Kalami op Corfu

Kalami

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 14 juni 2021

Kalami op CorfuOntdek Kalami op het Griekse eiland Corfu

Kalami is een badplaats dat gelegen is aan de noordkust van Corfu (Corfu | Griekenland) en wordt omringd door stille baaien en het Pantokrator-gebergte. Het is een traditioneel dorpje en behoort tot één van de juweeltjes die Corfu rijk is. Rond de baai vind je enkele villa’s en tavernes. Je kunt hier allerlei watersporten beoefenen en bootjes huren.

De beroemde schrijver Lawrence Durrell woonde in de jaren 30 in Kalami, samen met zijn vrouw Nancy. Aan de zuidkant van de baai vind je het witte huis, waar Lawrence en Nancy woonde. Tegenwoordig kun je in het witte huis terecht voor een heerlijke maaltijd of gewoon voor een kopje koffie. De plaquette waarop staat dat Lawrence Durrell hier ooit heeft gewoond vind je aan de zijkant van het huis. Omdat het niet erg opvallend is kijk je er snel overheen.

Wist je dat?…Lawrence Durell hier in 1939 de inspiratie voor zijn boek “Prospero’s Cell” kreeg dankzij het prachtige landschap van Kalami, dat hem enorm inspireerde.

Het weer in Kalami

Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

Openbaar vervoer in Kalami

Vakanties naar Kalami op Corfu

Goedkope vakantie naar Kalami? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken


Veelgestelde vragen

Waar kun je paardrijden in de buurt van Kalami?

De enige stal die ik weet in de buurt van Kalami is Dimitris Corfu Horse Riding Centre, zie Google Maps

Hoe kom ik bij Kalami?

Hieronder staat een kaart van Google Maps. Door op “route” te klikken kun je snel een routebeschrijving maken naar de luchthaven.

Hoe bereik ik Kalami

Hieronder staat een kaart van Google Maps. Door op “route” te klikken kun je snel een routebeschrijving maken naar Kalami.