Gouvia op Corfu

Gouvia

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 18 september 2021

Gouvia is een gezellige badplaats op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Gouvia of wil je Gouvia bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Gouvia.

Ontdek Gouvia op Corfu


Gouvia (Γουβιά) is een onweerstaanbaar charmante en levendige badplaats en ligt in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland). Gouviá is een van de meest ontwikkelde toeristische bestemmingen in de buurt van Corfu stad, dat op slechts 8 kilometer afstand ligt.

Elke zomer trekt het duizenden toeristen, die Gouviá kiezen vanwege de vele mogelijkheden die het biedt met betrekking tot accommodaties, de vele restaurants met Griekse en internationale gerechten, winkeltjes, pubs, nachtclubs en meer. Van ‘s morgens vroeg tot diep in de nacht kuiert een stroom mensen door de straten om te kijken of om bekeken te worden.

In Gouviá zijn 2 stranden: het Gouvia-strand (hier loopt de zeebodem vrij geleidelijk af en daarom is dit strand zeer geschikt voor kinderen) en het Noord-strand. Beide stranden bestaan uit zand en kiezel en je kunt er ligbedden en parasols huren. Je kunt er diverse watersporten doen zoals waterskiën, waterscooter, parasailen, waterfietsen, motor/speedboat, banana/tube, ringoriding en snorkelen. Er is ook een duikschool, voetbalveld en (beach) volleybal.

Gouviá heeft een jachthaven “Gouvia Marina”. Dit is de grootste jachthaven van het eiland, tijdens de zomermaanden is het hier een drukte met toeristen uit alle delen van de wereld die hier met hun jacht naartoe komen. Gouviá heeft een busverbinding met Corfu-stad die dagelijks elk half uur rijdt van zonsopgang tot zonsondergang.

Gouviá is gebouwd in een natuurlijke baai, van oorsprong een vissersdorp, en genoemd naar de vis govious of gouvious – dat is de naam voor de “black gobi” vis – die werden gevangen in dit gebied. In 1537 werd de residentie zonder succes belegerd door de Turkse vloot, onder bevel van Barbarosa. Twee eeuwen later, na een soortgelijke poging, versterkte de Venetianen de haven en bouwde daar een scheepswerf. De ruïnes van de Venetiaanse scheepswerven die werden gebouwd in de 18e eeuw zijn te vinden naast het strand. Het enige wat resteert uit het oude indrukwekkende Venetiaanse gebouw waar ze hun schepen bouwden, zijn een aantal bogen.

De jachthaven van Gouviá, Gouvia Marina, is groot en schitterend! Het heeft een capaciteit van 1.235 zeilboten en megajachten tot 80 meter lang en 5,5 meter diepgang, verdeeld tussen vaste en drijvende pontons. De haven ligt op korte afstand van Corfu-stad (6 km) en de luchthaven (7 km). De jachthaven heeft hoogwaardige faciliteiten en diensten. De jachthaven is 24 uur per dag en het hele jaar door geopend.

Zeelieden beschouwen de haven en de baai van Gouviá al vele jaren als een natuurlijke verbinding tussen de Adriatische Zee en de Middellandse Zee, ze komen hier ook graag om te ontspannen. Ik kom hier zelf ook graag, het is leuk om er rond te lopen, een praatje te maken met Grieken die aan hun boot aan het werk zijn, te genieten van de vele prachtige jachten die hier liggen en om er gezellig een hapje en drankje te doen.

In Gouvia kun je de restanten bekijken van een Venetiaanse scheepswerf. Deze dateert uit de 18e eeuw. Vroeger stonden er veel meer stenen bogen maar tegenwoordig staan er nog 15 stenen bogen en het portaal uit 1778. Toen de werf nog in gebruik was lagen hier in de winter de schepen van de Venetianen. De schepen werden hier ook gerepareerd indien dit nodig was. Ze lagen hier goed beschermd tegen evt. storm en/of aanvallen van vijanden. Borden wijzen je de weg naar de werf.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

GOUVIA Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Gouvia kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Gouvia.

De reistijd van Gouvia naar Corfu stad is circa 32 minuten en de reisafstand is circa 7,7 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Gouvia: nr. 7, A1, A2, A3, A4, A5, A6, A7, Α8, Α9, Α10, Α11, Α12, Α13, Α14, Α15, Α16, Α17 en Α18.

 • blauwe bus nr. 7 Corfu stad (San Rocco) – Dasia/Ipsos
 • groene bus A1 naar Agios Stefanos
 • groene bus A2 naar Sidari
 • groene bus A3 naar Roda-Acharavi
 • groene bus A4 naar Kassiopi
 • groene bus A5 naar Barbati – Nissaki
 • groene bus A6 naar Afionas-Arillas
 • groene bus A7 naar Agios Georgios Pagon
 • groene bus A8 naar Avliotes
 • groene bus A9 naar Paleokastritsa
 • groene bus A10 naar Liapades
 • groene bus A11 naar Karousades
 • groene bus A12 naar Perithia – Loutses
 • groene bus A13 naar Korakiana
 • groene bus A14 naar Sokraki
 • groene bus A15 naar Agios Panteleimon
 • groene bus A16 naar Makrades
 • groene bus A17 naar Nimfes
 • groene bus A18 naar Armenades
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Gouvia op Corfu


Goedkope vakantie naar Gouvia? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Gouvia


Gaat er een rechtstreekse bus van Gouvia naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekken meerdere bussen vanuit Gouvia naar Corfu stad en vice versa: de blauwe bus nr. 7 en de groene bussen A1, A2, A3, A4, A5, A6, A7, Α8, Α9, Α10, Α11, Α12, Α13, Α14, Α15, Α16, Α17 en Α18. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Gouvia vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Gouvia?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Gouvia. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Is er een taxistandplaats in Gouvia?

Ja, bij de kerk (bekijk op Google Maps) vind je een taxistandplaats.

Hoe kom ik bij de Venetiaanse scheepswerf?

Hier vind je de locatie in Google Maps. Door op “route” te klikken kun je snel een routebeschrijving maken naar de Venetiaanse scheepswerf.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Gouvia.