uitgelicht

Giannades

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 21 augustus 2021

Giannades is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Giannades of wil je Giannades bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Giannades.

Foto door Corfu Gids

Ontdek Giannades op Corfu


Giannades is een bergdorp en gelegen in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 20 kilometer van Corfu-stad en gelegen tussen Ermones en Marmaro. Giannades was oorspronkelijk dichter bij de kust gevestigd, maar door de voortdurende piraterijverslagen rond de 16e eeuw zijn de bewoners verhuisd naar de huidige, veiligere locatie.

Het is een groot traditioneel dorp met een unieke architectuur die getuigt van zijn lange geschiedenis. Steile straatjes, oude gebouwen en de oker kleuren van een oude kerk, geven dit pittoreske dorp zijn unieke karakter. Er is een slager, een bakker, postkantoor, medische hulp, mini-markten, restaurants, een bar, een school, speeltuin en een theater.

Een paar kilometer verderop ligt het Theotoki landgoed. Al generaties lang produceren ze er olijfolie en een heerlijke wijn. Het landgoed is elke dag geopend en leuk om even te bezoeken.

Achter de heuvel is het strand van Giannades, bekend als het meest geheime strand van het eiland, genaamd Yali. Niet veel mensen bezoeken het omdat het alleen bereikbaar is met de boot of klimmen/lopen. Het is een kleine baai met een mix van ruig zand en kleine kiezelstenen met adembenemend schoon water, prachtig onderwater zee leven en een zeer rustige sfeer. (OPGELET Je hebt basiskennis van klimmen en goede wandelschoenen nodig. Er is geen netwerksignaal op Yali Beach en je wandelt op eigen risico!)

De kerk, uit de 16e eeuw, is gewijd aan de heilige Nicolaas en is toegankelijk via verscheidene trappen omhoog en de ronde toegangspoort. Aan de linkerkant kun je de goed onderhouden begraafplaats met zijn witte marmeren grafschriften, bekijken. De landbouw is de belangrijkste bron van inkomsten voor de inwoners van Giannades. Dagelijks passeren kooplieden met hun vrachtwagens het dorp, ze kondigen zich aan door het gebruik van hun luidsprekers. Je kunt verse vis en groente bij hun kopen.

Hoewel het dorp slechts op 150 meter hoogte is gelegen heb je vanaf het plein een geweldig uitzicht op de Ropa vallei, Pantokrator berg en de bergtoppen van Epirus en Albanië. Net onder het plein is het Cultureel centrum, waar alle culturele evenementen plaatsvinden. Je kunt op het plein heerlijk zitten, genietend van een kopje koffie uit het café dat op het plein is gelegen. Aan de overkant van het café is een kraan waar je je fles met frisse water kunt vullen. Op het plein mag je parkeren, maar let wel op dat je goed aan de kant staat. De bus, die hier dagelijks komt, moet nog wel kunnen keren!

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

GIANNADES Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Giannades kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Giannades.

De reistijd van Giannades naar Corfu stad is circa 60 minuten en de reisafstand is circa 17,6 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Giannades: B18.

  • groene bus B18 naar Giannades
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Giannades op Corfu


Goedkope vakantie naar Giannades? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Giannades


Gaat er een rechtstreekse bus van Giannades naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Giannades naar Corfu stad en vice versa: de groene bus B18. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Giannades vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Giannades?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Giannades. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Giannades.