Temploni op Corfu | Griekenland

Templóni

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 16 april 2021

Temploni op Corfu | GriekenlandOntdek Templóni op het Griekse eiland Corfu

Templóni is een groot bergdorp en gelegen in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 13 kilometer van Corfu-stad. Het is een klein landbouwersdorp op de top van een heuvel van waaruit je de Ropa-vallei kan bewonderen. Wanneer men over Temploni spreekt heeft men het gewoonlijk over de streek er rondom. Hier zijn voornamelijk olijfgaarden en een labyrint van smalle weggetjes kriskras er door. Het dorp zelf bestaat uit een smalle straat, een kerk en misschien een dozijn oude huizen.

De omgeving is nog niet bedorven door het toerisme en je kunt er wandelen en fietsen zonder iemand tegen te komen. Zoals bijna overal op Corfu ligt ook Temploni niet ver van de stranden vandaan. Het ligt tussen de stranden van het oosten en de westkust van Corfu. De nabijgelegen Ropa vallei is een mooi gebied om te bekijken. Aan weerszijden van de weg, die van Corfu-stad naar Paleokastritsa gaat, zijn er veel wandel- en fietspaden, hier kom je maar weinig verkeer tegen en kun je in alle rust dit prachtige gebied ontdekken.

Corfu heeft een mediterraan klimaat dat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen en liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. Vooral in de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog, de noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

Tickets koop je vooraf bij de automatische kaartjesautomaat, kiosk of bij je accommodatie. Koop je het ticket in de bus dan betaal je een hogere prijs. In de groene bus wordt de ticketprijs bepaald op basis van de afstand. Voor de blauwe bus gelden vaste zonetarieven. Kinderen onder de 6 jaar reizen gratis.

A = langeafstandsbus: bekijk de actuele dienstregeling en ticketprijzen, B = stadsbus: bekijk de actuele dienstregeling en ticketprijzen. Ik adviseer je om altijd even navraag over de dienstregeling en tickets te doen bij de buschauffeur, kiosk of de lokale bevolking. Er zou zomaar iets kunnen wijzigen wat voor een onaangename verrassing kan zorgen.

Je kunt kiezen uit de volgende bus(sen):

Vakantie naar Templóni op Corfu

Waar kan ik verblijven in Templóni?

Corfu Gids heeft de beste vakantiedeals voor jou verzameld!

De kaart van Templóni