Viros

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 7 april 2022

Viros is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Viros of wil je Viros bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Viros.

Ontdek Viros op Corfu


Viros (Βιρος) is een groot bergdorp en ligt in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 6 kilometer van Corfu stad. Het is een zeer oud dorp, waar al over geschreven werd in 1497. Maar in bronnen uit 1420 werd de naam Virotis zelfs al genoemd. Van deze naam is de huidige naam, Virós, afkomstig. Oorspronkelijk beperkte de mensen zich met bouwen van huizen tot de heuvel, maar door de jaren heen begonnen de mensen hun huizen te bouwen op lagere hoogten. Vandaag de dag bestaat Virós uit een aantal verspreide dorpjes zoals Kastania, Bastouni, Souleika en St. George Virós.

In het kleine centrum bevinden zich een paar tavernes. De centrale kerk van het dorp is de Panagia Odigitria kerk, gelegen midden in het dorp, het festival dat hier op 23 augustus gehouden wordt is altijd groot feest. Naast de kerk ligt het verzorgde gebouw van de Virós culturele associatie, als een gedenkteken voor de gevallen slachtoffers in de oorlogen.

In Virós vind je ook het huis van de Corfiotische kunstenaar Gialina, die vooral in het buitenland bekend werd. Het dorpje ligt tussen de groene heuvels en is ideaal voor rust- en wandelliefhebbers. De diverse paden brengen de wandelaars op unieke plaatsen, zo is er het oude dorp van Viros. Op een paar kilometer afstand ligt het Achillion, het paleis waar de voormalige keizerin Sissi van Oostenrijk gekuurd heeft.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,6 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,2 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Wil jij niet alleen maar een relaxvakantie op Corfu, maar wil je vooral ook leuke dingen doen tijdens je verblijf op het Griekse eiland? Er is natuurlijk meer dan voldoende te doen. Je kunt je vakantie op Corfu compleet maken met een leuke excursie, een boottocht, een wijntour of bijvoorbeeld een dagtrip. Er is meer dan genoeg te zien en te doen op Corfu.

Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Corfu in de zomer warm en droog is, terwijl de winters mild en nat verlopen. Ga je in de zomer op vakantie naar Corfu, dan is het zeldzaam als je een paar druppels regen op je hoofd krijgt. Je kunt over het algemeen genieten van heerlijk zomerweer tijdens je verblijf op Corfu, met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius.

De middagen verkoelen je met een fijn zeebriesje. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. Ga je in de winter op vakantie naar Corfu? Dan moet je wel rekening houden met overvloedige regenval, veroorzaakt door de (noord)westelijke winden. Precies dit weer op Corfu zorgt ervoor dat het eiland zo dicht bebost en idyllisch groen is.

VIROS Weer

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer op Corfu is goed geregeld. Er rijden veel bussen en de meeste grotere plaatsen zijn uitstekend te bereiken met de bus. De kleinere plaatsen zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar mogelijk moet je dan wel wat vaker overstappen. Natuurlijk geven wij je graag inzicht in de mogelijkheden van het openbaar vervoer op en rond jouw specifieke vakantiebestemming op Corfu.

De reistijd van Viros naar Corfu stad is circa 7 minuten en de reisafstand is circa 3,7 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Viros: nr. 5, nr. 6, nr. 10, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, B9, B10, B11, B12, B13 en B14.

 • blauwe bus nr. 5 Corfu stad (Mitropolitou Methodiou) – Kynopiastes/Kouramades
 • blauwe bus nr. 6 Corfu stad (Mitropolitou Methodiou) – Benitses
 • blauwe bus nr. 10 Corfu stad (Mitropolitou Methodiou) – Achilleion
 • groene bus B1 naar Kavos
 • groene bus B2 naar Petriti
 • groene bus B3 naar Spartera
 • groene bus B4 naar Attika
 • groene bus B5 naar Agios Georgios
 • groene bus B6 naar Issos
 • groene bus B7 naar Messonghi
 • groene bus B8 naar Agios Mattheos
 • groene bus B9 naar Pentati
 • groene bus B10 naar Agios Gordios
 • groene bus B11 naar Boukari
 • groene bus B12 naar Chlomos
 • groene bus B13 naar Strogili
 • groene bus B14 naar Sinarades
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij. Zie hieronder voor de contactgegevens.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Viros op Corfu


Goedkope vakantie naar Viros? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Viros


Gaat er een rechtstreekse bus van Viros naar Corfu stad en vice versa?

Er stopt helaas geen bus in Viros, het is vanuit het dorp ongeveer 25 minuten lopen naar de dichtsbijzijnde halte aan de hoofdweg. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Viros vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Viros?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Viros. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Viros.