uitgelicht

Vatos

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 augustus 2021

Vatos is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Vatos of wil je Vatos bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Vatos.

Vatos op Corfu | Griekenland -Sibel Zeyneb Diker
Foto door Sibel Zeyneb Diker

Ontdek Vatos op Corfu


Vatos is een bergdorp en gelegen in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 12 kilometer van Corfu-stad. Het ligt in een prachtige omgeving met vele pijnbomen en olijfboomgaarden. Hoewel Vatos op een hoge hoogte ligt, is het niet lang rijden naar de beroemde stranden van Corfu, zoals Ermones, Pelekas, Glyfada en Myrtiotissa. Het dorp is omringd door weelderig groen, en de Ropa-vallei. Vatos is gebouwd in een plooi van de St. George berg, niet zichtbaar vanaf zee, als gevolg van vervlogen angst voor piraten.

Hoewel Vatos niet wordt genoemd in een historisch, officieel document van vóór de 16e eeuw, zijn er een aantal gebouwen die getuigen dat het gebied al eerder werd bewoond. Een van hen is de kerk van St. George, gebouwd op de top van de heuvel, waarschijnlijk in de late Middeleeuwen. De parochiekerk van Vatos, Agios Nicholas, herbergt een oude gedeelte, dat volgens fresco’s dateert uit de 13e eeuw. Het dorp was vooral bekend in de jaren 80 om te kamperen, net zoals Pelekas, jongeren uit Europa, Amerika en Australië kwamen hierheen om de plaats te bezoeken. Het dorp was ooit de residentie van de twee meest prominente heren Kapodistrias en Soufis, maar helaas is alleen een klein deel van het oude herenhuis is behouden.

Naast de natuurlijke schoonheid en charmante architectuur van de oude huizen, zal je mooie straten zien met bloeiende tuinen en genieten van een kopje koffie of een maaltijd in een traditioneel café of taverne. Het begin van de lente wordt hier uitbundig gevierd met het Sint George festival. Het dorpsfeest vindt plaats op 24 september en verder wordt op deze datum in de nabijgelegen Mirtiotissa wordt een feest gehouden bij het Klooster van Panagia Myrtiotissa. Vanuit Vatos kan je tevens het (naakt)strand van Myrtiotissa bezoeken, maar ook het mooie lange zandstrand van Glyfada ligt binnen redelijke afstand.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

VATOS Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Vatos kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Vatos.

De reistijd van Vatos naar Corfu stad is circa 20 minuten en de reisafstand is circa 14 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Vatos: B16, B17 en B18.

  • groene bus B16 naar Ermones
  • groene bus B17 naar Glyfada
  • groene bus B18 naar Giannades
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Vatos op Corfu


Goedkope vakantie naar Vatos? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Vatos


Gaat er een rechtstreekse bus van Vatos naar Corfu stad en vice versa?

Er stopt helaas geen bus in Vatos, het is vanuit het dorp ongeveer 10 minuten lopen naar de dichtsbijzijnde halte aan de hoofdweg. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Vatos vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij.

Hoe kom ik in Vatos?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Vatos. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Vatos.