Pagi op Corfu

Pagi

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13 juni 2021

Pagi op CorfuPagi is een bergdorp en gelegen in Noord-Corfu (Corfu | Griekenland). Het is een oud dorp met het echte Griekse platteland. De meeste toeristen kennen Pagi alleen als het dorp met de smalle weg waardoor ze voorzichtig rijden elke keer dat ze de “hoofdweg” van Agios Georgios naar Corfu-stad nemen. Dit kleine heuveldorp, gelegen in een beboste vallei, ligt op ongeveer 2 kilometer van de zee. De locals zeggen dat de naam “Pagi” (officieel Pagoi) met de zachte Griekse “g” wordt uitgesproken, wat klinkt als “Payee” en “rots” betekend, verwijst naar de nabijgelegen dominerende rotsformaties. Anderen zeggen dat de naam uit het Griekse woord “Pagos” (ijs) komt en het verwijst naar het ijskoude water van de watervallen. Het zal altijd een raadsel blijven welke versie de juiste is.

In het centrum zijn er een aantal café’s waar je heerlijk een ​​tijdje kunt zitten en genieten van een verfrissend drankje. De straten zijn smal, dus park je auto/scooter net aan de rand van het dorp (onder de grote bomen tegenover de oude school of op de kleine parkeerplaats die langs de zijweg ligt) en loop terug. Als je in Agios Georgios verblijft, is het wellicht een leuk idee om de lokale bus naar Pagi te nemen en wanneer je in Pagi uitgekeken bent de 1,5 km lange wandeling bergafwaarts te doen.

In Pagi zijn heel wat film opnames gemaakt van de James Bond-film “For eyes only”. Leuk om te weten is dat het hele dorp mocht figureren in de film en ze kregen er ook nog een mooi geldbedrag ervoor. Ben je in de buurt, breng dan zeker een bezoekje aan het “bond 007” cafe van Spiros (zie foto). Spiros laat je vol trots de fotoboeken van de filmopnames zien. Onder het genot van een kopje koffie praat hij honderduit over de film aan en laat je de scene’s zien die hier zijn opgenomen. Vol trots zal hij je vertellen dat de man die in de film in de deuropening van het cafe staat zijn schoonvader is en alle overige figuranten locals zijn die hij ook kent.