Ipsos op Corfu

Ipsos

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13 juni 2021

Ipsos op Corfu

Door Eddie Kastamonitis

Ipsos is een badplaats en ligt in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) rondom een kristalheldere baai. Ipsos is een typisch Griekse badplaats dat bekend staat om haar uitbundige nachtleven. Vlakbij het strand liggen een aantal discotheken en bars die tot in de late uurtjes open blijven. Er worden regelmatig strandfeesten en andere, op jongeren gerichte, activiteiten georganiseerd.

Het strand van Ipsos is een kilometers lang en een vrij smal zand- en kiezelstrand, wat erg geschikt voor kinderen is doordat de zeebodem er geleidelijk afloopt. Het ondiepe heldere zeewater is vrij van zee-egels en het strand is ook toegankelijk voor mindervaliden. Het strand heeft een aantal toeristische voorzieningen zoals ligbedden, parasols en je kunt er diverse watersporten beoefenen zoals windsurfen, zeilen, waterskiën, duikschool, parasailen, waterfietsen, kano/kayak, motor/speedboat, banana/tube, ringoriding en snorkelen.

De pittoreske vissershaven, die aan de linkerkant van het strand ligt, biedt een ligplaats aan verschillende boten tijdens de dag. De weg er direct achter is nogal luidruchtig met een groot aantal toeristische winkels, mini-markten, bars en cafés. Het strand biedt een perfect uitzicht op de Pantokrator berg en de groene heuvels.

Ipsos ligt samen met Pyrgi aan de voet van de Pantokratorberg op 17 km van Corfu-stad. Langs de plaatsen gaat de hoofdweg richting noordelijke kust van Corfu de bergen weer in. Deze weg slingert hoog boven de kust verder, waardoor mooie panoramabeelden ontstaan. Het achterland van Ipsos is heuvelachtig en bosrijk. Je vindt er een scala aan wijngaarden en cipressen. Uitstekende mogelijkheden dus voor mooie wandelingen. Ipsos is erg makkelijk te bereiken met de bussen die regelmatig vertrekken vanuit Corfu-stad.