Acharavi

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 15 juni 2023

Acharavi is een gezellige badplaats op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Acharavi of wil je deze plaats bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Acharavi.

Foto door Eddie Kastamonitis

Ontdek Acharavi op Corfu


Acharavi (Αχαράβη) behoort misschien wel tot de mooiste en meest levendige badplaatsen van Corfu, Griekenland. Na Corfu-Stad wordt Acharavi gezien als de grootste toeristische plaats van het eiland. De stad is niet alleen aantrekkelijk voor toeristen, maar is voor de lokale bevolking ook de belangrijkste stad in het noorden van Corfu. Dit heeft vooral te maken met het feit dat hier zoveel faciliteiten te vinden zijn, zoals banken, postkantoren en medisch specialisten. Acharavi is te vinden op 38 kilometer van Corfu-Stad, aan de voet van de Pantokrator, de imposante berg van het eiland. Vanaf hier kun je de bergen van Albanië zien, een uitzicht dat meer dan de moeite waard is.

De geschiedenis van Acharavi

Er zijn twee verhalen bekend over het ontstaan van de naam, Acharavi, ook wel Anacharavi. Het eerste verhaal vertelt hoe de Romeinen het gebied in de oudheid Ivi. In 32 v.Chr. vernietigden. Bij deze vernietiging kwamen alle jongeren om het leven, waarna het gebied in het Grieks ‘Ahari Ivi’ werd genoemd, ook wel ‘Unlucky Ivi’. Dit is het verhaal zoals de traditie het ons voorlegt, maar er is nog een verhaal. Volgens dit tweede verhaal zou de naam komen van het oude woord ‘achari’, wat ‘grof’ betekent, en ‘ivi’, wat ‘puberteit’ betekent. De verklaring hierachter zou zijn dat alle jonge mensen een lichtgele huidskleur zouden hebben als gevolg van de malaria pest.

Tijdens je vakantie in Acharavi kennismaken met het oude dorp

We hebben het meestal over de grote stad Acharavi, maar we kennen ook het oude dorp Acharavi. Het is absoluut de moeite waard om hier een bezoek aan te brengen wanneer je de vakantie in Acharavi verblijft. In het centrum van de stad vind je ‘The Pump’, een rotonde bij het Pumphouse restaurant. Voorheen was hier de dorpspomp te vinden. Vanaf deze rotonde loopt een weg naar het oude dorp Acharavi, waar je kennis kunt maken met de authentieke cultuur, traditionele bouwwerken en sfeervolle horecagelegenheden.

Wat mag je verwachten van Acharavi?

Heel veel! Acharavi is een stad die écht alles heeft om te zorgen voor een onvergetelijke vakantie. Hou jij wel van leerzame uitstapjes tijdens je verblijf op een mooi eiland? Dan kun je naar een archeologische vindplaats of je kunt een bezoek brengen aan het folklore museum. Ben je meer iemand die graag in zee ronddobbert en opdroogt in de warmte van de zon? Acharavi heeft een prachtig strand! Natuurlijk zijn er ook veel leuke winkels, sfeervolle bars en goede restaurants te vinden in de stad. Acharavi is voornamelijk Engels georiënteerd, dus als jij goed uit te voeten kunt met basis-Engels, dan kun je je hier prima verstaanbaar maken.

Een vakantie in Acharavi is ideaal voor stelletjes en gezinnen

Heb jij de periode van feesten tot in de kleine uurtjes wel achter je gelaten en wil je gewoon genieten van een fijne, mooie en ontspannen vakantie op Corfu? Dan is Acharavi zeker een goede bestemming. Veel hotels en bars organiseren in de avonden leuke programma’s, met onder meer live muziek, karaoke, dans en quizzen. Je zal je dan ook absoluut niet vervelen! Het grootste deel van de horecagelegenheden bevindt zich rond het strand, waardoor je direct kunt genieten van een indrukwekkend uitzicht. Ben jij juist op zoek naar dé bestemming op Corfu om lekker te feesten en discotheken te bezoeken? Dan kunnen we je de plaats Kavos zeker aanraden!

Voorzieningen in Acharavi


Acharavi is een prachtige stad die van alle gemakken voorzien is, zowel voor de lokale bevolking als voor de toerist. Voor de dagelijkse boodschappen kun je bij meerdere grote supermarkten en kleine minimarkten terecht. Er zijn meer dan voldoende geldautomaten te vinden en wanneer je er behoefte aan hebt kun je een dokter of apotheek bezoeken.

Wil je er een dagje op uit, maar heb je geen zin in een taxi of een wandeling? Dan kun je een fiets, een quad, een scooter of een auto huren. Er zijn meerdere verhuurbedrijven te vinden in Acharavi. Loop langs de bakker voor een warm broodje, ga naar de duikschool om de wondere onderwaterwereld te ontdekken of stap één van de toeristenwinkels binnen voor een leuk souvenirtje. 

Wat is een vakantie zonder lekker eten en drinken? Natuurlijk wil jij weten wat voor restaurants je allemaal kunt bezoeken (en vooral ook testen!) als je de vakantie in Acharavi viert. Dan is het goed om te weten dat je de meest uiteenlopende nationale en internationale keukens kunt proberen, waaronder Italiaans, Thais en natuurlijk Grieks. Ga genieten van grill, van vis en zeevruchten, van fastfood, van barbecue of van de beste desserts. Wat dacht je van fusion of een mediterrane maaltijd? Het kan allemaal. Er zijn meer dan voldoende restaurants, cafés en bars te vinden in Acharavi.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,6 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,2 uit 5

Stranden


Acharavi Beach (Παραλία Αχαράβη) is een prachtig zand/kiezelstrand waaraan veel horecagelegenheden te vinden zijn. Geniet je hier van een lekker hapje of drankje, dan kun je direct ook van een indrukwekkend uitzicht genieten. De restaurants, tavernes, bars en winkeltjes blijven speciaal voor de toeristen tot laat open en in het hoogseizoen zorgen ze voor gezellige muziek die ook op het strand goed hoorbaar is. Dit mooie strand heeft een lengte van maar liefst 8 kilometer en wordt dan ook gedeeld met de plaatsen Almyros in het oosten en Roda in het westen. Acharavi Beach staat op de tweede plaats van grootste stranden die op het Griekse eiland Corfu te vinden zijn.

Het kindvriendelijke strand bestaat voor het grootste deel uit zand, maar er zijn ook wat kleine kiezelsteentjes te vinden. Je kunt hier parasols en ligbedden huren, maar het is natuurlijk ook prima om lekker op je eigen handdoek bruin te bakken. Hoe je het ook doet, je hebt altijd een adembenemend uitzicht op kristalhelder water, terwijl je wordt omringd door een groene, weelderige omgeving. Op de meeste dagen zijn de prachtige bergen van Albanië goed zichtbaar en de zonsondergang is werkelijk om stil van te worden. Valt de duisternis in? Dan kun je vaak de vuurtorens en lichtjes in de bergen bewonderen bij helder weer.

Acharavi Beach is een heerlijke plek om te vertoeven voor jong en ouder. Het strand loopt heel langzaam af in de zee, waardoor ook jonge kinderen – uiteraard wel onder toezicht – veilig in het water kunnen spelen.

Let wel op wanneer er een harde wind opsteekt. De zee wordt dan vaak ruw met hoge golven!

Zin om iets te doen als je op Acharavi Beach bent? Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden. Ga naar de bootverhuur om lekker een middagje op het water rond te dobberen. Dat is pas ontspannen! Natuurlijk zijn er ook meerdere watersporten beschikbaar, zoals duiken en waterskiën. Je kunt na het watersporten, zwemmen of bruin bakken een verkwikkende douche nemen op het strand. 

Hou jij wel van een heerlijk dagje aan het strand, maar ben je niet iemand die kan genieten van veel drukte en vertier om zich heen? Dan kun je op korte afstand een rustig, ongerept strand vinden. Ga je met de auto? Dan kun je gebruik maken van de kleine parkeerplaatsen net achter het strand, of je kunt de auto langs de weg parkeren. Dit strand is ideaal voor iedereen die in alle rust, en met wat meer privacy, van de ongerepte kust wil genieten.

Corfu is natuurlijk het mooiste eiland van Griekenland. Waar je ook verblijft op dit eiland, je kunt eigenlijk altijd verschillende stranden bezoeken voor een heerlijk dagje aan de kust. Er zijn zandstranden, kiezelstranden en combinatiestranden. Wordt het zand te heet of zijn de kiezels te scherp? Dan wil je natuurlijk zorgen voor extra comfort. Dan bestel je goede waterschoenen om mee te nemen op vakantie. Je kunt voordelig online waterschoenen bestellen.

Plaatsen in de omgeving


Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Activiteiten en bezienswaardigheden zijn er meer dan voldoende in deze prachtige stad. Als jij de vakantie in Acharavi doorbrengt, dan hoef je je echt geen moment te vervelen. Zowel de stad als het oude dorp Acharavi hebben meer dan genoeg te bieden om te gaan ontdekken. Natuurlijk zijn wij er om je een aantal goede tips en ideeën te geven!

De ruïnes van de Romeinse baden

Aan de hoofdweg in de richting van Roda, naar het westen van het eiland, zijn de ruïnes van de Romeinse baden vrij te bezichtigen. Deze archeologische vindplaats laat de resten van stenen hete luchtschachten en verwarmingsinstallaties van een Romeins badhuis zien. De ruïnes, welke onder een afdak gelegen zijn, zijn zonder meer indrukwekkend om te zien. Dit gaat natuurlijk zeker op wanneer je je bedenkt dat de drie kamers werden gebruikt van de derde tot aan de vierde eeuw voor Christus. Ook het kanaal, dat water naar de baden bracht, is deels te bewonderen. Heel indrukwekkend, zeker als je van geschiedenis houdt. 

Folklore museum van Acharavi

In 2009 werd het Folklore museum van Acharavi geopend, ook wel het volksmuseum van de stad. Het lokale leven wordt hier op bijzondere wijze in beeld gebracht, zeker ook met het oog op de prachtige historie. Erfgoed en volkscultuur worden hier op unieke wijze getoond, waardoor je nader kennis kunt maken met het dagelijks leven in Acharavi. Uiteraard gaat de bijzondere aandacht uit naar het verleden van de stad. De volkscultuur van de laatste drie eeuwen wordt door diverse exposities in beeld gebracht en je komt meer te weten over de geschiedenis van het eiland Corfu. Natuurlijk kun je ook diverse bijzondere objecten bewonderen, waaronder klederdracht en oude olijfpersen. 

Indrukwekkende dorpen in de omgeving

Vier jij je vakantie in Acharavi, dan wordt je omringd door indrukwekkende dorpen die zeker de moeite van een bezoekje waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige bergdorpen Episkepsi, Nymfes, Klimatia en Agios Panteleimonas. Het toeristische dorp Roda ligt in het westen van Acharavi, via het strand kun je hier in ca. 30 minuten (2 km) naar toe wandelen, en aan de oostzijde zijn de stranden van Almyros en Agios Spyridonas te vinden.

Een andere tip is om vanaf de oostkant van Acharavi Beach in ca. 70 minuten naar Kaap Ekaterini te wandelen. Je inspanning zal beloond worden met prachtige, kleine baaitjes die rondom een verlaten ‘eiland’ liggen, dat gevormd wordt door de beek van Almiros en de Antiniotis lagune.

Het verlaten dorp Palia Petithia wordt ook wel een spookdorp. Dit unieke Byzantijns-Venetiaans bergdorpje is in Noord-Corfu te vinden en zeker de moeite van een tripje waard.

De lagune van Antiniotis

De lagune van Antiniotis is één van de belangrijkste ecosystemen van het eiland. We mogen wel zeggen dat dit één van de mooiste en meest natuurlijke landschappen van Corfu is. Het gebied heeft een grootte van ongeveer 400 hectare en bestaat uit de belangrijkste lagune en het Kounoufadi-moeras. Het is een plek vol wilde bloemen en riet, evenals waterplanten die je nergens anders op de Ionische Eilanden tegenkomt.

Je komt er veel dieren tegen. Zo zijn er meer dan 90 soorten trekvogels gespot en kun je hier de otter tegenkomen. Hou je meer van bloemen? Dan is het goed om te weten dat er in de lagune van Antiniotis maar liefst 16 verschillende soorten orchideeën groeien. De lagune is beroemd om de prachtige visvijver, met voornamelijk paling. De lagune is verenigd met de zee met twee mondingen, terwijl in het zuidoosten van het meer zoetwaterbronnen te vinden zijn.

Waterpark Hydropolis: het waterparadijs voor kinderen

Veel kinderen zijn echte waterratten. Als de zon schijnt en de temperatuur loopt lekker hoog op, dan is het heerlijk om met en in water te spelen. Dit kan zeker als je de vakantie in Acharavi doorbrengt. Binnen een minuut of 10 lopen kom je aan bij Waterpark Hydropolis, hét waterparadijs voor kinderen. Een groot deel van de accommodaties in Acharavi biedt bij een verblijf gratis gebruik van het waterpark.

Lekker sportief bezig zijn tijdens je vakantie in Acharavi

Heb jij wel eens gehoord van de Corfu Trail? Je kunt prachtige, mooi onderhouden wandelpaden volgen. Deze wandelpaden bevinden zich ook achter Acharavi. Heerlijk om op je gemak te wandelen en de omgeving te bewonderen. Een aantal wandelpaden leiden je naar de top van de Pantokrator berg, vanwaar je vanzelfsprekend een adembenemend uitzicht hebt. 

Je kunt bij S-Bikes terecht voor het huren van een fiets. Het is heerlijk om Acharavi, en andere delen van het eiland, per fiets te ontdekken. Je hebt alle vrijheid en je kunt hier altijd een fiets huren die goed bij je past. Wil je er liever niet helemaal alleen op uit? Dan kun je ook diverse fietstours boeken. 

Het zal je niet verbazen dat er voldoende mogelijkheden zijn om het eiland eens vanaf het water te bewonderen. Je kunt diverse boottochten reserveren. Onderweg geniet je van de meest indrukwekkende uitzichten op het eiland Corfu. 

Bij Dive Easy bieden ze duikcursussen aan (CMAS – PADI – SSI) voor iedereen die meer van de zee wil gaan ontdekken. Je hebt hier meerdere mogelijkheden. Zo kun je gaan grotduiken, maar ook rif- en wrakduiken behoren tot de veelzijdige opties.  

Wil jij meer van het eiland zien, maar liever niet op een standaard manier, zoals per fiets of per auto? Wat dacht je dan van een ontdekkingstocht te paard? Bij Arena Horse Riding kun je verschillende tochten boeken. Er zijn tochten te maken voor de duur van een uur of twee, maar je kunt er ook de hele dag op uit met een paard. Ga bijvoorbeeld te paard naar het verlaten dorp Paleo Perithia of neem je paard mee voor wat zwemplezier!

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Corfu in de zomer warm en droog is, terwijl de winters mild en nat verlopen. Ga je in de zomer op vakantie naar Corfu, dan is het zeldzaam als je een paar druppels regen op je hoofd krijgt. Je kunt over het algemeen genieten van heerlijk zomerweer tijdens je verblijf op Corfu, met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius.

De middagen verkoelen je met een fijn zeebriesje. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. Ga je in de winter op vakantie naar Corfu? Dan moet je wel rekening houden met overvloedige regenval, veroorzaakt door de (noord)westelijke winden. Precies dit weer op Corfu zorgt ervoor dat het eiland zo dicht bebost en idyllisch groen is.

ACHARAVI Weer

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer op Corfu is goed georganiseerd. Er zijn veel bussen die de meeste grotere plaatsen uitstekend bereikbaar maken. Ook de kleinere plaatsen zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer, al kan het zijn dat je dan wat vaker moet overstappen. We helpen je graag met informatie over de mogelijkheden van het openbaar vervoer op en rond jouw specifieke vakantiebestemming op Corfu.

De reistijd van Acharavi naar Corfu-Stad is circa 91 minuten en de reisafstand is circa 38 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu-Stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Acharavi:

  • groene bus A3 naar Roda – Acharavi (maandag t/m vrijdag 6 x, zaterdag 4 x en zondag 2 x per dag)

In de zomer zijn er, naast de reguliere lijnen, ook nog speciale zomerlijnen:

  • groene bus S5 Sidari – Kassiopi
  • groene bus S8 Kassiopi – Paleokastritsa
De dienstregeling kan beïnvloed worden door bijvoorbeeld vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je direct contact opnemen met de busmaatschappij. Hieronder vind je de contactgegevens.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Acharavi op CorfuVoordelige vakantie naar Acharavi? Ontdek nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Ruime keuze aan accommodaties
Altijd de beste prijs
Veilig en snel online reserveren

Veelgestelde vragen over Acharavi


Gaat er een rechtstreekse bus van Acharavi naar Corfu-Stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Acharavi naar Corfu-Stad en vice versa: de groene bus A3. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Acharavi vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Acharavi?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Acharavi. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” voor een snelle en eenvoudige routebeschrijving van en naar Acharavi.