Arillas op Corfu - Eddie Kastamonitis

Arillas

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 30 augustus 2021

Arillas is een gezellige badplaats op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Arillas of wil je Arillas bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Arillas.

Foto door Eddie Kastamonitis

Ontdek Arillas op Corfu


Arillas (Αρίλλας) is een badplaats die gelegen is aan de noordwestkust van Corfu (Corfu | Griekenland). Vroeger was Arillas een rustige badplaats. Sinds de komst van grote buitenlandse touroperators is de rust hier een stuk minder. Vooral Engelsen vieren hier graag hun vakantie. De weg ernaartoe leidt door kleine, typisch Griekse bergdorpjes en is alleen daarom al de moeite waard. Door de wind is het zandstrand bij Arillas erg in trek bij surfers. Het zandstrand is ideaal voor gezinnen met kinderen.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

ARILLAS Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Arillas kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Arillas.

De reistijd van Arillas naar Corfu stad is circa 1 uur en 30 minuten en de reisafstand is circa 51,3 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Arillas: A6.

  • groene bus A6 naar Afionas-Arillas
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Arillas op Corfu


Goedkope vakantie naar Arillas? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Arillas


Gaat er een rechtstreekse bus van Arillas naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Arillas naar Corfu stad en vice versa: de groene bus A6. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Arillas vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Arillas?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Arillas. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Arillas.