Roda op Corfu - Ernestos Vitouladitis

Roda

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 6 september 2021

Roda is een gezellige badplaats op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Roda of wil je Roda bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Roda.

Foto door Ernestos Vitouladitis

Ontdek Roda op Corfu


Roda (Ρόδα) is een badplaats en ligt aan de noordkust van Corfu (Corfu | Griekenland). Het is gelegen aan een lang kiezel- en zandstrand. In de jaren zeventig werd hier een groot hotel gebouwd en door de komst hiervan veranderde het voormalig vissersplaatsje in een badplaats.

Opvallend zijn de vele, grillig gevormde, zwembaden bij de hotels langs de hoofdweg. Aan het zandstrand en de dorpsstraat vind je veel winkels, restaurants en cafés. Het strand is er erg veilig voor kleine kinderen, vandaar dat vooral gezinnen met jonge kinderen hier naar toe komen.

De meeste bewoners hebben ook inkomsten uit de landbouw en het is vrij gebruikelijk olijfbomen in de tuin te hebben. In het midden van het dorp stond in de 5de eeuw v.Chr. een Dorische tempel. Enkele van de opgegraven delen zijn te zien in het archeologisch museum in Corfu-stad. Op het terrein zelf is nauwelijks iets te zien.

Vanuit Roda kun je 3x per week een boottocht maken naar het eiland Erikoussa, dat op zo’n anderhalf uur varen van Roda ligt. Op dit rustige eiland wonen zo’n 150 vissers en boeren met hun gezinnen. Vanaf dit eilandje kun je vervolgens weer tochten maken naar Othoni en Mathraki. Dit zijn de drie noordelijkst gelegen eilanden (Diapontia eilanden) van de Ionische eilandengroep en ze behoren administratief gezien bij Corfu. Het vissershaventje aan het oostelijk einde van het strand doet nog wel steeds dienst en is erg pittoresk.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

RODA Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Roda kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Roda.

De reistijd van Roda naar Corfu stad is circa 57 minuten en de reisafstand is circa 42,9 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Roda: A3.

  • groene bus A3 naar Roda-Acharavi
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Roda op Corfu


Goedkope vakantie naar Roda? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Roda


Gaat er een rechtstreekse bus van Roda naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Roda naar Corfu stad en vice versa: de groene bus A3. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Roda vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Roda?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Roda. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Roda.