Kassiopi op Corfu - Eddie Kastamonitis

Kassiopi

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 18 september 2021

Kassiopi is een gezellige badplaats op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Kassiopi of wil je Kassiopi bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Kassiopi.

Foto door Eddie Kastamonitis

Ontdek Kassiopi op Corfu


Kassiopi (Κασσιόπη) is een badplaats die gelegen is aan de noordoostkust van Corfu (Corfu | Griekenland). Kassiopi is een leuk stadje waar het toerisme de traditionele aspecten niet verloren heeft doen gaan. Het ligt op ongeveer 36 km van Corfu-stad. Er is een dagelijkse bootverbinding tussen Corfu-stad en Kassiopi.

Op een van de landtongen bij Kassiopi staat een ruïne van een kasteel uit de 13e eeuw. Langs de gezellige kade zijn terrasjes. De haven ligt aan een baai, als je aan de westkant van die baai omhoog loopt dan kom je bij de overblijfselen van het kasteel. Hier ligt ook een bar restaurant van waaruit het uitzicht over de Ionische zee prachtig is. Beneden aan het kiezelstrand kun je heerlijk zwemmen, watersporten bedrijven en bootjes huren.

De naam Kassiopi bestaat uit “Kassi” (grens) en “opia” (uitkijkpunt). Het heeft zijn naam te danken aan de prachtige ligging. Vanuit Kassiopi heb je prachtig uitzicht over zee naar Albanië.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

KASSIOPI Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Kassiopi kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Kassiopi.

De reistijd van Kassiopi naar Corfu stad is circa 1 uur en 5 minuten en de reisafstand is circa 38,2 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Kassiopi: A4 en Α12.

  • groene bus A4 naar Kassiopi
  • groene bus A12 naar Perithia – Loutses
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Kassiopi op Corfu


Goedkope vakantie naar Kassiopi? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Kassiopi


Gaat er een rechtstreekse bus van Kassiopi naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekken meerdere bussen vanuit Kassiopi naar Corfu stad en vice versa: de groene bussen A4 en A12. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Kassiopi vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Kassiopi?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Kassiopi. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Kassiopi.