Dassia op Corfu

Dassia

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13 juni 2021

Dassia op Corfu

Door Ernestos Vitouladitis

Dassiá is een kleine badplaats en ligt in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 12 kilometer van Corfu stad. Het is één van de meest georganiseerde en oudste dorpen van het eiland. Met een vriendelijke en kosmopolitische sfeer is Dassiá een uitnodigende plaats om een ​​ontspannende vakantie door te brengen in Corfu. Dit toeristische dorp strekt zich uit langs het strand met ondiep, aflopend water en biedt een grote verscheidenheid aan toeristische voorzieningen. In het centrum vind je een verscheidenheid aan winkels en in de tavernes proef je de heerlijkste gerechten uit de Corfiotische-keuken. Dassiá is ook beroemd om zijn nachtleven met veel kleine bars aan zee of in het dorp.

Voor het dorp ligt een prachtig smal strand dat zich een paar kilometer lang uitstrekt. Het bestaat uit zand en kiezelstenen met ligbedden en parasols voor degenen die willen genieten van comfortabel zonnebaden. Dassiá strand is vrij vlak en biedt een perfect uitzicht op de Albanese kust en de omgeving van het eiland. In het midden van het strand is er een platform waar men lekker vanaf kan duiken in het kristalheldere water. Het strand is vrij levendig en ontwikkeld, zeer geschikt voor zomeractiviteiten. Bomen aan de achterzijde van het strand zorgen voor een fijne schaduw. Kleine toerboten zijn ook beschikbaar voor een tripje naar de nabijgelegen stranden. Een wandeling langs het strand onthult kleinere baaien die ideaal zijn voor totale privacy. Het strand biedt een fascinerend uitzicht op het klooster op de Pantokrator berg.

Dassia is een zeer populaire bestemming onder jongeren, mede omdat het een regelmatige verbinding heeft met Corfu-stad, de bussen rijden elk half uur van de ochtend tot de nacht. Dassiá is gelegen tussen twee toeristische dorpen aan de noordoostelijke kust van Corfu, Gouviá in het zuiden en Ipsos in het noorden. 

Bezienswaardigheden / Tours:
Voor het boeken van excursies kun je bij Helga Holidays terecht. Je vind het kantoor in de hoofdstraat, zie Google Maps. Wanneer je landinwaarts gaat richting Kato Korakiana, dan vind je daar in het dorp een buitenpost van Athene in de vorm van de Corfu-dependance van het Nationaal Museum.

Het populaire strand van Ipsos ligt op slechts 5 km afstand, met vele cocktailbars en clubs en een bruisend nachtleven.