Kynopiastes

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 12 april 2022

Kynopiastes is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Kynopiastes of wil je deze plaats bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Kynopiastes.

Kynopiastes op Corfu | Griekenland
Foto door Steve Ford

Ontdek Kynopiastes op Corfu


Kynopiastes (Κυνοπιάστες) is een groot bergdorp in Centraal-Corfu, te vinden op een afstand van 10,5 kilometer van Corfu-Stad. Het pittoreske dorp is meer dan de moeite waard om eens helemaal te gaan ontdekken. Er is namelijk heel veel te zien, waaronder veel unieke residenties uit zowel de zeventiende als de negentiende eeuw. Het dorp heeft iets meer dan duizend inwoners. Wanneer je de vakantie in Kynopiastes op Corfu viert, dan voel je je meer dan welkom. De inwoners van de plaats stralen altijd een fijn gevoel van gastvrijheid uit.

Waar staat Kynopiastes op Corfu bekend om?

Kynopiastes is een relatief groot dorp op het eiland, maar toch kun je hier kennismaken met de pure tradities van de inwoners. In dit bergdorp wordt de geschiedenis levend gehouden, en dat merk je. Het dorp staat vooral bekend om de vele lekkernijen die je er kunt vinden in de sfeervolle tavernes. Daarnaast staat het ook bekend om het enige Olijfmuseum van het hele eiland. Het is zeker de moeite waard om ook hier eens naartoe te gaan als je de vakantie in Kynopiastes op Corfu viert.

De rijke geschiedenis van Kynopiastes

Bergdorp Kynopiastes mag zich zonder twijfel rekenen tot de mooiste dorpen die je tegenkomt op het platteland van Corfu. Je wordt voortdurend omringd door een prachtige natuur en dat alleen al zorgt voor een zeer ontspannen vakantie. Waar je ook kijkt, je ziet altijd een stukje geschiedenis tot leven komen. De eerste verwijzingen naar Kynopiastes op Corfu stammen uit de dertiende eeuw, uit de periode van overheersing van het Frankische koninkrijk van de Andes, Napels in Italië. We hebben het dan over de periode tussen 1267 en 1386. In deze periode werden veel landhuizen en landgoederen afgestaan en veel inwoners wisten aan de slavernij te ontsnappen.

Waar komt de naam Kynopiastes vandaan?

Er zijn meerdere verhalen bekend over het ontstaan van de naam Kynopiastes. Het meest gehoorde verhaal is dat de naam komt van het woord ‘Kyno’, wat ‘honden’ betekent. Toch, onderzoeksgegevens tonen aan dat deze versie waarschijnlijk niet correct is. Een ander verhaal is dat de naam komt van een inheemse meerjarige plant die veel voorkomt in het gebied. Deze planten staan bekend onder de naam ‘hondenuien’ en werden in het verleden aan de voordeuren van woningen opgehangen op oudejaarsavond omdat dit geluk zou brengen voor het nieuwe jaar. Deze versie ligt het meest voor de hand volgens onderzoekers.

Voorzieningen in Kynopiastes


Kynopiastes behoort tot de grotere bergdorpen op het eiland Corfu, maar dit betekent natuurlijk niet dat het overspoeld wordt door toeristen. Integendeel. Het plaatsje is gemoedelijk en rustig. Natuurlijk zijn er wel voldoende voorzieningen in Kynopiastes op Corfu aanwezig om er een heerlijke vakantie te beleven. Je kunt bij de minimarkt terecht voor de dagelijkse boodschappen en als je zin hebt in wat gezelligheid, dan loop je zo het sfeervolle dorpscafé binnen.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,6 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,2 uit 5

Stranden


Bergdorp Kynopiastes ligt niet direct aan het strand. Je verblijft hier echt in een natuurrijke omgeving, waarin vooral groen de hoofdrol speelt. Wil je een dag gaan genieten aan het strand? Dan zijn er natuurlijk wel voldoende mogelijkheden. Er zijn een aantal kleinere stranden die wat rustiger van karakter zijn, en welke vanuit Kynopiastes prima bereikbaar zijn. In dit geval kun je naar het strandje van de keizer (Παραλία του Κάιζερ) dat in Gastouri ligt. Liever naar een wat uitgebreider en drukker strand? Dan liggen de stranden van Glyfada en Agios Gordis ook in de buurt van Kynopiastes.

Corfu is natuurlijk het mooiste eiland van Griekenland. Waar je ook verblijft op dit eiland, je kunt eigenlijk altijd verschillende stranden bezoeken voor een heerlijk dagje aan de kust. Er zijn zandstranden, kiezelstranden en combinatiestranden. Wordt het zand te heet of zijn de kiezels te scherp? Dan wil je natuurlijk zorgen voor extra comfort. Dan bestel je goede waterschoenen om mee te nemen op vakantie. Je kunt voordelig online waterschoenen bestellen.

Plaatsen in de omgeving


Agios Prokopios
Agii Deka

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Wil jij niet alleen maar een relaxvakantie op Corfu, maar wil je vooral ook leuke dingen doen tijdens je verblijf op het Griekse eiland? Er is natuurlijk meer dan voldoende te doen. Je kunt je vakantie op Corfu compleet maken met een leuke excursie, een boottocht, een wijntour of bijvoorbeeld een dagtrip. Er is meer dan genoeg te zien en te doen op Corfu.

Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Als je naar Kynopiastes op Corfu gaat voor een ontspannen vakantie, dan zorg je er makkelijk voor dat je je geen moment hoeft te vervelen. Dit bergdorp heeft zelf een uniek karakter dat je gegarandeerd goed wilt leren kennen. Daarnaast is er ook in de directe omgeving van het bergdorp meer dan genoeg te zien en te doen. Je kunt al je dagen goed vullen met activiteiten als je dat wilt. Natuurlijk geven wij je graag een paar tips voor leuke uitjes en bezienswaardigheden in en rondom Kynopiastes op Corfu.

Wandelen langs de oude herenhuizen

Zoals gezegd is bergdorp Kynopiastes zelf al een juweeltje om te gaan ontdekken. Het is zeker aan te raden om eens een wandeling door het dorp te maken, waarbij je meerdere indrukwekkende herenhuizen uit de zeventiende eeuw tegenkomt. De herenhuizen maken een imposante indruk. Natuurlijk kun je onderweg ook genieten van de vrolijke, in pastelkleuren geschilderde huizen, van de verborgen pleintjes in het dorp en de smalle, geplaveide steegjes.

Een bezoek aan het centrale plein

Ga eens naar het centrale plein van Kynopiastes, want hier kun je kennismaken met de bijzondere kerk van Panagia. Deze kerk heeft een bijzondere ingang, volledig gemaakt uit marmer. Dit is nog niet alles. Je kunt er ook tal van prachtige muurschilderingen uit de achttiende eeuw bewonderen. Als je vervolgens naar de rand van het dorp wandelt, dan kun je hier direct het mooie klooster van Agia Paraskevi bewonderen. Dit klooster stamt uit de zeventiende eeuw.

Het Olijfmuseum van Kynopiastes

We noemden het eerder al, maar we doen het gewoon nog een keer. Het is namelijk echt de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan het Olijfmuseum in Kynopiastes. Olijfbomen spelen een belangrijke rol op het eiland, en eigenlijk ook op het vasteland van Griekenland, en toch is dit het enige Olijfmuseum van heel het eiland. Je kunt hier onder meer een traditionele olijfpers bewonderen.

Een wandeltocht langs de kerken

De mooiste kerk in Kynopiastes op Corfu is toch wel de kerk van Panagia, welke we net al hebben benoemd. Deze kerk staat ook wel bekend als de Kerk van de Maagd Maria en is een bijzondere basiliek met fresco’s die tot de Byzantijnse en Ionische School hagiografie behoren. Op de binnenplaats van deze mooie kerk verrijst de uitgebreide en imposante klokkentoren. Hou jij van het bewonderen van kerken? Dan is het goed om te weten dat er meer mooie kerken in Kynopiastes te vinden zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook naar de kerken van Agios Ioannis, Agios Nikolaos, Agios Dimitrios en Agios Spyridon.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Corfu in de zomer warm en droog is, terwijl de winters mild en nat verlopen. Ga je in de zomer op vakantie naar Corfu, dan is het zeldzaam als je een paar druppels regen op je hoofd krijgt. Je kunt over het algemeen genieten van heerlijk zomerweer tijdens je verblijf op Corfu, met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius.

De middagen verkoelen je met een fijn zeebriesje. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. Ga je in de winter op vakantie naar Corfu? Dan moet je wel rekening houden met overvloedige regenval, veroorzaakt door de (noord)westelijke winden. Precies dit weer op Corfu zorgt ervoor dat het eiland zo dicht bebost en idyllisch groen is.

KYNOPIASTES Weer

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer op Corfu is goed geregeld. Er rijden veel bussen en de meeste grotere plaatsen zijn uitstekend te bereiken met de bus. De kleinere plaatsen zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar mogelijk moet je dan wel wat vaker overstappen. Natuurlijk geven wij je graag inzicht in de mogelijkheden van het openbaar vervoer op en rond jouw specifieke vakantiebestemming op Corfu.

De reistijd van Kynopiastes naar Corfu-Stad is circa 20 minuten en de reisafstand is circa 10,5 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu-Stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Kynopiastes:

  • blauwe bus nr. 5 naar Kynopiastes – Kouramades (maandag t/m vrijdag 17 x, zaterdag 10 x en zondag 7 x per dag)
  • groene bus B8 naar Agios Mattheos (maandag t/m vrijdag 3 x per dag)
  • groene bus B9 naar Pentati (maandag t/m vrijdag 2 x per dag)
  • groene bus B13 naar Strongili (maandag t/m vrijdag 3 x per dag)
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij. Zie hieronder voor de contactgegevens.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Kynopiastes op Corfu


Goedkope vakantie naar Kynopiastes? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Kynopiastes


Gaat er een rechtstreekse bus van Kynopiastes naar Corfu-Stad en vice versa?

Ja, er vertrekken meerdere bussen vanuit Kynopiastes naar Corfu-Stad en vice versa: de blauwe bus nr. 5 en de groene bussen Β8, B9 en B13. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Kynopiastes vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Kynopiastes?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Kynopiastes. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Kynopiastes.