Varypatades

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 7 april 2022

Varypatades is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Varypatades of wil je Varypatades bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Varypatades.

Varypatades op Corfu | Griekenland - Steve Ford
Foto door Steve Ford

Ontdek Varypatades op Corfu


Varypatades (of Varipatades, Βαρυπατάδες) is een traditioneel bergdorp en gelegen in Centraal-Corfu (Corfu | Griekenland) op 10 kilometer van Corfu-stad. Het is gebouwd op de hellingen van een heuvel, vol met olijf- en cederbomen. Vanaf de top heb je een panoramisch uitzicht. Onderweg er naar toe krijg je schitterende vergezichten. De weg slingert kris kras door Varypatades met huizen in de traditionele pasteltinten van Corfu. Het is een typisch Corfiotisch dorpje met een traditioneel karakter, vanwege de oude huizen, talrijke kerken en het intact gebleven bouwwerk is het beschermd erfgoed.

Varypatades is een plek vol wonderen … het kleine traditionele plein, die door de kerk van Agios Stefanos wordt gedomineert, de vele herenhuizen met pastelkleuren en beige tegels, de traditionele huizen gebouwd bovenop elkaar… Een wandeling in de traditionele dorp is er één die je nooit zal vergeten. In Varipatades hebben de inwoners een unieke gewoonte. Op de avond van “Goede Vrijdag” worden honderden slakschelpen, de zogenaamde “boboloi” gevuld met olie en katoen en worden langs het pad gelegd waar de Epitapi langsgaat en aangestoken. Deze brandende slakken schelpen creëren  de bijzondere en gezellige sfeer in het dorp.

Er zijn hier geen winkels, maar er is een kafenion (bar) die open blijft… tot de eigenaar moe wordt en naar bed wil gaan. De hoofdkerk hier is de Agia Paraskevi, als je naar boven gaat naar het kerkhof kun je beide kanten van het eiland zien. Als je via de smalle verharde weg naar beneden loopt vanaf het centrale plein zie je een klein meer. Er zijn hier vele vogelsoorten en het is een geweldige plek om te stoppen voor een picknick. Naarmate je de waterkant nadert, word je begroet door de luide scherpe roep van honderden kikkers. Ze verdwijnen onder water als ze gestoord worden, wat je de kans geeft om te ontspannen en naar de zang van de vogels en eenden te luisteren. Met een beetje geluk zie je zelfs reigers.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,6 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,2 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Wil jij niet alleen maar een relaxvakantie op Corfu, maar wil je vooral ook leuke dingen doen tijdens je verblijf op het Griekse eiland? Er is natuurlijk meer dan voldoende te doen. Je kunt je vakantie op Corfu compleet maken met een leuke excursie, een boottocht, een wijntour of bijvoorbeeld een dagtrip. Er is meer dan genoeg te zien en te doen op Corfu.

Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Corfu in de zomer warm en droog is, terwijl de winters mild en nat verlopen. Ga je in de zomer op vakantie naar Corfu, dan is het zeldzaam als je een paar druppels regen op je hoofd krijgt. Je kunt over het algemeen genieten van heerlijk zomerweer tijdens je verblijf op Corfu, met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius.

De middagen verkoelen je met een fijn zeebriesje. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. Ga je in de winter op vakantie naar Corfu? Dan moet je wel rekening houden met overvloedige regenval, veroorzaakt door de (noord)westelijke winden. Precies dit weer op Corfu zorgt ervoor dat het eiland zo dicht bebost en idyllisch groen is.

VARYPATADES Weer

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer op Corfu is goed georganiseerd. Er zijn veel bussen die de meeste grotere plaatsen uitstekend bereikbaar maken. Ook de kleinere plaatsen zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer, al kan het zijn dat je dan wat vaker moet overstappen. We helpen je graag met informatie over de mogelijkheden van het openbaar vervoer op en rond jouw specifieke vakantiebestemming op Corfu.

De reistijd van Varypatades naar Corfu stad is circa 40 minuten en de reisafstand is circa 11 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Varypatades: nr. 18 en B11.

  • blauwe bus nr. 18 naar Varypatades
  • groene bus B11 naar Varypathades
De dienstregeling kan beïnvloed worden door bijvoorbeeld vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je direct contact opnemen met de busmaatschappij. Hieronder vind je de contactgegevens.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Varypatades op CorfuVoordelige vakantie naar Varypatades? Ontdek nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Ruime keuze aan accommodaties
Altijd de beste prijs
Veilig en snel online reserveren

Veelgestelde vragen over Varypatades


Gaat er een rechtstreekse bus van Varypatades naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Varypatades naar Corfu stad en vice versa: de blauwe bus nr. 18 en de groene bus B11. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Varypatades vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij.

Hoe kom ik in Varypatades?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Varypatades. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” voor een snelle en eenvoudige routebeschrijving van en naar Varypatades.