Sidari op Corfu

Sidari

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 6 september 2021

Sidari is een gezellige badplaats op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Sidari of wil je Sidari bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Sidari.

Ontdek Sidari op Corfu


Sidari (Σιδάρι) is een badplaats en ligt aan de noordkust van Corfu (Corfu | Griekenland). Het is een levendige, drukke toeristen badplaats met veel barretjes en uitgaansgelegenheden. Sidari heeft een bruisend nachtleven, er komen hier voornamelijk Engelse toeristen.

Je hoeft je in Sidari niet te vervelen. De hoofdstraat loopt langs het strand en tussen het strand en deze weg bevinden zich winkeltjes en taverna’s. Het grote en mooie zandstrand is ideaal voor kleine kinderen, omdat het water ondiep is. Aan de westkant van Sidari zijn prachtige inhammen in rotsen van zandsteen, zoals ook het beroemde “Canal d’ Amour”.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

SIDARI Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Sidari kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Sidari.

De reistijd van Sidari naar Corfu stad is circa 1 uur en 10 minuten en de reisafstand is circa 39,7 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Sidari: A1 en A2.

  • groene bus A1 naar Agios Stefanos
  • groene bus A2 naar Sidari
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Sidari op Corfu


Goedkope vakantie naar Sidari? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Sidari


Gaat er een rechtstreekse bus van Sidari naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekken meerdere bussen vanuit Sidari naar Corfu stad en vice versa: de groene bussen A1 en A2. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Sidari vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Sidari?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Sidari. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Sidari.