Kalami op Corfu

Kalami

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 14 april 2021

Kalami op CorfuOntdek Kalami op het Griekse eiland Corfu

Kalami is een badplaats dat gelegen is aan de noordkust van Corfu (Corfu | Griekenland) en wordt omringd door stille baaien en het Pantokrator-gebergte. Het is een traditioneel dorpje en behoort tot één van de juweeltjes die Corfu rijk is. Rond de baai vind je enkele villa’s en tavernes. Je kunt hier allerlei watersporten beoefenen en bootjes huren.

De beroemde schrijver Lawrence Durrell woonde in de jaren 30 in Kalami, samen met zijn vrouw Nancy. Aan de zuidkant van de baai vind je het witte huis, waar Lawrence en Nancy woonde. Tegenwoordig kun je in het witte huis terecht voor een heerlijke maaltijd of gewoon voor een kopje koffie. De plaquette waarop staat dat Lawrence Durrell hier ooit heeft gewoond vind je aan de zijkant van het huis. Omdat het niet erg opvallend is kijk je er snel overheen.

Wist je dat?…Lawrence Durell hier in 1939 de inspiratie voor zijn boek “Prospero’s Cell” kreeg dankzij het prachtige landschap van Kalami, dat hem enorm inspireerde.

Het weer in Kalami

Corfu heeft een mediterraan klimaat dat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen en liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. Vooral in de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog, de noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

Openbaar vervoer in Kalami

Tickets koop je vooraf bij de automatische kaartjesautomaat, kiosk of bij je accommodatie. Koop je het ticket in de bus dan betaal je een hogere prijs. In de groene bus wordt de ticketprijs bepaald op basis van de afstand. Voor de blauwe bus gelden vaste zonetarieven. Kinderen onder de 6 jaar reizen gratis.

A = langeafstandsbus: bekijk de actuele dienstregeling en ticketprijzen, B = stadsbus: bekijk de actuele dienstregeling en ticketprijzen. Ik adviseer je om altijd even navraag over de dienstregeling en tickets te doen bij de buschauffeur, kiosk of de lokale bevolking. Er zou zomaar iets kunnen wijzigen wat voor een onaangename verrassing kan zorgen.

Je kunt kiezen uit de volgende bus(sen):

Vakantie naar Kalami op Corfu

Waar kan ik verblijven in Kalami?

Corfu Gids heeft de beste vakantiedeals voor jou verzameld!

De kaart van Kalami