uitgelicht

Pentati

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 augustus 2021

Pentati is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Pentati of wil je Pentati bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Pentati.

Foto door Ralf Frank

Ontdek Pentati op Corfu


Pentáti is een traditioneel bergdorp en ligt in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 17 kilometer van Corfu-stad. Het is gelegen op een heuvel vanwaar je een panoramisch uitzicht krijgt op de zee, heuvels en en beroemde Ortholithi-rots. Pentáti is een bezoek waard vanwege de interessante kerk van Panaghia Odigitria “de heilige maagd”, uit de 19e eeuw, en voor het prachtige uitzicht op de Ionische zee.

Het dorp is niet groot, je loopt er zo doorheen en er zijn weinig toeristische voorzieningen. De huizen zijn traditioneel en kleurrijk en zijn omgeven door groene, weelderige vegetatie met olijfbomen en cipressen. Onderweg nuttig je een drankje in de plaatselijke taverne en kun je genieten van het echte Corfiotische leven wat zich hier nog afspeelt.

Het dorpsplein leid je tot de Panteleimonas berg. Hiervandaan kun je Agios Gordios zien. Aan de andere kant kun je Corfu-stad zien liggen. De Panteleimonas berg is het beginpunt van de Corfu parazeilclub. Je kunt ze bekijken als ze van de rand springen. Het plaatselijke festival (panegiri) vindt plaats op 26 oktober ter ere van Aghios Dimitrios, veel mensen uit nabijgelegen dorpen wonen dit festival bij.

Vanuit Pentáti kun je de heuvel “Agios Theodori” beklimmen. Vanaf deze heuvel krijg je een fascinerend uitzicht over de baai. Beneden vind je een kiezelstrand, Fieroula genaamd, en een klein vissershaventje. De zee leent zich hier uitstekend voor snorkelen. Het lange, populaire strand van Agios Górdios ligt op slechts 4 km afstand van Pentáti.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

PENTATI Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Pentati kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Pentati.

De reistijd van Pentati naar Corfu stad is circa 60 minuten en de reisafstand is circa 19,6 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Pentati: B9.

  • groene bus B9 naar Pentati
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Pentati op Corfu


Goedkope vakantie naar Pentati? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Pentati


Gaat er een rechtstreekse bus van Pentati naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Pentati naar Corfu stad en vice versa: de groene bus B9. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Pentati vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Pentati?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Pentati. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Pentati.