Kontokali op Corfu | Griekenland

Kontokali

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 14 juni 2021

Kontokali op CorfuKontókali is een badplaats en ligt in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 6 kilometer van Corfu-stad. Kontókali is een typisch Grieks plaatsje, gebouwd op een klein, weelderig schiereiland, waar genoeg te doen is. Je kunt hier prima winkelen en lekker naar het strand gaan. Het gemakkelijk bereikbare en mooie zandstrand is aantrekkelijk voor bezoekers met het azuurblauwe water, zand en kiezelstenen. Het water is ondiep en veilig voor de kinderen. Er zijn tavernes en restaurants rondom het strand waar snacks en koude drankjes worden geserveerd.

Het is een badplaats die ongemerkt overloopt in de bekendere plaats Gouvia. Centraal in Kontókali ligt een kleine jachthaven. De plaats ligt aan een parallelweg van de drukke weg langs de oostkust van Corfu. In het kleine centrum is een aantal winkeltjes, taverna’s en andere restaurantjes en wat bars. Het nachtleven speelt zich af in Gouvia.

Kontókali is vernoemd naar een corfiot aristocraat van de Naval Battle of Nafpaktos, dat in 1571 in Kontokalis plaatsvond. Kontokalis nam deel aan de Naval Battle met een schip dat hij bezat en zijn moed heeft bijgedragen aan de overwinning van de verenigde Westerse troepen. Ter erkenning bood het Venetiaanse bevel hem een ​​uitgebreid gebied en gaf zijn naam aan de nederzetting.