Moraïtika op Corfu

Moraïtika

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 15 april 2021

Moraïtika op CorfuMoraïtika is een moderne badplaats en ligt in Midden-Corfu (Corfu | Griekenland) op 20 kilometer van Corfu-stad. Het is gebouwd op de oevers van de rivier Messonghi die Moraïtika scheidt van het naastgelegen Messonghi. Moraïtika is beroemd om zijn nachtleven, want er zijn veel clubs langs de hoofdweg met live muziek, de clubs zijn open tot laat in de ochtend. Het is een druk bezochte plaats, waar je veel bars, restaurants en winkels vind doordat de locale bevolking zich voornamelijk bezig houdt met het toerisme. Er zijn tal van traditionele tavernes die het allerbeste van de lokale Corfu-gerechten aanbieden, samen met een scala aan internationale gerechten.

Achter de drukke hoofdstraat ligt het oude dorp, Ano Moraïtika, met traditionele architectuur, stenen huizen, smalle straatjes en vele kerken. Er staan voornamelijk huizen van de bewoners, maar ook wat meer “rustigere” tavernes en cafés. Je ziet ook de ruïnes van de Romeinse baden, die getuigen dat het gebied al lang bewoond is.

Het zandstrand van Moraïtika is groot met ondiep en warm water, ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Dit mooie strand trekt niet alleen toeristen, maar ook veel lokale bewoners. De bomen aan de achterkant van het strand bieden schaduw, maar je kunt ook ligstoelen en parasols vinden op het grootste deel van het strand. Op het strand zijn tal van activiteiten te doen. Er is een duikcentrum dat zowel beginners als gevorderde cursussen geeft. Andere nabijgelegen stranden zijn het strand van Agios Ioannis Peristeron richting het noorden en het Messonghi strand richting het zuiden.

Vakantie naar Moraïtika op Corfu

Waar kan ik verblijven in Moraïtika?

Corfu Gids heeft de beste vakantiedeals voor jou verzameld!