uitgelicht

Gimari

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 3 oktober 2021

Gimari is een gezellige badplaats op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Gimari of wil je Gimari bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Gimari.

Foto door Liance

Ontdek Gimari op Corfu


Gimari (Γιμάρι) is een badplaats die gelegen is aan de noordoostkust van Corfu (Corfu | Griekenland). Het is een traditioneel dorp. Je vindt er een kerkje, warme bakker, minimarkt en een café. Op het plein worden sávonds de laatste roddels uitgewisseld. Wanneer je de dorpsstraat volgt kom je langs het schooltje, de straat gaat vervolgens over in een kronkelend pad met olijfbomen en majestueuze cipressen. Uiteindelijk bereik je een pittoreske baai met twee kiezelstrandjes en een aantal traditionele tavernes, die bekend staan om hun visgerechten.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

GIMARI Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Gimari kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Gimari.

De reistijd van Gimari naar Corfu stad is circa 48 minuten en de reisafstand is circa 25,8 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Gimari: A5 en Α12.

  • groene bus A5 naar Barbati – Nissaki
  • groene bus A12 naar Perithia – Loutses
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Gimari op Corfu


Goedkope vakantie naar Gimari? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Gimari


Gaat er een rechtstreekse bus van Gimari naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekken meerdere bussen vanuit Gimari naar Corfu stad en vice versa: de groene bussen A5 en A12. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Gimari vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Gimari?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Gimari. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Gimari.