Nisaki op Corfu - Ernestos Vitouladitis

Nisaki

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13 september 2021

Nisaki is een gezellige badplaats op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Nisaki of wil je Nisaki bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Nisaki.

Foto door Ernestos Vitouladitis

Ontdek Nisaki op Corfu


Nisaki (Νησάκι) is een badplaats en ligt aan de noordoostkust van Corfu (Corfu | Griekenland). Het is een vriendelijk dorp waar een ontspannen sfeer hangt. Het heeft niet echt een centrum, omdat het grotendeels uit lintbebouwing bestaat. Vroeger was Nisaki een eilandje, maar tegenwoordig is het verbonden met het vasteland van Corfu.

Wil je kennismaken met de Griekse leefwijze dan is Nisaki een prima keuze! Het wordt als één van de mooiste en groenste plaatsen van Corfu benoemd en terecht. De omgeving is prachtig en ideaal voor natuurliefhebbers en wandelaars. In de baai van Nisaki is een klein kiezelstrand. Je kunt hier prima snorkelen en ook andere watersporten beoefenen.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

NISAKI Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Nisaki kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Nisaki.

De reistijd van Nisaki naar Corfu stad is circa 28 minuten en de reisafstand is circa 25 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Nisaki: A4, A5, Α12.

  • groene bus A4 naar Kassiopi
  • groene bus A5 naar Barbati – Nissaki
  • groene bus A12 naar Perithia – Loutses
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Nisaki op Corfu


Goedkope vakantie naar Nisaki? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Nisaki


Gaat er een rechtstreekse bus van Nisaki naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekken meerdere bussen vanuit Nisaki naar Corfu stad en vice versa: de groene bussen A4, A5 en A12. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Nisaki vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Nisaki?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Nisaki. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Nisaki.