uitgelicht

Petriti

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 25 augustus 2021

Petriti is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Petriti of wil je Petriti bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Petriti.

Foto door Sibel Zeyneb Diker

Ontdek Petriti op Corfu


Petriti (Πετρίτη) is een vissersdorp en ligt in Zuid-Corfu (Corfu | Griekenland) op 30 kilometer van Corfu-stad. Het is er rustig want toeristen zie je er nauwelijks, toch zijn er overal appartementjes en kamers te huur. Er zijn eveneens enkele leuke taverna’s en twee supermarktjes. Petriti wordt grotendeels bevolkt door de inwoners van het, op de heuveltop gelegen, Korakades, wiens huizen door grondverschuivingen schade hebben geleden. Korakades is nu een spookdorp met slechts een paar inwoners die er niet weg willen. Het herbergt onbetaalbare iconen, muurschilderingen en muurschilderingen die de muren versieren.

In de vroegere tijd was het dorp Petriti bekend als “Egrypos”, dat voortvloeit uit het Griekse woord “Evrous”, het betekent letterlijk “goede rivier”. Het gebied behoorde tot een Byzantijnse grondeigenaar onder de naam Petretino of Petriti, die het dorp aan de familie Palatianos gaf als bruidschat. Er is een intacte Byzantijnse toren die nog steeds tot de familie behoort. De grondslagen hiervan stammen uit de Romeinse tijd, de structuur die vijf meter in diameter is, wordt gebruikt als graanopslag.

Het dorp met de bruisende haven met vissersboten is het grootste vissersdorp op Corfu vandaag de dag. Er is een grote parkeerplaats waar je kunt parkeren om vervolgens in één van de zeven vistavernes de verse vis die een paar uur eerder door de lokale vissers is gevangen te proeven. Er zijn ook een paar bars voor een avonddrankje, een grillruimte voor souvlaki en een internetcafe in de buurt. Petriti is uniek omdat het een arbeidsdorp aan de kust is. De meeste dorpen verlieten de kust en verkasten naar de heuvels, door de voortdurende dreiging van piraten en invasies.

Er is een indrukwekkende kerk, gelegen beneden in het dorp, dit is ongebruikelijk in Corfu, aangezien de meeste kerken hoog bovenaan de heuvel van het dorp liggen. Er zijn hier verschillende festivals. De belangrijkste panigiri wordt op 15 augustus gevierd, Maria Hemelvaart. De Varkarola wordt gevierd op 9 augustus, waar iedereen met hun boten naar de haven van Petriti komen, alle boten zijn versiert met brandende kaarsen.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

PETRITI Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Petriti kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Petriti.

De reistijd van Petriti naar Corfu stad is circa 1 uur en 30 minuten en de reisafstand is circa 33,1 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Petriti: B2.

  • groene bus B2 naar Petriti
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Petriti op Corfu


Goedkope vakantie naar Petriti? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Petriti


Gaat er een rechtstreekse bus van Petriti naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Petriti naar Corfu stad en vice versa: de groene bus B2. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Petriti vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Petriti?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Petriti. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Petriti.