uitgelicht

Paramonas

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 augustus 2021

Paramonas is een gezellige badplaats op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Paramonas of wil je Paramonas bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Paramonas.

Foto door Frederic Boursicot

Ontdek Paramonas op Corfu


Paramónas is een badplaats en ligt in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 23 kilometer van Corfu stad. Het is een klein dorpje ligt 2 km ten zuiden van Agios Mattheos. De bewoners van deze regio leven voornamelijk van de landbouw en olijventeelt en hier wordt de bekende “Kakotrighis” wijn gemaakt.

Paramonas is een goede bestemming voor natuurliefhebbers, de rustige omgeving en het groene landschap zullen je vanaf het eerste moment boeien. Ondanks dat het dorp via een goed geasfalteerde weg bereikbaar is en een mooi strand heeft is het nog niet toeristisch en een waar paradijs voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers.

Aan het lange strand, met zand en kiezelstenen, zijn er enkele taverna’s zoals de bekende Sunset Taverna waar je kunt genieten van lokale specialiteiten. Je kunt er ligbedden en parasols huren. Ook is er een supermarktje. Een nachtleven moet je er niet zoeken want dat is er niet. Er is slechts één hotel; je kunt er wel villa’s en kamers huren. LET OP: het water is ondiep bij de kust, maar verdiept verderop plotseling een paar meter. De wind die tijdens de middag blaast, maakt zwemmen relatief moeilijk voor degenen die niet goed kunnen zwemmen.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Wil jij niet alleen maar een relaxvakantie op Corfu, maar wil je vooral ook leuke dingen doen tijdens je verblijf op het Griekse eiland? Er is natuurlijk meer dan voldoende te doen. Je kunt je vakantie op Corfu compleet maken met een leuke excursie, een boottocht, een wijntour of bijvoorbeeld een dagtrip. Er is meer dan genoeg te zien en te doen op Corfu.

Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Corfu in de zomer warm en droog is, terwijl de winters mild en nat verlopen. Ga je in de zomer op vakantie naar Corfu, dan is het zeldzaam als je een paar druppels regen op je hoofd krijgt. Je kunt over het algemeen genieten van heerlijk zomerweer tijdens je verblijf op Corfu, met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius. De middagen verkoelen je met een fijn zeebriesje. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. Ga je in de winter op vakantie naar Corfu? Dan moet je wel rekening houden met overvloedige regenval, veroorzaakt door de (noord)westelijke winden. Precies dit weer op Corfu zorgt ervoor dat het eiland zo dicht bebost en idyllisch groen is.

PARAMONAS Weer

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer op Corfu is goed geregeld. Er rijden veel bussen en de meeste grotere plaatsen zijn uitstekend te bereiken met de bus. De kleinere plaatsen zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar mogelijk moet je dan wel wat vaker overstappen. Natuurlijk geven wij je graag inzicht in de mogelijkheden van het openbaar vervoer op en rond jouw specifieke vakantiebestemming op Corfu.

Er stopt helaas geen bus in Paramonas. De groene bus B8 rijdt naar Agios Mattheos, vanaf hier is het ongeveer 36 minuten lopen naar Paramonas. De reistijd van Agios Mattheos naar Corfu stad is circa 60 minuten en de reisafstand is circa 20,6 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Paramonas: B8.

  • groene bus B8 naar Agios Mattheos
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Paramonas op Corfu


Goedkope vakantie naar Paramonas? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Paramonas


Gaat er een rechtstreekse bus van Paramonas naar Corfu stad en vice versa?

Er stopt helaas geen bus in Paramonas, het is vanuit het dorp ongeveer 36 minuten lopen naar de dichtsbijzijnde halte in Agios Mattheos. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Paramonas vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Paramonas?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Paramonas. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Paramonas.