Pagi

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13 april 2022

Pagi is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Pagi of wil je deze plaats bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Pagi.

Pagi op Corfu | Griekenland

Ontdek Pagi op Corfu


Pagi (Πάγοι) is een bergdorp dat bij veel toeristen bekend is, maar alleen om het feit dat zij er via een smalle weg doorheen zijn gereden wanneer zij van Agios Georgios naar Corfu-Stad reden. Voorzichtigheid is geboden op deze smalle weg, waardoor het veel mensen bij blijft. Pagi is een kleinschalig, oud bergdorp met het echt Griekse platteland. De plaats is te vinden in Noordwest-Corfu, op een afstand van 29 kilometer van Corfu-Stad.

Waar komt de naam Pagi vandaan?

Er zijn eigenlijk twee verhalen over hoe Pagi, gelegen in een beboste vallei op 2 kilometer afstand van zee, aan de naam komt. De inwoners geven aan dat het eigenlijk Pagi is, dat met een zachte G moet worden uitgesproken, waardoor je ‘Payee’ hoort. Dit betekent ‘rots’ en dat zou verwijzen naar de dominerende rotsformaties die in de directe omgeving liggen. Een ander verhaal vertelt dat Pagi komt van het Griekse woord ‘Pagos’, dat ‘ijs’ betekent en dit zou verwijzen naar het ijskoude natuurwater van de watervallen.

Bekend van een James Bond film

Het leuke is dat Pagi het decor vormde voor de James Bond Film ‘For Your Eyes Only’. De inwoners van het dorp mochten in de film figureren en hebben hiervoor een mooi bedrag betaald gekregen. Om een beetje van de sfeer te proeven kun je eens een bezoek brengen aan het Bond 007 Café van Spiros. Deze man is altijd blij om je de foto’s van de filmopnames met trots te laten zien en erover te vertellen.

Dorpen binnen de gemeenschap

Pagi is een gemeenschap van de gemeentelijke eenheid Agios Georgios. Er zijn meerdere mooie dorpen die tot deze gemeenschap behoren, naast Pagi, namelijk Agios Georgios, Prinylas en Vatonies. Als jij de vakantie in Pagi op Corfu viert, dan is het zeker de moeite waard om ook de omliggende plaatsen eens te bezoeken. Je merkt dat ieder plaatsje op het eiland een heel eigen karakter heeft.

Voorzieningen in Pagi


Pagi is een klein dorpje en echt grote discotheken en clubs vind je hier eigenlijk niet. Hiervoor kun je natuurlijk wel naar andere plaatsen in de omgeving reizen. In het centrum van Pagi kun je wel een aantal gezellige cafés vinden waar je kunt genieten van de sfeer onder het genot van een verfrissend drankje. Heel veel toeristische voorzieningen zijn er niet, maar dit zorgt er natuurlijk ook voor dat je vooral gewoon lekker kunt ontspannen tijdens je vakantie in Pagi op Corfu.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,6 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,2 uit 5

Stranden


Pagi is een bergdorp en je kunt er een prachtig bebost gebied gaan ontdekken, maar het strand ligt niet direct aan je voeten. Natuurlijk verblijf je op een relatief klein eiland, dus het strand kan nooit ver weg zijn! Vanuit Pagi is het ongeveer 3 kilometer lopen of rijden naar de kust. Een dagje aan het strand hoeft je dus zeker niet veel moeite te kosten.

Als je eenmaal aan de kust bent, dan is hier meer dan voldoende te zien en te doen. Bezoek de kaap van Afionas, de baai van Agios Georgios Pagon of geniet van het uitzicht op de Diapontia eilanden. Waar je ook kijkt, je geniet voortdurend van een panoramisch uitzicht dat meer dan de moeite waard is.

Corfu is natuurlijk het mooiste eiland van Griekenland. Waar je ook verblijft op dit eiland, je kunt eigenlijk altijd verschillende stranden bezoeken voor een heerlijk dagje aan de kust. Er zijn zandstranden, kiezelstranden en combinatiestranden. Wordt het zand te heet of zijn de kiezels te scherp? Dan wil je natuurlijk zorgen voor extra comfort. Dan bestel je goede waterschoenen om mee te nemen op vakantie. Je kunt voordelig online waterschoenen bestellen.

Plaatsen in de omgeving


Agios Georgios Pagon

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Wil jij niet alleen maar een relaxvakantie op Corfu, maar wil je vooral ook leuke dingen doen tijdens je verblijf op het Griekse eiland? Er is natuurlijk meer dan voldoende te doen. Je kunt je vakantie op Corfu compleet maken met een leuke excursie, een boottocht, een wijntour of bijvoorbeeld een dagtrip. Er is meer dan genoeg te zien en te doen op Corfu.

Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Pagi ligt op de noordelijke hellingen van de berg Istoni, op een hoogte van 170 meter, en wordt omarmd door een indrukwekkende natuur. Je kunt hier eindeloos veel mooie wandelingen door de bossen maken, waarbij je de meest indrukwekkende uitzichten tegenkomt. Het plaatsje wordt gekenmerkt door geplaveide straatjes, traditionele havens die dateren uit de 18e eeuw, kerken, oude baden, waterputten, verouderde cafés, eenvoudige boerderijen met bloemrijke binnenplaatsen en oude herenhuizen. Je hoeft Pagi dus eigenlijk helemaal niet te verlaten om van veel moois te genieten! Natuurlijk is er wel veel te zien en te doen in de omgeving. Wij geven je graag wat tips!

De waterval op de Kakoplagi heuvel

Op de weg voor de ingang van het dorpje Pagi is een bijzondere waterval te vinden. Deze plek is charmant en romantisch tegelijk. Watervallen hebben toch altijd een speciaal sfeertje om zich heen, en dat is zeker niet anders bij deze kloof met waterval. Het is zeker de moeite waard om er eens naartoe te gaan.

De Poort van Ortholithos

De theoretische rots wordt ook wel de Poort van Ortholithos genoemd, doordat er in het midden een groot gat te vinden is. Het is eigenlijk dit fenomeen dat zorgt voor de spectaculaire blik op de waterval. Het gat in het midden wordt gezien als een natuurlijke monoculair, waardoor het water van de waterval te zien is. Het water valt in de diepe, wilde kloof eronder.

De Tempel van de Heilige Drie-eenheid van Agios Theodoros

Hou je van bijzondere bouwwerken? Dan is een bezoek aan de Tempel van de Heilige Drie-eenheid van Agios Theodoros zeker aan te raden. Dit gebouw stamt oorspronkelijk uit de vijftiende eeuw en een goed deel van de kerk is bewaard gebleven. In de negentiende eeuw zijn er renovatiewerkzaamheden uitgevoerd aan de kerk en werd er een stuk aangebouwd.

De Venetiaanse Pantiera

Wil je nog een mooi gebouw bewonderen, dan kun je naar het gebouw van de Venetiaanse Pantiera. Dit gebouw is te herkennen aan de architectonische toegangspoorten. Daarnaast zijn er ook meerdere indrukwekkende herenhuizen te vinden die stammen uit de late achttiende en vroege negentiende eeuw.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Corfu in de zomer warm en droog is, terwijl de winters mild en nat verlopen. Ga je in de zomer op vakantie naar Corfu, dan is het zeldzaam als je een paar druppels regen op je hoofd krijgt. Je kunt over het algemeen genieten van heerlijk zomerweer tijdens je verblijf op Corfu, met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius.

De middagen verkoelen je met een fijn zeebriesje. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. Ga je in de winter op vakantie naar Corfu? Dan moet je wel rekening houden met overvloedige regenval, veroorzaakt door de (noord)westelijke winden. Precies dit weer op Corfu zorgt ervoor dat het eiland zo dicht bebost en idyllisch groen is.

PAGI Weer

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer op Corfu is goed georganiseerd. Er zijn veel bussen die de meeste grotere plaatsen uitstekend bereikbaar maken. Ook de kleinere plaatsen zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer, al kan het zijn dat je dan wat vaker moet overstappen. We helpen je graag met informatie over de mogelijkheden van het openbaar vervoer op en rond jouw specifieke vakantiebestemming op Corfu.

De reistijd van Pagi naar Corfu-Stad is circa 71 minuten en de reisafstand is circa 29 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu-Stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Pagi:

  • groene bus A7 naar Agios Georgios Pagon (maandag t/m vrijdag 2 x per dag)
De dienstregeling kan beïnvloed worden door bijvoorbeeld vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je direct contact opnemen met de busmaatschappij. Hieronder vind je de contactgegevens.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Pagi op CorfuVoordelige vakantie naar Pagi? Ontdek nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Ruime keuze aan accommodaties
Altijd de beste prijs
Veilig en snel online reserveren

Veelgestelde vragen over Pagi


Gaat er een rechtstreekse bus van Pagi naar Corfu-Stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Pagi naar Corfu-Stad en vice versa: de groene bus A7. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Pagi vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Pagi?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Pagi. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” voor een snelle en eenvoudige routebeschrijving van en naar Pagi.