Roda op Corfu - Ernestos Vitouladitis

Roda

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 6 september 2021

Roda is een gezellige badplaats op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Roda of wil je Roda bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Roda.

Foto door Ernestos Vitouladitis

Ontdek Roda op Corfu


Roda (Ρόδα) is een badplaats en ligt aan de noordkust van Corfu (Corfu | Griekenland). Het is gelegen aan een lang kiezel- en zandstrand. In de jaren zeventig werd hier een groot hotel gebouwd en door de komst hiervan veranderde het voormalig vissersplaatsje in een badplaats.

Opvallend zijn de vele, grillig gevormde, zwembaden bij de hotels langs de hoofdweg. Aan het zandstrand en de dorpsstraat vind je veel winkels, restaurants en cafés. Het strand is er erg veilig voor kleine kinderen, vandaar dat vooral gezinnen met jonge kinderen hier naar toe komen.

De meeste bewoners hebben ook inkomsten uit de landbouw en het is vrij gebruikelijk olijfbomen in de tuin te hebben. In het midden van het dorp stond in de 5de eeuw v.Chr. een Dorische tempel. Enkele van de opgegraven delen zijn te zien in het archeologisch museum in Corfu-stad. Op het terrein zelf is nauwelijks iets te zien.

Vanuit Roda kun je 3x per week een boottocht maken naar het eiland Erikoussa, dat op zo’n anderhalf uur varen van Roda ligt. Op dit rustige eiland wonen zo’n 150 vissers en boeren met hun gezinnen. Vanaf dit eilandje kun je vervolgens weer tochten maken naar Othoni en Mathraki. Dit zijn de drie noordelijkst gelegen eilanden (Diapontia eilanden) van de Ionische eilandengroep en ze behoren administratief gezien bij Corfu. Het vissershaventje aan het oostelijk einde van het strand doet nog wel steeds dienst en is erg pittoresk.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Wil jij niet alleen maar een relaxvakantie op Corfu, maar wil je vooral ook leuke dingen doen tijdens je verblijf op het Griekse eiland? Er is natuurlijk meer dan voldoende te doen. Je kunt je vakantie op Corfu compleet maken met een leuke excursie, een boottocht, een wijntour of bijvoorbeeld een dagtrip. Er is meer dan genoeg te zien en te doen op Corfu.

Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Corfu in de zomer warm en droog is, terwijl de winters mild en nat verlopen. Ga je in de zomer op vakantie naar Corfu, dan is het zeldzaam als je een paar druppels regen op je hoofd krijgt. Je kunt over het algemeen genieten van heerlijk zomerweer tijdens je verblijf op Corfu, met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius. De middagen verkoelen je met een fijn zeebriesje. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. Ga je in de winter op vakantie naar Corfu? Dan moet je wel rekening houden met overvloedige regenval, veroorzaakt door de (noord)westelijke winden. Precies dit weer op Corfu zorgt ervoor dat het eiland zo dicht bebost en idyllisch groen is.

RODA Weer

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer op Corfu is goed geregeld. Er rijden veel bussen en de meeste grotere plaatsen zijn uitstekend te bereiken met de bus. De kleinere plaatsen zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar mogelijk moet je dan wel wat vaker overstappen. Natuurlijk geven wij je graag inzicht in de mogelijkheden van het openbaar vervoer op en rond jouw specifieke vakantiebestemming op Corfu.

De reistijd van Roda naar Corfu stad is circa 57 minuten en de reisafstand is circa 42,9 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Roda: A3.

  • groene bus A3 naar Roda-Acharavi
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij. Zie hieronder voor de contactgegevens.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Roda op Corfu


Goedkope vakantie naar Roda? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Roda


Gaat er een rechtstreekse bus van Roda naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Roda naar Corfu stad en vice versa: de groene bus A3. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Roda vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Roda?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Roda. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Roda.