uitgelicht

Varypatades

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 augustus 2021

Varypatades is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Varypatades of wil je Varypatades bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Varypatades.

Varypatades op Corfu | Griekenland - Steve Ford
Foto door Steve Ford

Ontdek Varypatades op Corfu


Varypatades (of Varipatades) is een traditioneel bergdorp en gelegen in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 10 kilometer van Corfu-stad. Het is gebouwd op de hellingen van een heuvel, vol met olijf- en cederbomen. Vanaf de top heb je een panoramisch uitzicht. Onderweg er naar toe krijg je schitterende vergezichten. De weg slingert kris kras door Varypatades met huizen in de traditionele pasteltinten van Corfu. Het is een typisch Corfiotisch dorpje met een traditioneel karakter, vanwege de oude huizen, talrijke kerken en het intact gebleven bouwwerk is het beschermd erfgoed.

Varypátades is een plek vol wonderen … het kleine traditionele plein, die door de kerk van Agios Stefanos wordt gedomineert, de vele herenhuizen met pastelkleuren en beige tegels, de traditionele huizen gebouwd bovenop elkaar… Een wandeling in de traditionele dorp is er één die je nooit zal vergeten. In Varipatades hebben de inwoners een unieke gewoonte. Op de avond van “Goede Vrijdag” worden honderden slakschelpen, de zogenaamde “boboloi” gevuld met olie en katoen en worden langs het pad gelegd waar de Epitapi langsgaat en aangestoken. Deze brandende slakken schelpen creëren  de bijzondere en gezellige sfeer in het dorp.

Er zijn hier geen winkels, maar er is een kafenion (bar) die open blijft… tot de eigenaar moe wordt en naar bed wil gaan. De hoofdkerk hier is de Agia Paraskevi, als je naar boven gaat naar het kerkhof kun je beide kanten van het eiland zien. Als je via de smalle verharde weg naar beneden loopt vanaf het centrale plein zie je een klein meer. Er zijn hier vele vogelsoorten en het is een geweldige plek om te stoppen voor een picknick. Naarmate je de waterkant nadert, word je begroet door de luide scherpe roep van honderden kikkers. Ze verdwijnen onder water als ze gestoord worden, wat je de kans geeft om te ontspannen en naar de zang van de vogels en eenden te luisteren. Met een beetje geluk zie je zelfs reigers.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

VARYPATADES Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Varypatades kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Varypatades.

De reistijd van Varypatades naar Corfu stad is circa 40 minuten en de reisafstand is circa 11 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Varypatades: nr. 18 en B11.

  • blauwe bus nr. 18 naar Varypatades
  • groene bus B11 naar Varypathades
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Varypatades op Corfu


Goedkope vakantie naar Varypatades? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Varypatades


Gaat er een rechtstreekse bus van Varypatades naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Varypatades naar Corfu stad en vice versa: de blauwe bus nr. 18 en de groene bus B11. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Varypatades vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij.

Hoe kom ik in Varypatades?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Varypatades. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Varypatades.