uitgelicht

Pagi

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 augustus 2021

Pagi is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Pagi of wil je Pagi bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Pagi.

Ontdek Pagi op Corfu


Pagi is een bergdorp en gelegen in Noord-Corfu (Corfu | Griekenland). Het is een oud dorp met het echte Griekse platteland. De meeste toeristen kennen Pagi alleen als het dorp met de smalle weg waardoor ze voorzichtig rijden elke keer dat ze de “hoofdweg” van Agios Georgios naar Corfu-stad nemen.

Dit kleine heuveldorp, gelegen in een beboste vallei, ligt op ongeveer 2 kilometer van de zee. De locals zeggen dat de naam “Pagi” (officieel Pagoi) met de zachte Griekse “g” wordt uitgesproken, wat klinkt als “Payee” en “rots” betekend, verwijst naar de nabijgelegen dominerende rotsformaties. Anderen zeggen dat de naam uit het Griekse woord “Pagos” (ijs) komt en het verwijst naar het ijskoude water van de watervallen. Het zal altijd een raadsel blijven welke versie de juiste is.

In het centrum zijn er een aantal café’s waar je heerlijk een ​​tijdje kunt zitten en genieten van een verfrissend drankje. De straten zijn smal, dus park je auto/scooter net aan de rand van het dorp (onder de grote bomen tegenover de oude school of op de kleine parkeerplaats die langs de zijweg ligt) en loop terug. Als je in Agios Georgios verblijft, is het wellicht een leuk idee om de lokale bus naar Pagi te nemen en wanneer je in Pagi uitgekeken bent de 1,5 km lange wandeling bergafwaarts te doen.

In Pagi zijn heel wat film opnames gemaakt van de James Bond-film “For eyes only”. Leuk om te weten is dat het hele dorp mocht figureren in de film en ze kregen er ook nog een mooi geldbedrag ervoor. Ben je in de buurt, breng dan zeker een bezoekje aan het “bond 007” cafe van Spiros (zie foto). Spiros laat je vol trots de fotoboeken van de filmopnames zien. Onder het genot van een kopje koffie praat hij honderduit over de film aan en laat je de scene’s zien die hier zijn opgenomen. Vol trots zal hij je vertellen dat de man die in de film in de deuropening van het cafe staat zijn schoonvader is en alle overige figuranten locals zijn die hij ook kent.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

PAGI Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Pagi kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Pagi.

De reistijd van Pagi naar Corfu stad is circa 55 minuten en de reisafstand is circa 28,1 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Pagi: A7.

  • groene bus A7 naar Agios Georgios Pagon
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Pagi op Corfu


Goedkope vakantie naar Pagi? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Pagi


Gaat er een rechtstreekse bus van Pagi naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Pagi naar Corfu stad en vice versa: de groene bus A7. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Pagi vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Pagi?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Pagi. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Pagi.