uitgelicht

Sinarades

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 augustus 2021

Sinarades is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Sinarades of wil je Sinarades bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Sinarades.

Foto door Corfu Gids

Ontdek Sinarades op Corfu


Sinarades is een traditioneel, groot bergdorp en gelegen in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 13 kilometer van Corfu-stad. Sinarádes komt van de Byzantijnse achternaam “Sinaras”. Het is gebouwd op een beboste heuvel, met olijf- en amandelbomen, boven het beroemde strand van Agios Gordis en Gialiskari, maar het is niet zichtbaar vanaf de zee.

Een wandeling door de smalle straatjes zal onvergetelijk zijn. De stenen huizen, tegels in de Byzantijnse oker kleur, karakteristieke deuren met marmer reliëf, een uitpandige stenen trap die leidt naar het terras, genaamd “bontzoi” en natuurlijk de karakteristieke bogen “volta”. Een andere bijzonderheid is de architectuur van Sinarades, zeer dicht gebouwd, met huizen die met elkaar verlijmd zijn. Het water uit de bergen komt terecht in een kleine rivier aan de voet van de heuvel, deze rivier splitst het dorp in tweeën. In Sinarades zijn 12 kerken. In het centrum van het dorp staat de basiliek van St. Nicolaas en Agiou Spyridona waarin je een indrukwekkend orgel, dat afkomstig is uit Italië zal zien.

Vroeger leefden de mensen hier voornamelijk van landbouw, ze verbouwden aardappels, tarwe en vlas. De grote meerderheid had ook olijfbomen waarvan ze dan ook hun eigen olijfolie persten. Tegenwoordig houden ze zich bezig met het toerisme en het verbouwen van groente en fruit en met producten zoals olijfolie en wijn. Een cluster van graven, die dateren uit de Romeinse tijd, zijn ontdekt op slechts 1 kilometer buiten het dorp. Deze ontdekking laat zien dat dit gebied mogelijk het oude dorp is geweest tijdens de Romeinse verovering. Sinarades, op de huidige locatie, werd gebouwd tussen de 10e en 11e eeuw door de inwoners van een kustdorp dat werd verlaten als gevolg van de verschrikkelijke en herhaalde aanvallen van de Sarakin piraten.

Ben je in Sinarades breng dan zeker een bezoekje aan het folkoremuseum, dat gevestigd is in een traditioneel Korfiotisch huis. Het museum werd opgericht in 1982 en is een van de beste in Griekenland. Men kan de inrichting van de dorpshuizen uit de 18e eeuw en objecten uit het landelijke leven van die tijd bewonderen.

Vanaf de locatie “Aerostato” net buiten het dorp, is het uitzicht op de groene kust adembenemend. Net onder deze locatie is het groene eiland “Kyra Dikia”, dat werd vernomed naar de kerk op het eiland, gewijd aan de Maagd Maria. In het noordwesten zijn  twee rotsen, waaronder, volgens de legende, vissers het lijk van een bruid hadden gevonden, die op haar trouwdag door piraten was ontvoerd. Sindsdien worden deze rotsen “stenen van de bruid” genoemd.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

SINARADES Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Sinarades kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Sinarades.

De reistijd van Sinarades naar Corfu stad is circa 30 minuten en de reisafstand is circa 11,3 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Sinarades: B10 en B14.

  • groene bus B10 naar Agios Gordios
  • groene bus B14 naar Sinarades
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Sinarades op Corfu


Goedkope vakantie naar Sinarades? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Sinarades


Gaat er een rechtstreekse bus van Sinarades naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekken meerdere bussen vanuit Sinarades naar Corfu stad en vice versa: de groene bussen B10 en B14. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Sinarades vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Sinarades?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Sinarades. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Sinarades.