Blauwe bus op Corfu

Blauwe bus

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 8 maart 2021

Blauwe bus op CorfuDe blauwe bussen zijn stadsbussen (citybussen) en ook wel bekend als korte afstand bussen. Ze rijden naar de plaatsen rondom Corfu-stad. De bussen vertrekken allen vanaf h et San Rocco-plein in Corfu-stad. Vanaf dit plein kun je op alle bussen (blauw) stappen. Het tijdschema vind je onderaan de pagina.

Waar kan ik kaartjes kopen?

Tickets moeten worden gekocht voordat je in de bus stapt. Je kunt tickets kopen bij: verkooppunten in de buurt van de bushaltes, automatische ticketautomaten, kiosks en vaak ook bij je accommodatie.
Let op: tickets die je in de bus koopt zijn duurder dan tickets die vooraf zijn aangeschaft.

Zijn er ook ticketaanbiedingen?

Ja, er zijn dag tickets en 10 ticketaanbiedingen.

 • Dag ticket: € 5,-. Het ticket is één dag geldig. Je kunt hier onbeperkt mee reizen naar alle bestemmingen op Corfu.
 • 10 tickets + 1 gratis: als je 10 tickets koopt, krijg je er 1 ticket gratis bij.

Waar vind ik informatie over de routes van de buslijnen?

Een informatiekaart en het bus schema zijn gratis beschikbaar en te krijgen bij het ticketuitgiftekantoor aan het San Rocco-plein, de haven en de luchthaven.

Wat is de prijs van een ticket?

Prijzen kunnen wijzigen daarom adviseer ik je te kijken op de website van de blauwe busmaatschappij. Hier staan altijd de up-to-date prijzen vermeld.

Rijdt er een bus van/naar de luchthaven?

Ja, met bus nummer 15 kun je vanaf het vliegveld naar Corfu-stad (San Rocco-plein) reizen en van daaruit kun je verder reizen naar alle bestemmingen.

Welke blauwe buslijnen zijn er?

 • Lijn 2 (Kanoni): stopt in Corfu-stad (San Rocco-plein) en rijdt vervolgens naar Spianada (Liston) en eindigt bij Kanoni.
 • Lijn 6 (Benitses): vertrekt vanaf de Methodioustraat (zijstraat van het San Rocco-plein). De bus passeert het groene busstation (hier kun je op de groene bus stappen die je naar de meest populaire bestemmingen van het eiland brengt, zoals Paleokastritsa, Kavos, Acharavi, Roda, Sidari, Moraitika, Messonghi enz.). Lijn 6 gaat verder naar Perama en eindigt in de regio van Benitses.
 • Lijn 7 (Dassia-Ipsos): vertrekt vanaf het San Rocco-plein – hij passeert Kontokali-Gouvia-Tzavrou-Kommeno-Dassia-Ipsos en eindigt bij Ipsos-Pyrgi
 • Lijn 8 (Agios Ioannis-Aqualand): vertrekt vanaf het San Rocco-plein. De bus passeert Koulines-Alepou-Triklino-Afra en eindigt bij Aqualand.
 • Lijn 10 (Achilleion): vertrekt vanaf de Methodioustraat (zijstraat van het San Rocco-plein). De bus passeert het groene busstation (hier kun je op de groene bus stappen die je naar de meest populaire bestemmingen van het eiland brengt, zoals Paleokastritsa, Kavos, Acharavi, Roda, Sidari, Moraitika, Messonghi enz.). Lijn 10 gaat verder naar Kallithea-Kanalia-Tsarou-Vryoni-Ponti en eindigt bij het beroemde Achilleion.
 • Lijn 11 (Pelekas): vertrekt vanaf het San Rocco-plein. De bus passeert Koulines-Alepou-Kouroumpatika en eindigt bij het pittoreske Pelekas.
 • Lijn 15 verbindt de haven met de luchthaven. Met lijn 15 kun je vanaf het vliegveld naar Corfu-stad (San Rocco plein).
 • Lijn 2b: begint bij Kefalomantouko, passeert de haven van Corfu en eindigt in Corfu-stad (San Rocco-plein).
 • Lijn 16 (haven-Spilia): lijn 16 verbindt de haven van Corfu met de oude stad (Spilia). De lijn vertrekt in de haven en eindigt bij Spilia.
 • Lijn 17 (haven-Spianada): lijn 17 verbindt de haven met Spianada (Liston). Het vertrekpunt van lijn 17 is tegenover het oude fort.

Ik probeer het schema up to date te houden, maar routes en dienstregelingen veranderen van tijd tot tijd. Ik kan daarom niet aansprakelijk worden gesteld als het schema onjuist is. Ik adviseer je om altijd ter plaatse navraag te doen naar de tijden.