uitgelicht

Paramonas

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 augustus 2021

Paramonas is een gezellige badplaats op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Paramonas of wil je Paramonas bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Paramonas.

Foto door Frederic Boursicot

Ontdek Paramonas op Corfu


Paramónas is een badplaats en ligt in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 23 kilometer van Corfu stad. Het is een klein dorpje ligt 2 km ten zuiden van Agios Mattheos. De bewoners van deze regio leven voornamelijk van de landbouw en olijventeelt en hier wordt de bekende “Kakotrighis” wijn gemaakt.

Paramonas is een goede bestemming voor natuurliefhebbers, de rustige omgeving en het groene landschap zullen je vanaf het eerste moment boeien. Ondanks dat het dorp via een goed geasfalteerde weg bereikbaar is en een mooi strand heeft is het nog niet toeristisch en een waar paradijs voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers.

Aan het lange strand, met zand en kiezelstenen, zijn er enkele taverna’s zoals de bekende Sunset Taverna waar je kunt genieten van lokale specialiteiten. Je kunt er ligbedden en parasols huren. Ook is er een supermarktje. Een nachtleven moet je er niet zoeken want dat is er niet. Er is slechts één hotel; je kunt er wel villa’s en kamers huren. LET OP: het water is ondiep bij de kust, maar verdiept verderop plotseling een paar meter. De wind die tijdens de middag blaast, maakt zwemmen relatief moeilijk voor degenen die niet goed kunnen zwemmen.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

PARAMONAS Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Paramonas kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Paramonas.

Er stopt helaas geen bus in Paramonas. De groene bus B8 rijdt naar Agios Mattheos, vanaf hier is het ongeveer 36 minuten lopen naar Paramonas. De reistijd van Agios Mattheos naar Corfu stad is circa 60 minuten en de reisafstand is circa 20,6 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Paramonas: B8.

  • groene bus B8 naar Agios Mattheos
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Paramonas op Corfu


Goedkope vakantie naar Paramonas? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Paramonas


Gaat er een rechtstreekse bus van Paramonas naar Corfu stad en vice versa?

Er stopt helaas geen bus in Paramonas, het is vanuit het dorp ongeveer 36 minuten lopen naar de dichtsbijzijnde halte in Agios Mattheos. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Paramonas vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Paramonas?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Paramonas. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Paramonas.