uitgelicht

Sfakera

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 augustus 2021

Sfakera is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Sfakera of wil je Sfakera bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Sfakera.

Foto door Garry James

Ontdek Sfakera op Corfu


Sfakera is een bergdorp en gelegen in Noord-Corfu (Corfu | Griekenland). Het is gelegen in het binnenland van Corfu, 4 km van Roda. Het kreeg waarschijnlijk zijn naam van de “asfaka” (Ασφάκα, Phlomis fruticosa)een veelvoorkomende struik in die regio, alhoewel de geschiedenis vertelt dat het is opgericht door vluchtelingen van Sfaka. Net buiten het dorp is een omleiding van de weg aangebracht om het zwaar verkeer buiten het dorp te houden en zo het schilderachtige van Sfakera te behouden.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

SFAKERA Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Sfakera kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Sfakera.

De reistijd van Sfakera naar Corfu stad is circa 55 minuten en de reisafstand is circa 36,8 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Sfakera: A3.

  • groene bus A3 naar Roda/Acharavi
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Sfakera op Corfu


Goedkope vakantie naar Sfakera? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Sfakera


Gaat er een rechtstreekse bus van Sfakera naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Sfakera naar Corfu stad en vice versa: de groene bus A3. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Sfakera vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Sfakera?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Sfakera. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Sfakera.