Arillas op Corfu | Griekenland

Arillas

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 26 april 2021

Arillas - Corfu

door Eddie Kastamonitis

Ontdek Arillas op het Griekse eiland Corfu

Arillas is een badplaats die gelegen is aan de noordwestkust van Corfu (Corfu | Griekenland). Vroeger was Arillas een rustige badplaats. Sinds de komst van grote buitenlandse touroperators is de rust hier een stuk minder. Vooral Engelsen vieren hier graag hun vakantie. De weg ernaartoe leidt door kleine, typisch Griekse bergdorpjes en is alleen daarom al de moeite waard. Door de wind is het zandstrand bij Arillas erg in trek bij surfers. Het zandstrand is ideaal voor gezinnen met kinderen.

Corfu heeft een mediterraan klimaat dat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen en liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. Vooral in de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog, de noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

Tickets koop je vooraf bij de automatische kaartjesautomaat, kiosk of bij je accommodatie. Koop je het ticket in de bus dan betaal je een hogere prijs. In de groene bus wordt de ticketprijs bepaald op basis van de afstand. Voor de blauwe bus gelden vaste zonetarieven. Kinderen onder de 6 jaar reizen gratis.

A = langeafstandsbus: bekijk de actuele dienstregeling en ticketprijzen, B = stadsbus: bekijk de actuele dienstregeling en ticketprijzen. Ik adviseer je om altijd even navraag over de dienstregeling en tickets te doen bij de buschauffeur, kiosk of de lokale bevolking. Er zou zomaar iets kunnen wijzigen wat voor een onaangename verrassing kan zorgen.

Je kunt kiezen uit de volgende bus(sen):

Vakantie naar Arillas op Corfu

Waar kan ik verblijven in Arillas?

Corfu Gids heeft de beste vakantiedeals voor jou verzameld!

De kaart van Arillas