Temploni

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 augustus 2021

Temploni is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Temploni of wil je Temploni bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Temploni.

Temploni op Corfu | Griekenland
Foto door Corfu Gids

Ontdek Temploni op Corfu


Temploni is een groot bergdorp en gelegen in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 13 kilometer van Corfu-stad. Het is een klein landbouwers dorp op de top van een heuvel van waaruit je de Ropa-vallei kan bewonderen. Wanneer men over Temploni spreekt heeft men het gewoonlijk over de streek er rondom. Hier zijn voornamelijk olijfgaarden en een labyrint van smalle weggetjes kriskras er door. Het dorp zelf bestaat uit een smalle straat, een kerk en misschien een dozijn oude huizen.

De omgeving is nog niet bedorven door het toerisme en je kunt er wandelen en fietsen zonder iemand tegen te komen. Zoals bijna overal op Corfu ligt ook Temploni niet ver van de stranden vandaan. Het ligt tussen de stranden van het oosten en de westkust van Corfu. De nabijgelegen Ropa vallei is een mooi gebied om te bekijken. Aan weerszijden van de weg, die van Corfu-stad naar Paleokastritsa gaat, zijn er veel wandel- en fietspaden, hier kom je maar weinig verkeer tegen en kun je in alle rust dit prachtige gebied ontdekken.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,6 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,2 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Wil jij niet alleen maar een relaxvakantie op Corfu, maar wil je vooral ook leuke dingen doen tijdens je verblijf op het Griekse eiland? Er is natuurlijk meer dan voldoende te doen. Je kunt je vakantie op Corfu compleet maken met een leuke excursie, een boottocht, een wijntour of bijvoorbeeld een dagtrip. Er is meer dan genoeg te zien en te doen op Corfu.

Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Corfu in de zomer warm en droog is, terwijl de winters mild en nat verlopen. Ga je in de zomer op vakantie naar Corfu, dan is het zeldzaam als je een paar druppels regen op je hoofd krijgt. Je kunt over het algemeen genieten van heerlijk zomerweer tijdens je verblijf op Corfu, met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius.

De middagen verkoelen je met een fijn zeebriesje. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. Ga je in de winter op vakantie naar Corfu? Dan moet je wel rekening houden met overvloedige regenval, veroorzaakt door de (noord)westelijke winden. Precies dit weer op Corfu zorgt ervoor dat het eiland zo dicht bebost en idyllisch groen is.

TEMPLONI Weer

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer op Corfu is goed georganiseerd. Er zijn veel bussen die de meeste grotere plaatsen uitstekend bereikbaar maken. Ook de kleinere plaatsen zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer, al kan het zijn dat je dan wat vaker moet overstappen. We helpen je graag met informatie over de mogelijkheden van het openbaar vervoer op en rond jouw specifieke vakantiebestemming op Corfu.

De reistijd van Temploni naar Corfu stad is circa 14 minuten en de reisafstand is circa 14 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Temploni: nr. 4.

  • blauwe bus nr. 4 naar Potamos/Evropouloi
De dienstregeling kan beïnvloed worden door bijvoorbeeld vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je direct contact opnemen met de busmaatschappij. Hieronder vind je de contactgegevens.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Temploni op CorfuVoordelige vakantie naar Temploni? Ontdek nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Ruime keuze aan accommodaties
Altijd de beste prijs
Veilig en snel online reserveren

Veelgestelde vragen over Temploni


Gaat er een rechtstreekse bus van Temploni naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Temploni naar Corfu stad en vice versa: de blauwe bus nr. 4. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Temploni vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij.

Hoe kom ik in Temploni?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Temploni. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” voor een snelle en eenvoudige routebeschrijving van en naar Temploni.