uitgelicht

Palia Perithia

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 augustus 2021

Palia Perithia is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Palia Perithia of wil je Palia Perithia bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Palia Perithia.

Palia Perithia op Corfu | Griekenland
Foto door Corfu Gids

Ontdek Palia Perithia op Corfu


Palia Perithia, ook bekend als het verlaten dorp en/of spookdorp, is een Byzantijns-Venetiaans bergdorp en gelegen in Noord-Corfu (Corfu | Griekenland) op zo’n 40 km van Corfu-stad. Paleo (Grieks voor “oud”) Perithia is het oudste en mooiste dorp van Corfu, dit moet je gezien hebben tijdens je vakantie op Corfu! Volgens de lokale geschiedenis werd het dorp in 740 b.c. gecreëerd. Het dorp is op de hellingen van de Pantokrator gebouwd, op een hoogte van 410 meter. Nog niet zo lang geleden was dit dorp enkel met een terreinwagen bereikbaar, maar de weg is inmiddels flink verbeterd en goed begaanbaar.

Paleo Perithia is het enige dorp op Corfu waar geen enkele nieuwbouw het Venetiaanse karakter heeft aangetast. Tot 1997 was het dorp geheel verlaten, maar tegenwoordig zijn er meerdere taverne’s open. Nieuwbouw is echter nog steeds verboden. Het getjirp van de vele krekels is op de taverna’s en enkele bewoners na het enige teken van leven in Paleo Perithia. Paleo Perithia bewaakt zijn karakter. Op het dorpsplein kun je tot middernacht heerlijk eten. Wie geen vervoer heeft, zal naar Paleo Perithia moeten lopen: de bus komt tot Loutses, 5 km verderop.

De schots en scheve paadjes leiden je naar de vergane glorie van het dorpje. In de vervallen huisjes staan soms nog meubels, je fantasie wordt geprikkelt en je vraagt je vast af hoe het leven er vroeger zou zijn geweest. Uit noodzaak werd Paleo Perithia ooit gebouwd, zeerovers vielen steeds de kustplaatsjes binnen. Veilig verscholen aan de voet van de Pantokrator (de hoogste berg), werd Paleo Perithia een van de grootste dorpen op het eiland.

Als je van plan bent om naar Paleo Perithia te rijden, neem dan de weg naar Kassiopi en ga ná Kassiopi linksaf naar Loutses – Paleo Perithia. Draag comfortabele kleding en schoenen. Sommige steegjes zijn een beetje steil. En vergeet voor je camera niet!

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

PALIA PERITHIA Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Palia Perithia kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Palia Perithia.

Er stopt helaas geen bus in Perithia. De groene bus A12 rijdt naar Loutses, vanaf hier is het ongeveer 50 minuten lopen naar Perithia. De reistijd van Loutses naar Corfu stad is circa 1 uur en 26 minuten en de reisafstand is circa 44,5 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Palia Perithia: Α12.

  • groene bus A12 naar Perithia/Loutses
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Palia Perithia op Corfu


Goedkope vakantie naar Palia Perithia? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Palia Perithia


Gaat er een rechtstreekse bus van Palia Perithia naar Corfu stad en vice versa?

Er stopt helaas geen bus in Palia Perithia, het is vanuit het dorp ongeveer 50 minuten lopen naar de dichtsbijzijnde halte in Loutses. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Palia Perithia vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Palia Perithia?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Palia Perithia. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Palia Perithia.