Kavos op Corfu

Kavos

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13 juni 2021

Kavos op CorfuKávos is een badplaats en ligt in Zuid-Corfu (Corfu | Griekenland) op 50 kilometer van Corfu-stad. Het was oorspronkelijk een klein vissersdorp maar staat inmiddels te boek als dé party-hoofdstad van Corfu. In de afgelopen 20 jaar is Kávos enorm ontwikkeld en vandaag de dag wordt het beschouwd als de topbestemming voor Britse toeristen.

De ongerepte zandstranden en het nachtleven zijn belangrijke kenmerken waardoor Kávos beroemd is geworden. Gelegen aan de zuidkust van Corfu, biedt het dorp een indrukwekkend uitzicht op de Ionische zee en het vaste land van Griekenland. In het dorpsgebied van Kávos zijn tal van accommodaties, restaurants, winkels en bars. In feite is dit waarschijnlijk de meest populaire recreatieplek van Corfu, met bars en clubs die tot de volgende morgen open blijven.

Het strand van Kávos is het meest populaire strand en plaats in het zuiden van Corfu met toeristen die van het vroege ochtend tot de late uren aan het strand hangen. Doordat het water geleidelijk afloopt is het hier veilig voor kinderen. Je kunt hierop volop watersporten beoefenen of een leuk boottripje boeken. Er zijn ook veel mooie stranden in de omgeving, zoals Agios Georgios Argyradon en Issos. Verschillende bussen verbinden Kávos met Corfu-stad. Kávos ligt in een prachtig natuurgebied dat zich prima leent om te wandelen.