Agios Stefanos Sinion op Corfu

Agios Stefanos (oost)

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 25 september 2021

Agios Stefanos (oost) is een gastvrij en gezellig vissersdorp op Corfu (Griekenland). Wil jij op vakantie naar Agios Stefanos (oost) of wil je Agios Stefanos (oost) bezoeken tijdens jouw verblijf op Corfu? Wij vertellen je alles over de de bezienswaardigheden, stranden en faciliteiten in Agios Stefanos (oost).

Agios Stefanos Sinion op Corfu | Griekenland

Ontdek Agios Stefanos (oost) op Corfu


Agios Stefanos Sinion (Άγιος Στέφανος Σινιών) is een vissersdorp gelegen is aan de noordoostkust van Corfu (Corfu | Griekenland) op 35 km van Corfu stad. Het is enkel te bereiken per boot of over de steil naar beneden kronkelende weg, omdat dit vissersdorpje een paar km. van de hoofdweg verwijderd ligt. Over deze hoofdweg rijdt een groene bus (vanuit Corfu stad), deze stopt in Sinies, vanwaar je 3 km moet lopen om in Agios Stefanos te komen. Er is een kiezelstrand en er zijn watersporten mogelijk. Er zijn enkele tavernes en een paar barretjes, alles kleinschalig. Vanuit Agios Stefanos kun je ook langs de kust wandelen en hier vind je dan prachtige stille en verlaten inhammen, waar je van absolute rust kunt genieten. Agios Stefanos ligt op minder dan 2 km verwijderd van Albanië!

Autoverhuur tips


EasyTerra autoverhuur Corfu
EasyTerra
Trustpilot score 4,2 uit 5
Sunny Cars autoverhuur Corfu
Sunny Cars
Trustpilot score 4,5 uit 5
Auto Europa autoverhuur Corfu
Auto Europe
Trustpilot score 3,8 uit 5

Activiteiten & bezienswaardigheden


Excursies, tickets, & activiteiten

Je vakantie vooraf compleet maken met een excursie? Er zijn verschillende excursies, dagtrips, tickets en activiteiten op Corfu zoals o.a. een dagtocht naar Paxos, een wijntour en een boottocht met BBQ. Bekijk het uitgebreide aanbod en ontdek de leukste Corfu excursies op Tripadvisor.

Het weer


Corfu heeft een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor warme, droge zomers en milde winters. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. In de middag zorgt een fijne zeebries voor wat verkoeling. De luchtvochtigheid is relatief hoog op Corfu. De noordwestelijke en westelijke winden zorgen vooral in de wintermaanden voor overvloedige regenval. Als gevolg hiervan is Corfu dicht bebost en is het landschap idyllisch groen.

AGIOS STEFANOS Weer

Openbaar vervoer


Vraag jij je af of je met de bus naar Agios Stefanos (oost) kunt reizen op Corfu? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je alles over het openbaar vervoer in Agios Stefanos (oost).

De reistijd van Agios Stefanos (oost) naar Corfu stad is circa 54 minuten en de reisafstand is circa 34,3 km. De busdiensten worden uitgevoerd door KTEL Kerkyras en/of Corfu City Bus en vertrekken vanuit Corfu stad. De dienstregeling is frequent, hoewel dit in de weekenden en vakanties kan variëren, dus controleer dit goed.

De volgende bussen stoppen in of nabij Agios Stefanos (oost): A4 en A12.

  • groene bus A4 naar Kassiopi
  • groene bus A12 naar Perithia – Loutses
De dienstregeling kan worden beïnvloed door o.a. vertragingen en verstoringen. Voor actuele informatie en reisadvies kun je rechtstreeks contact opnemen met de busmaatschappij.


Groene busmaatschappij
Blauwe busmaatschappij

Vakantie naar Agios Stefanos (oost) op Corfu


Goedkope vakantie naar Agios Stefanos (oost)? Bekijk nu het aanbod en vergelijk de beste prijzen!

Groot aanbod accommodaties
Betaal nooit teveel
Veilig & snel online boeken

Veelgestelde vragen over Agios Stefanos (oost)


Gaat er een rechtstreekse bus van Agios Stefanos (oost) naar Corfu stad en vice versa?

Er stopt helaas geen bus in Agios Stefanos (oost), het is vanuit het dorp ongeveer 39 minuten lopen naar de dichtsbijzijnde halte aan de hoofdweg. Bekijk de actuele dienstregeling van de blauwe bussen en groene bussen.

Hoe laat rijden de bussen en waar moet ik in- en uitstappen?

De bustijden van/naar Agios Stefanos (oost) vind je op de website van de busmaatschappij. Hier vind je naast de vertrek- en aankomsttijden ook een kaart waarop alle haltes van de buslijn staan. Handig, zo zie je exact waar je uit moet stappen. De bustijden worden ook aangegeven bij de haltes.

Weet je niet zeker waar je uit moet stappen? Vraag het aan de buschauffeur, hij/zij zal je graag helpen, of neem contact op met de groene busmaatschappij en/of de blauwe busmaatschappij

Hoe kom ik in Agios Stefanos (oost)?

Het zal je maar overkomen: je bent op vakantie op Corfu, in een voor jou onbekende omgeving en je raakt verdwaald. Wat dan? Met onze handige routebeschrijving, zie hieronder, verdwaal je niet en ben je zo in Agios Stefanos (oost). Je kunt de kaart uiteraard ook gebruiken om naar andere plekken te navigeren.

Routebeschrijving


Klik op “route” en maak snel en eenvoudig een routebeschrijving van/naar Agios Stefanos (oost).