Avliotes op Corfu – Annie Chatham

Avliotes

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 23 augustus 2021

Avliotes is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Avliotes of wil je Avliotes bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Avliotes.

Foto door Annie Chatham

Ontdek Avliotes op Corfu


Avliótes (Αυλιώτες) is een badplaats die gelegen is aan de noordwestkust van Corfu (Corfu | Griekenland). Het is een prachtig dorp gelegen op een heuvel met een paar winkels en een ouderwets kafenion (café). Er is een overvloed aan traditionele architectuur, maar het meest indrukwekkende gebouw is toch wel de achttiende-eeuwse kerk van Iperagias Theotokou Odigitrias dat trots op een enorm platform staat aan de top van het dorp. Helaas is het meestal gesloten, maar je kunt de solide structuur en de twee klokkentorens bewonderen, één bevestigd aan het schip en een kleinere losstaand naast de kerk.

Er is ook een klein kerkhof in de hoek van het kerkterrein. Als er behoefte bestaat om iets te eten, kijk dan niet verder dan Ilias, een psistaria halverwege de hoofdweg, waar goedkoop en lekkere grills kunnen worden genoten op het terras met geweldige uitzichten landinwaarts. Houd er rekening mee dat Avliotes aan het eind van de Sidari busroute van Corfu-stad ligt, dus het is alleen bereikbaar per openbaar vervoer via de noordkust. Het is echter weinig meer dan een aangename wandeling van een half uur van Agios Stefanos of Sidari.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

AVLIOTES Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Avliotes kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Avliotes.

De reistijd van Avliotes naar Corfu stad is circa 1 uur en 27 minuten en de reisafstand is circa 45,5 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Avliotes: A1, en A8.

  • groene bus A1 naar Agios Stefanos
  • groene bus A8 naar Avliotes
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Avliotes op Corfu


Goedkope vakantie naar Avliotes? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Avliotes


Gaat er een rechtstreekse bus van Avliotes naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekken meerdere bussen vanuit Avliotes naar Corfu stad en vice versa: de groene bussen A1 en A8. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Avliotes vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Avliotes?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Avliotes. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Avliotes.