uitgelicht

Lefkimmi

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 augustus 2021

Lefkimmi is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Lefkimmi of wil je Lefkimmi bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Lefkimmi.

Foto door Corfu Gids

Ontdek Lefkimmi op Corfu


Lefkimmi is een bergdorp en gelegen in Zuid-Corfu (Corfu | Griekenland) op 50 kilometer van Corfu-stad. De vijf dorpen Anaplades, Ringlades, Agioi Theodoroi, Potami en Melikia vormen gezamelijk Lefkimmi. Het is de tweede grote stad, en tevens de grootste in het zuiden. Lefkimmi heeft een haven, vanwaar rechtstreekse veerdiensten vertrekken naar de haven van Igoumenitsa (vasteland Griekenland) en Paxos. Na een kort stukje rijden kom je uit bij het strand van Alikes en de zoutvlaktes van Lefkimmi. Sinds de 15e eeuw is hier natuurlijk zeezout verbouwd.

Ringlades was naar verluidt de eerste nederzetting van Lefkimmi en heeft Byzantijnse wortels. De naam is afkomstig van de familie Ringli die in de Middeleeuwen in het gebied woonde. Het dorp Anaplades wordt opgeslokt door Ringlades, dat in de jaren 1540 voor het eerst werd veroverd door Venetiaanse vluchtelingen en soldaten toen de Turken Nafplio (Anapli) veroverden. De kerken van Agioi Anayiri en Agios Arsenios liggen beide aan de hoofdweg. Ze verschillen veel van de overige kerken in Corfu omdat ze beide een dubbele klokkentoren, centrale ramen en bogen hebben.

Net zoals in Corfu-stad staan er nog veel Venetiaanse huizen. Het schilderachtige stadje oogt nog echt Grieks omdat hier nog niet veel toeristen komen, het is één van de traditioneelste dorpen op Corfu. Het ligt in het midden van een vruchtbare vlakte vol olijfbomen en wijngaarden. Het dorp is pittoresk met smalle straten en grote huizen, mooie pleinen en prachtige kerken. Een bezoek waard in de stad zijn de prachtige kerken van Agioi Theodoroi en Agios Arsenios, die bekend staan om er fijne architectuur en het klooster van “Onze Lieve Vrouwe van de Engelen” van 1698, die werd gebouwd door de zonen van Kapodistrias. In de kerk van Saint Arsenios, worden de overblijfselen bewaard van de gelijknamige heilige, die eeuwenlang de beschermheer van Corfu was.

Het stadje wordt door midden gesneden door een gekanaliseerd riviertje, de Lefkimmi rivier. Vroeger was dit de belangrijkste route van landbouwproducten naar de zee, Corfu-stad en het Griekse vasteland. Met de verbetering van het wegennet in de jaren 70 is activiteit in de rivier geleidelijk aan afgenomen. De vele bootjes, die behoren tot de lokale bevolking, die hierin liggen geven zelfs op een grauwe dag nog kleur aan de omgeving. Rondom het water liggen gezellige, traditionele taverna’s. Het is ook in Lefkimmi dat de eerste vuurtoren van Corfu gebouwd werd. Kijk ook niet raar op als je hier lokale vrouwen tegenkomt die in volledige balans potten op hun hoofd vervoeren. De Lefkimmi rivier eindigt op het Bouka strand. Kleine bruggen langs de rivier verbinden de ene kant van Lefkimmi met de andere kant en bieden een heerlijke wandeling, vooral in de zomeravonden. In de middeleeuwen was de naam Alechimmo, waaruit de alternatieve plaatsnaam, “Alefki” ontstond.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Wil jij niet alleen maar een relaxvakantie op Corfu, maar wil je vooral ook leuke dingen doen tijdens je verblijf op het Griekse eiland? Er is natuurlijk meer dan voldoende te doen. Je kunt je vakantie op Corfu compleet maken met een leuke excursie, een boottocht, een wijntour of bijvoorbeeld een dagtrip. Er is meer dan genoeg te zien en te doen op Corfu.

Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Corfu in de zomer warm en droog is, terwijl de winters mild en nat verlopen. Ga je in de zomer op vakantie naar Corfu, dan is het zeldzaam als je een paar druppels regen op je hoofd krijgt. Je kunt over het algemeen genieten van heerlijk zomerweer tijdens je verblijf op Corfu, met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius. De middagen verkoelen je met een fijn zeebriesje. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. Ga je in de winter op vakantie naar Corfu? Dan moet je wel rekening houden met overvloedige regenval, veroorzaakt door de (noord)westelijke winden. Precies dit weer op Corfu zorgt ervoor dat het eiland zo dicht bebost en idyllisch groen is.

LEFKIMMI Weer

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer op Corfu is goed geregeld. Er rijden veel bussen en de meeste grotere plaatsen zijn uitstekend te bereiken met de bus. De kleinere plaatsen zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar mogelijk moet je dan wel wat vaker overstappen. Natuurlijk geven wij je graag inzicht in de mogelijkheden van het openbaar vervoer op en rond jouw specifieke vakantiebestemming op Corfu.

De reistijd van Lefkimmi naar Corfu stad is circa 60 minuten en de reisafstand is circa 38,6 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Lefkimmi: B1.

  • groene bus B1 naar Kavos
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Lefkimmi op Corfu


Goedkope vakantie naar Lefkimmi? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Lefkimmi


Gaat er een rechtstreekse bus van Lefkimmi naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Lefkimmi naar Corfu stad en vice versa: de groene bus B1. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Lefkimmi vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Lefkimmi?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Lefkimmi. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Lefkimmi.