uitgelicht

Velonades

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 26 augustus 2021

Velonades is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Velonades of wil je Velonades bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Velonades.

Foto door Doukas Dim

Ontdek Velonades op Corfu


Velonádes (Βελονάδες) is een bergdorp en gelegen in Noord-Corfu (Corfu | Griekenland). Het ligt in een groene omgeving, dichtbij verscheidene mooie stranden, o.a. Peroulades, St. George en Sidari. Het ligt 31 km van Corfu-stad. Het belangrijkste beroep van de 1860 inwoners is de olijfcultuur en andere landbouwactiviteiten. Tijdens de zomer bieden zij kamers of huizen te huur aan in dit traditionele dorp, er zijn ook diverse bars en tavernas die lokale specialiteiten serveren.

De lokale bevolking heeft de tradities van het gebied bewaard, zoals het beroemde festival van de kerk van de profeet Elias die op 20 juli wordt gehouden. De viering begint de avond ervoor en duizenden mensen, Corfioten van het gehele eiland en toeristen, verzamelen zich voor deze gebeurtenis. De bezoekers die in Velonades verblijven zullen zeker van de rust van het gebied genieten, tezamen met de warme gastvrijheid van de lokale bevolking.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

VELONADES Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Velonades kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Velonades.

De reistijd van Velonades naar Corfu stad is circa 58 minuten en de reisafstand is circa 31 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Velonades: A1, A2, A6, A11.

  • groene bus A1 naar Agios Stefanos
  • groene bus A2 naar Sidari
  • groene bus A6 naar Afionas-Arillas
  • groene bus A11 naar Karousades
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Velonades op Corfu


Goedkope vakantie naar Velonades? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Velonades


Gaat er een rechtstreekse bus van Velonades naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekken meerdere bussen vanuit Velonades naar Corfu stad en vice versa: de groene bussen A1, A2, A6, A11. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Velonades vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Velonades?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Velonades. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Velonades.