uitgelicht

Vitalades

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 20 september 2021

Vitalades is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Vitalades of wil je Vitalades bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Vitalades.

Ontdek Vitalades op Corfu


Vitalades (Βιταλαδες) is een rustig dorp en ligt in Zuid-Corfu (Corfu | Griekenland) op 4 kilometer van Lefkímmi en 36 kilometer van Corfu-stad. Het is een rustig, pittoresk dorp, te midden van olijfboomgaarden. Net als de meeste dorpen in het zuiden van Corfu, volstrekt niet veranderd door het toerisme en het kosmopolitisch leven.

De visserij is het voornaamste beroep van de inwoners, waarvan de dagelijkse vangst wordt geserveerd in de traditionele vistavernes van Gardenos. In de buurt van de kleine haven, waar de locals hun vissersboten aanmeren, ligt veel modder en klei. De locals bedekken zich hiermee, laten het opdrogen en wassen het daarna af. Het resultaat is een mooie gladde huid.

Verspreid over het dorpsplein zijn enkele traditionele “kafeneia”, hier vind je ook de opvallend mooie kerk Saint Apostolon, waar elke zomer op 29 juni, naamdag van Aghii Apostoli, een groot feest plaatsvindt. Er is een taverna op de heuvel met een fantastisch uitzicht op de zee en de zonsondergang. Net buiten Vitalades bevindt zich het klooster van Sint Panteleimon, gebouwd in de 15de eeuw en een tweede belangrijke plaats voor het feest van 27 juli.

Vanuit het dorp is er een weg naar het strand van Gardenos. Deze weg loopt door bebouwd gebied, olijfgaarden, tarwevelden en wijngaarden. Gardenos heeft een prachtig zandstrand van ongeveer 1 kilometer lang en heeft deze specifieke naam te danken aan een kleine rivier genaamd Gardenos die hier de zee instroomt en het strand in tweeën splitst.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

VITALADES Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Vitalades kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Vitalades.

De reistijd van Vitalades naar Corfu stad is circa 58 minuten en de reisafstand is circa 33,1 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Vitalades: Β1, Β3 en B4.

  • groene bus B1 naar Kavos
  • groene bus B3 naar Spartera
  • groene bus B4 naar Attika
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Vitalades op Corfu


Goedkope vakantie naar Vitalades? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Vitalades


Gaat er een rechtstreekse bus van Vitalades naar Corfu stad en vice versa?

Er stopt helaas geen bus in Vitalades, het is vanuit het dorp ongeveer 13 minuten lopen naar de dichtsbijzijnde halte in Perivoli. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Vitalades vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Vitalades?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Vitalades. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Vitalades.