Temploni op Corfu | Griekenland

Temploni

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13 juni 2021

Temploni op Corfu | GriekenlandOntdek Temploni op het Griekse eiland Corfu

Temploni is een groot bergdorp en gelegen in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 13 kilometer van Corfu-stad. Het is een klein landbouwers dorp op de top van een heuvel van waaruit je de Ropa-vallei kan bewonderen. Wanneer men over Temploni spreekt heeft men het gewoonlijk over de streek er rondom. Hier zijn voornamelijk olijfgaarden en een labyrint van smalle weggetjes kriskras er door. Het dorp zelf bestaat uit een smalle straat, een kerk en misschien een dozijn oude huizen.

De omgeving is nog niet bedorven door het toerisme en je kunt er wandelen en fietsen zonder iemand tegen te komen. Zoals bijna overal op Corfu ligt ook Temploni niet ver van de stranden vandaan. Het ligt tussen de stranden van het oosten en de westkust van Corfu. De nabijgelegen Ropa vallei is een mooi gebied om te bekijken. Aan weerszijden van de weg, die van Corfu-stad naar Paleokastritsa gaat, zijn er veel wandel- en fietspaden, hier kom je maar weinig verkeer tegen en kun je in alle rust dit prachtige gebied ontdekken.

Het weer in Temploni

Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

Openbaar vervoer in Temploni

Vakanties naar Temploni op Corfu

Goedkope vakantie naar Temploni? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Hoe bereik ik Temploni

Hieronder staat een kaart van Google Maps. Door op “route” te klikken kun je snel een routebeschrijving maken naar Temploni.