Barbati op Corfu

Barbati

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 15 april 2021

Barbati op Corfu

Door Eddie Kastamonitis

Barbati is een badplaats die gelegen is in Noord-Corfu (Corfu | Griekenland) aan de voet van de Pantokratorberg in een beschutte baai. De omgeving is prachtig, het bestaat uit witte rotskliffen en een bos van eeuwenoude olijfbomen. Barbati is een echt pittoresk dorpje en met name in het hoogseizoen zeer geliefd bij de lokale bevolking van Corfu. Het ligt op 18 km van Corfu-stad en op loopafstand van Nissaki. Via de smalle paadjes die naar beneden lopen, kom je uit bij het strand. Het zeewater is hier ondiep waardoor het geschikt is voor kinderen.

Op de grens van Barbati, aan de zuidwestkant, ligt het Glyfa-strand. Dit is een prachtig wit kiezelstrand. Het Barbati-strand daarentegen is een grofzandstrand en ligt aan een baaitje, met aan weerszijde begroeide rotsen. Hier loopt de zeebodem vrij geleidelijk af en er zijn enkele speeltoestellen aanwezig, daarom is het Barbati-strand geschikt voor kinderen. Het Akrogiali-strand is ook een grofzandstrand en ligt ter hoogte van taverne Akrogiali, aan de voet van steile, begroeide rotsen.

Alle stranden beschikken over gezellige restaurantjes, terrassen en kleine winkeltjes. Je kunt er heerlijk zwemmen (door de beschutte baai is het een veilige zwemplek voor kinderen) en tal van watersportmogelijkheden worden hier aangeboden door de Barbati Ski club. De steile hellingen van de Pantokratoberg bieden prachtige klimgelegeheden.

Sporten: paardrijden | Watersporten: windsurfen, zeilen, waterskiƫn, waterfietsen, motor/speedboat en snorkelen | Bootverhuur: bij Spiros (te vinden op het strand) of via Helga reizen (te vinden op de hoofdweg).

Vakantie naar Barbati op Corfu

Waar kan ik verblijven in Barbati?

Corfu Gids heeft de beste vakantiedeals voor jou verzameld!