uitgelicht

Temploni

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 augustus 2021

Temploni is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Temploni of wil je Temploni bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Temploni.

Temploni op Corfu | Griekenland
Foto door Corfu Gids

Ontdek Temploni op Corfu


Temploni is een groot bergdorp en gelegen in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 13 kilometer van Corfu-stad. Het is een klein landbouwers dorp op de top van een heuvel van waaruit je de Ropa-vallei kan bewonderen. Wanneer men over Temploni spreekt heeft men het gewoonlijk over de streek er rondom. Hier zijn voornamelijk olijfgaarden en een labyrint van smalle weggetjes kriskras er door. Het dorp zelf bestaat uit een smalle straat, een kerk en misschien een dozijn oude huizen.

De omgeving is nog niet bedorven door het toerisme en je kunt er wandelen en fietsen zonder iemand tegen te komen. Zoals bijna overal op Corfu ligt ook Temploni niet ver van de stranden vandaan. Het ligt tussen de stranden van het oosten en de westkust van Corfu. De nabijgelegen Ropa vallei is een mooi gebied om te bekijken. Aan weerszijden van de weg, die van Corfu-stad naar Paleokastritsa gaat, zijn er veel wandel- en fietspaden, hier kom je maar weinig verkeer tegen en kun je in alle rust dit prachtige gebied ontdekken.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

TEMPLONI Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Temploni kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Temploni.

De reistijd van Temploni naar Corfu stad is circa 14 minuten en de reisafstand is circa 14 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Temploni: nr. 4.

  • blauwe bus nr. 4 naar Potamos/Evropouloi
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Temploni op Corfu


Goedkope vakantie naar Temploni? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Temploni


Gaat er een rechtstreekse bus van Temploni naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Temploni naar Corfu stad en vice versa: de blauwe bus nr. 4. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Temploni vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij.

Hoe kom ik in Temploni?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Temploni. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Temploni.