uitgelicht

Petriti

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 25 augustus 2021

Petriti is een gastvrij en gezellig dorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Petriti of wil je Petriti bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Petriti.

Foto door Sibel Zeyneb Diker

Ontdek Petriti op Corfu


Petriti (Πετρίτη) is een vissersdorp en ligt in Zuid-Corfu (Corfu | Griekenland) op 30 kilometer van Corfu-stad. Het is er rustig want toeristen zie je er nauwelijks, toch zijn er overal appartementjes en kamers te huur. Er zijn eveneens enkele leuke taverna’s en twee supermarktjes. Petriti wordt grotendeels bevolkt door de inwoners van het, op de heuveltop gelegen, Korakades, wiens huizen door grondverschuivingen schade hebben geleden. Korakades is nu een spookdorp met slechts een paar inwoners die er niet weg willen. Het herbergt onbetaalbare iconen, muurschilderingen en muurschilderingen die de muren versieren.

In de vroegere tijd was het dorp Petriti bekend als “Egrypos”, dat voortvloeit uit het Griekse woord “Evrous”, het betekent letterlijk “goede rivier”. Het gebied behoorde tot een Byzantijnse grondeigenaar onder de naam Petretino of Petriti, die het dorp aan de familie Palatianos gaf als bruidschat. Er is een intacte Byzantijnse toren die nog steeds tot de familie behoort. De grondslagen hiervan stammen uit de Romeinse tijd, de structuur die vijf meter in diameter is, wordt gebruikt als graanopslag.

Het dorp met de bruisende haven met vissersboten is het grootste vissersdorp op Corfu vandaag de dag. Er is een grote parkeerplaats waar je kunt parkeren om vervolgens in één van de zeven vistavernes de verse vis die een paar uur eerder door de lokale vissers is gevangen te proeven. Er zijn ook een paar bars voor een avonddrankje, een grillruimte voor souvlaki en een internetcafe in de buurt. Petriti is uniek omdat het een arbeidsdorp aan de kust is. De meeste dorpen verlieten de kust en verkasten naar de heuvels, door de voortdurende dreiging van piraten en invasies.

Er is een indrukwekkende kerk, gelegen beneden in het dorp, dit is ongebruikelijk in Corfu, aangezien de meeste kerken hoog bovenaan de heuvel van het dorp liggen. Er zijn hier verschillende festivals. De belangrijkste panigiri wordt op 15 augustus gevierd, Maria Hemelvaart. De Varkarola wordt gevierd op 9 augustus, waar iedereen met hun boten naar de haven van Petriti komen, alle boten zijn versiert met brandende kaarsen.

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Wil jij niet alleen maar een relaxvakantie op Corfu, maar wil je vooral ook leuke dingen doen tijdens je verblijf op het Griekse eiland? Er is natuurlijk meer dan voldoende te doen. Je kunt je vakantie op Corfu compleet maken met een leuke excursie, een boottocht, een wijntour of bijvoorbeeld een dagtrip. Er is meer dan genoeg te zien en te doen op Corfu.

Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Corfu in de zomer warm en droog is, terwijl de winters mild en nat verlopen. Ga je in de zomer op vakantie naar Corfu, dan is het zeldzaam als je een paar druppels regen op je hoofd krijgt. Je kunt over het algemeen genieten van heerlijk zomerweer tijdens je verblijf op Corfu, met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius. De middagen verkoelen je met een fijn zeebriesje. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. Ga je in de winter op vakantie naar Corfu? Dan moet je wel rekening houden met overvloedige regenval, veroorzaakt door de (noord)westelijke winden. Precies dit weer op Corfu zorgt ervoor dat het eiland zo dicht bebost en idyllisch groen is.

PETRITI Weer

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer op Corfu is goed geregeld. Er rijden veel bussen en de meeste grotere plaatsen zijn uitstekend te bereiken met de bus. De kleinere plaatsen zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar mogelijk moet je dan wel wat vaker overstappen. Natuurlijk geven wij je graag inzicht in de mogelijkheden van het openbaar vervoer op en rond jouw specifieke vakantiebestemming op Corfu.

De reistijd van Petriti naar Corfu stad is circa 1 uur en 30 minuten en de reisafstand is circa 33,1 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Petriti: B2.

  • groene bus B2 naar Petriti
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij. Zie hieronder voor de contactgegevens.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Petriti op Corfu


Goedkope vakantie naar Petriti? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Petriti


Gaat er een rechtstreekse bus van Petriti naar Corfu stad en vice versa?

Ja, er vertrekt een bus vanuit Petriti naar Corfu stad en vice versa: de groene bus B2. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Petriti vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Petriti?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Petriti. Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Petriti.