uitgelicht

Kinopiastes

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 augustus 2021

Kinopiastes is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Kinopiastes of wil je Kinopiastes bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Kinopiastes.

Foto door Steve Ford

Ontdek Kinopiastes op Corfu


Kynopiastes is een bergdorp en gelegen in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 10 kilometer van Corfu-stad. Het is een groot, pittoresk dorp dat je zeker moet bezoeken. In de buurt van Kinopiastes bevinden zich enkele van de meest populaire stranden van het eiland, zoals Agios Gordis en Glyfada, maar ook het Achillion in het prachtige dorp Gastouri is dichtbij.

Je vindt er oude herenhuizen uit de 17e eeuw, de huizen zijn geschilderd in de traditionele pastelkleuren, en de smalle, geplaveide steegjes en kleine verborgen pleinen maken Kynopiastes één van de mooiste dorpen van het Corfiotische platteland. Kinopiastes was een van de weinige plaatsen op Corfu dat in 1863 tegen de aansluiting bij Griekenland stemde.

Op het centrale plein van Kinopiastes zie je de kerk van Panagia met de indrukwekkende ingang van marmer en de muurschilderingen van de Ionische Eilanden school uit de 18e eeuw. Het klooster van Agia Paraskevi uit de 17e eeuw die aan de rand van het dorp ligt is ook een bezoekje waard.

In Kinopiastes staat ook het “Olijfmuseum”, het enige in Corfu. Dit museum toont een goed onderhouden traditionele olijfpers en authentieke dingen uit het dorpsleven in Corfu. Tevens kun je zien hoe ze vroeger en nu olie uit de olijven perst. Kinopiastes staat bekend om de kwaliteit van zijn drinkwater – iets zeldzaams in Corfu – maar ook om de traditionele tavernes die heerlijke pastitsada, sofrito, bourdeto en gerechten uit de lokale keuken serveren.

Het dorp is vooral bekend door het toprestaurant Tripa waar veel beroemdheden, zoals Churchill, Mitterand en Carter hebben gegeten. Het restaurant bestaat sinds 1947. Toen was het een kleine taverne, die overigens nog altijd in gebruik is voor kleine groepen. Historische figuren werden hier getrakteerd op zeer smakelijke gerechten. Maar ook toeristen worden graag welkom geheten. Voor een avondje genieten moet je wel redelijk wat geld uitgeven, maar het is het zeker waard. Ieder avond om 21.30 zijn er Griekse dansers. Omdat het restaurant vaak volgeboekt is, is het raadzaam te reserveren.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

KINOPIASTES Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Kinopiastes kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Kinopiastes.

De reistijd van Kinopiastes naar Corfu stad is circa 24 minuten en de reisafstand is circa 7,3 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Kinopiastes: Β8, B9, B10 en B13.

  • groene bus B8 naar Agios Mattheos
  • groene bus B9 naar Pentati
  • groene bus B10 naar Agios Gordios
  • groene bus B13 naar Strogili
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Kinopiastes op Corfu


Goedkope vakantie naar Kinopiastes? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Kinopiastes


Gaat er een rechtstreekse bus van Kinopiastes naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekken meerdere bussen vanuit Kinopiastes naar Corfu stad en vice versa: de groene bussen Β8, B9, B10 en B13. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Kinopiastes vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Kinopiastes?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Kinopiastes. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Kinopiastes.