Casa Parlante museum

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13 april 2021

Casa Parlante op CorfuHet Levende Historie museum “Casa Parlante” is in maart 2014 geopend. De naam is een verwijzing naar de sterke Italiaanse culturele en architectonische invloed op Corfu. Casa Parlante is gevestigd in het centrum van Corfu, op een paar meter van het Liston en de Spianada. Casa Parlante is een van de winnaars van de Hellenic Entrepreneurship Award 2013, onder de naam “Corfu Living History”.

“Welkom! Kom binnen! De graaf zal spoedig bij je zijn. Hij hoopt dat je bij hem en de gravin in de salon komt voor thee”

Dit is wat je zou horen bij Casa Parlante, het levendste historische museum in Corfu. Een 19de eeuws herenhuis komt tot leven. In de unieke architectonische omgeving van een klassiek herenhuis in de historische oude stad van Corfu, wordt het dagelijkse leven van de 19e eeuwse adel nagedaan. Door middel van geanimeerde figuren, met behulp van robottechnologie en de perfecte weergave van decor en meubilair, belooft Casa Parlante je een waar inzicht te geven in vervlogen Corfu. Al je zintuigen ontwaken, de tradities van het eiland ontvouwen zich voor je, het afbeelden van het gezinsleven in een authentieke ervaring van bezienswaardigheden, geluiden en geuren. Voor je ogen komt het huis tot leven … Luister naar de kinderen van de familie die muziek spelen, ruik de aroma’s van de virtuele keuken van de kok, lees de krantenkoppen van de graaf…

Hoe kom ik bij het Casa Parlante museum?