Argyrades op Corfu – Vlasis Tsonos

Argyrades

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 23 augustus 2021

Argyrades is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Argyrades of wil je Argyrades bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Argyrades.

Foto door Vlasis Tsonos

Ontdek Argyrades op Corfu


Argyrádes (Αργυράδες) is een groot, pittoresk bergdorp en gelegen in Zuid Corfu (Corfu | Griekenland). Het dorp ligt op 33 km ten zuiden van Corfu-stad, op de hoofdweg van Corfu-stad naar Lefkímmi. Terwijl je het dorp vanaf de drukke hoofdweg nadert, word je begroet door de machtige kerk van Agios Ioannis (Saint John). Aan de andere kant van deze weg is het hoofdschoolgebouw, de kinderen moeten elke dag over de hoofdweg veilig zien over te steken. De hoofdweg is ongeveer 15 jaar geleden aangelegd om de haven van Lefkimmi en Kavos in het zuiden met de stad Corfu te verbinden.

Het dorp ligt op de hellingen van een heuvel en biedt prachtige uitzichten over de omgeving. De staatjes zijn smal, met een auto door het dorp rijden vraag veel van de kunsten van de chauffeur. Veel huizen zijn witgekalkt en elke rand wordt versierd door bloempotten. De huizen hier weerspiegelen de invloed van de Venetiaanse periode, aangezien Argirades op dat moment een strategisch centrum was.

De naam komt uit het woord Argyros, dat een belangrijke familie of personennaam zou zijn geweest en dateert uit de Byzantijnse tijden. Er zijn veel festivals en religieuze vieringen in Argirades, het dorp heeft haar culturele wortels behouden en is altijd trouw gebleven aan de tradities. Het festival van de Heilige Geest wordt gehouden op 24 juni in de Heilige Drie-eenheidskerk in het centrum van het dorp.

De meeste inwoners van het dorp zijn voornamelijk bezig met landbouw en toerisme. Hoewel het omliggende gebied sterk ontwikkeld is met toeristische plaatsen zoals Agios Georgios Argyradon, Kavos en Lefkimmi, heeft het dorp zijn oorspronkelijke karakter behouden.

Niet ver van Argirades ligt het Korision meer, een beroemd natuurgebied met belangrijke flora en fauna. Het meer omvat een enorm zandgebied dat door een smalle strook water met de zee is verbonden, het is een speciale plek voor de bescherming van het wild en het behoud van verschillende soorten vegetatie. Dagje naar het strand? Op het strand van Agios Georgios en het strand van Marathias, 2 km zuidelijker is het heerlijk genieten van de Griekse zon.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

ARGYRADES Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Argyrades kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Argyrades.

De reistijd van Argyrades naar Corfu stad is circa 53 minuten en de reisafstand is circa 29 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Argyrades: B1, B2, B3 en B4.

  • groene bus B1 naar Kavos
  • groene bus B2 naar Petriti
  • groene bus B3 naar Spartera
  • groene bus B4 naar Attika
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Argyrades op Corfu


Goedkope vakantie naar Argyrades? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Argyrades


Gaat er een rechtstreekse bus van Argyrades naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekken meerdere bussen vanuit Argyrades naar Corfu stad en vice versa: de groene bussen B1, B2, B3 en B4. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Argyrades vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Argyrades?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Argyrades. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Argyrades.