uitgelicht

Lakones

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 augustus 2021

Lakones is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Lakones of wil je Lakones bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Lakones.

Foto door Corfu Gids

Ontdek Lakones op Corfu


Lákones is een bergdorp en gelegen in Midden Corfu (Corfu | Griekenland) op 24 kilometer van Corfu-stad. Het is een prachtig, pittoresk dorpje met een weg die door het midden van het dorp loopt. De weg is zo smal dat de verkeerslichten bij het begin en/of eind worden gebruikt ter voorkoming van ongevallen.

De Venetiaanse huizen uit de 18e en 19e eeuw zijn soms een beetje gammel, maar hebben zo hun charme. De lokale vrouwen dragen hier vandaag de dag nog steeds de traditionele Griekse kleding. Er zijn een paar grote taverna’s en de kerk van de heilige Nicholas staat vol trots op het plein.

De naam Lakones komt waarschijnlijk uit de verplaatsing van mensen uit het vasteland (Sparta is de hoofdstad van Lakonia). Een andere verhaal zegt dat het dorp de naam kreeg door de eerste inwoners van het dorp, de familie Michael uit Mani’s Oitilo. Er wordt gezegd dat deze familie deze plaats verlaten heeft wegens een lokaal conflict in de 15e eeuw. Vandaag de dag wordt de naam Michael nog steeds gebruikt in de namen van de overgrote meerderheid van de inwoners van het dorp.

Het dorp biedt ook een aantal van de beste uitzichten op het eiland. Wanneer je redelijk fit bent en het niet erg vindt om te klimmen, kun je ook vanuit Paleokastritsa het voetpad volgen en naar Lakones wandelen (5 km). Breng zeker ook een bezoekje aan George’s cellar. George en zijn vrouw maken zelf de heerlijkste wijn. In hun winkeltje vind je verse kruiden, eigen gemaakte wijn en zoute honing.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

LAKONES Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Lakones kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Lakones.

De reistijd van Lakones naar Corfu stad is circa 53 minuten en de reisafstand is circa 21,1 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Lakones: A9 en A16.

  • groene bus A9 naar Paleokastritsa
  • groene bus A16 naar Makrades
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Lakones op Corfu


Goedkope vakantie naar Lakones? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Lakones


Gaat er een rechtstreekse bus van Lakones naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Lakones naar Corfu stad en vice versa: de groene bus A16. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Lakones vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Lakones?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Lakones. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Lakones.