over het dorpsplein zijn enkele traditionele “kafeneia”, hier vind je ook de opvallend mooie kerk Saint Apostolon, waar elke zomer op 29 juni, naamdag van Aghii Apostoli, een groot feest plaatsvindt. Er is een taverna op de heuvel met een fantastisch uitzicht op de zee en de zonsondergang. Net buiten Vitalades bevindt zich het klooster van Sint Panteleimon, gebouwd in de 15de eeuw en een tweede belangrijke plaats voor het feest van 27 juli.

Vanuit het dorp is er een weg naar het strand van Gardenos. Deze weg loopt door bebouwd gebied, olijfgaarden, tarwevelden en wijngaarden. Gardenos heeft een prachtig zandstrand van ongeveer 1 kilometer lang en heeft deze specifieke naam te danken aan een kleine rivier genaamd Gardenos die hier de zee instroomt en het strand in tweeën splitst.