uitgelicht

Karousades

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 20 augustus 2021

Karousades is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Karousades of wil je Karousades bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Karousades.

Foto door Steve Ford

Ontdek Karousades op Corfu


Karousádes (Καρουσάδες) is een bergdorp dat gelegen is in Noord-Corfu (Corfu | Griekenland). Het is één van de grootste dorpen in Noord-Corfu en ligt op 35 km afstand van Corfu-stad. Omdat de hoofdweg tussen Roda en Sidari erlangs loopt zonder het centrum in te gaan is dit dorp gemakkelijk te missen. Let daarom goed op de borden!

In het dorp staat een 18e-eeuwse kerk, met een roze koepel en een moderne klokkentoren en enkele traditionele huizen. Je hebt een prachtig uitzicht over de heuvels en valleien. Parkeren kun je aan de oostzijde van het dorp doen, hier is een parkeerplaats.

Karousades werd gesticht in de 13e eeuw door vluchtelingen uit de nederzetting Karousa aan de Zwarte Zee (tegenwoordig de stad Gerze). Karousa was gesticht door het verder oostwaarts gelegen rijk Trebizond (een afsplitsing van het Byzantijnse rijk) in een poging om het ertussen gelegen Sinop in te sluiten. Toen dit mislukte vluchtten de bewoners van Karousa westwaarts en kwamen uiteindelijk terecht op Corfu.

Ooit was er een grootgrondbezitter in Karousades, die op een gegeven moment besloot om een groot deel van de grond te schenken aan de inwoners van Karousades die deze grond pachtte en bewerkte. Hierdoor bezit heden bijna iedereen in Karousades wel een stuk grond. De familie die deze grond heeft geschonken wordt uiteraard nog steeds vereerd in Karousades.

Het Theotokis herenhuis is te vinden in het dorp, ooit bewoond door de beroemde literatuur schrijver Dinos Theotokis, die een leidende rol gespeeld heeft in het sociale, economische en politieke leven van Corfu.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

KAROUSADES Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Karousades kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Karousades.

De reistijd van Karousades naar Corfu stad is circa 42 minuten en de reisafstand is circa 38,6 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Karousades: A11.

  • groene bus A11 naar Karousades
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Karousades op Corfu


Goedkope vakantie naar Karousades? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Karousades


Gaat er een rechtstreekse bus van Karousades naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Karousades naar Corfu stad en vice versa: de groene bus A11. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Karousades vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Karousades?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Karousades. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Karousades.