Vatos op Corfu | Griekenland

Vatos

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13 juni 2021

Vatos op Corfu | Griekenland

Door Danny Brosman

Ontdek Vatos op het Griekse eiland Corfu

Vatos is een bergdorp en gelegen in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 12 kilometer van Corfu-stad. Het ligt in een prachtige omgeving met vele pijnbomen en olijfboomgaarden. Hoewel Vatos op een hoge hoogte ligt, is het niet lang rijden naar de beroemde stranden van Corfu, zoals Ermones, Pelekas, Glyfada en Myrtiotissa. Het dorp is omringd door weelderig groen, en de Ropa-vallei. Vatos is gebouwd in een plooi van de St. George berg, niet zichtbaar vanaf zee, als gevolg van vervlogen angst voor piraten.

Hoewel Vatos niet wordt genoemd in een historisch, officieel document van vóór de 16e eeuw, zijn er een aantal gebouwen die getuigen dat het gebied al eerder werd bewoond. Een van hen is de kerk van St. George, gebouwd op de top van de heuvel, waarschijnlijk in de late Middeleeuwen. De parochiekerk van Vatos, Agios Nicholas, herbergt een oude gedeelte, dat volgens fresco’s dateert uit de 13e eeuw. Het dorp was vooral bekend in de jaren 80 om te kamperen, net zoals Pelekas, jongeren uit Europa, Amerika en Australië kwamen hierheen om de plaats te bezoeken. Het dorp was ooit de residentie van de twee meest prominente heren Kapodistrias en Soufis, maar helaas is alleen een klein deel van het oude herenhuis is behouden.

Naast de natuurlijke schoonheid en charmante architectuur van de oude huizen, zal je mooie straten zien met bloeiende tuinen en genieten van een kopje koffie of een maaltijd in een traditioneel café of taverne. Het begin van de lente wordt hier uitbundig gevierd met het Sint George festival. Het dorpsfeest vindt plaats op 24 september en verder wordt op deze datum in de nabijgelegen Mirtiotissa wordt een feest gehouden bij het Klooster van Panagia Myrtiotissa. Vanuit Vatos kan je tevens het (naakt)strand van Myrtiotissa bezoeken, maar ook het mooie lange zandstrand van Glyfada ligt binnen redelijke afstand.

Vakanties naar Vatos op Corfu

Goedkope vakantie naar Vatos? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Hoe bereik ik Vatos?