Barbati op Corfu

Barbati

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13 juni 2021

Barbati op Corfu

Door Eddie Kastamonitis

Barbáti is een badplaats die gelegen is in Noord-Corfu (Corfu | Griekenland) aan de voet van de Pantokrator berg in een beschutte baai. De omgeving is prachtig, het bestaat uit witte rots kliffen en een bos van eeuwenoude olijfbomen. Barbáti is een echt pittoresk dorpje en met name in het hoogseizoen zeer geliefd bij de lokale bevolking van Corfu. Het ligt op 18 km van Corfu-stad en op loopafstand van Nisáki. Via de smalle paadjes die naar beneden lopen, kom je uit bij het strand. Het zeewater is hier ondiep waardoor het geschikt is voor kinderen.

Op de grens van Barbáti, aan de zuidwestkant, ligt het Glyfa strand. Dit is een prachtig wit kiezelstrand. Het Barbáti strand daarentegen is een grofzandstrand en ligt aan een baaitje, met aan weerszijde begroeide rotsen. Hier loopt de zeebodem vrij geleidelijk af en er zijn enkele speeltoestellen aanwezig, daarom is het Barbáti strand geschikt voor kinderen. Het Akrogiali-strand is ook een grofzandstrand en ligt ter hoogte van taverne Akrogiali, aan de voet van steile, begroeide rotsen.

Alle stranden beschikken over gezellige restaurantjes, terrassen en kleine winkeltjes. Je kunt er heerlijk zwemmen (door de beschutte baai is het een veilige zwemplek voor kinderen) en tal van watersportmogelijkheden worden hier aangeboden door de Barbati Ski club. De steile hellingen van de Pantokratoberg bieden prachtige klimgelegenheden.

Sporten: paardrijden | Watersporten: windsurfen, zeilen, waterskiën, waterfietsen, motor/speedboat en snorkelen | Bootverhuur: bij Spiros (te vinden op het strand).