Barbati op Corfu - Eddie Kastamonitis

Barbati

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 29 augustus 2021

Barbati is een gezellige badplaats op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Barbati of wil je Barbati bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Barbati.

Foto door Eddie Kastamonitis

Ontdek Barbati op Corfu


Barbati (Μπαρμπάτι) is een badplaats die gelegen is in Noord-Corfu (Corfu | Griekenland) aan de voet van de Pantokrator berg in een beschutte baai. De omgeving is prachtig, het bestaat uit witte rots kliffen en een bos van eeuwenoude olijfbomen. Barbáti is een echt pittoresk dorpje en met name in het hoogseizoen zeer geliefd bij de lokale bevolking van Corfu. Het ligt op 18 km van Corfu-stad en op loopafstand van Nisáki. Via de smalle paadjes die naar beneden lopen, kom je uit bij het strand. Het zeewater is hier ondiep waardoor het geschikt is voor kinderen.

Op de grens van Barbáti, aan de zuidwestkant, ligt het Glyfa strand. Dit is een prachtig wit kiezelstrand. Het Barbáti strand daarentegen is een grofzandstrand en ligt aan een baaitje, met aan weerszijde begroeide rotsen. Hier loopt de zeebodem vrij geleidelijk af en er zijn enkele speeltoestellen aanwezig, daarom is het Barbáti strand geschikt voor kinderen. Het Akrogiali-strand is ook een grofzandstrand en ligt ter hoogte van taverne Akrogiali, aan de voet van steile, begroeide rotsen.

Alle stranden beschikken over gezellige restaurantjes, terrassen en kleine winkeltjes. Je kunt er heerlijk zwemmen (door de beschutte baai is het een veilige zwemplek voor kinderen) en tal van watersportmogelijkheden worden hier aangeboden door de Barbati Ski club. De steile hellingen van de Pantokratoberg bieden prachtige klimgelegenheden.

Sporten: paardrijden | Watersporten: windsurfen, zeilen, waterskiën, waterfietsen, motor/speedboat en snorkelen | Bootverhuur: bij Spiros (te vinden op het strand).

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

BARBRATI Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Barbati kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Barbati.

De reistijd van Barbati naar Corfu stad is circa 25 minuten en de reisafstand is circa 18,9 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Barbati: A4, A5 en Α12.

  • groene bus A4 naar Kassiopi
  • groene bus A5 naar Barbati – Nissaki
  • groene bus A12 naar Perithia – Loutses
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Barbati op Corfu


Goedkope vakantie naar Barbati? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Barbati


Gaat er een rechtstreekse bus van Barbati naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekken meerdere bussen vanuit Barbati naar Corfu stad en vice versa: de groene bussen A4, A5, en A12. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Barbati vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Barbati?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Barbati. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Barbati.