Reiskoffers

Reiskoffers

Heerlijk, de vakantie is geboekt. Nu alleen nog de perfecte koffer vinden. Dat valt niet mee want koffers zijn er in vele soorten en maten. Maar welke koffer moet je nu kiezen? Dat hangt ervan af wat voor soort reis je gaat maken. Ga je een weekendje weg, een paar weken naar de Griekse zon of ga je een rondreis door bijv. Griekenland maken? Of ben je net als mij en neem je het liefst zoveel mogelijk mee?

Onderweg naar je vakantiebestemming heeft je koffer veel te verduren. Het hangt van het type reis af welke koffer bij jou past. Reis je met de auto of de bus dan zou je kunnen kiezen voor een zachte koffer. Deze koffers vormen zich naar de ruimte waardoor ze gemakkelijker te stouwen zijn. Een harde koffer is handig wanneer je met het vliegtuig reist. Jouw spullen moeten goed beschermd zijn tegen stoten en vallen. Ik heb eens gezien hoe de koffers in- en uit het vliegtuig gaan en dat gaat er niet zacht aan toe. Tegenwoordig zijn koffers licht door het gebruik van ABS of polycarbonaat.

Hoe groot moet mijn koffer zijn?

Dat is een vraag die ik vaak krijg. Het blijkt niet zo gemakkelijk de juiste maat koffer te vinden. Stel jezelf eerst de volgende vraag: wat voor soort reis ga ik maken? Dit kan bijvoorbeeld zijn: een weekje kamperen, een paar weken naar de zon of een rondreis door bijvoorbeeld Griekenland. Of ben jij net als ik iemand dit graag veel mee wilt nemen? Dan is een koffer met veel bagageruimte een aanrader. Ik help je met dit artikel het juiste formaat koffer te vinden.

Handbagage

Een handbagage koffer is maximaal 56 cm hoog zodat je hem mee mag nemen als handbagage. Deze koffer is ideaal voor bijv. een stedentrip of weekendje weg. De inhoud van de koffer is ± 25 tot 50 liter, dit komt overeen met 10 kilo bagage. Dit soort koffers hoeft niet ingecheckt te worden en mag je bij je houden in de cabine. Niet alle luchtvaartmaatschappijen hanteren dezelfde regels wat betreft de afmetingen voor een handbagage koffer. Bekijk daarom altijd vooraf de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt zodat je niet voor een verrassing komt te staan.

Kleine tot middelgrote koffers

Een kleine tot middelgrote koffer is ideaal wanneer je 1 tot 2 weken op vakantie gaat. Deze koffers hebben een hoogte tussen de 57 en 67 cm. De inhoud is ± 51 tot 75 liter, dit komt overeen met 10 tot 15 kg bagage.

Middelgrote tot grote koffers

Wanneer je 2 tot 3 weken op vakantie gaat dan kun je het beste kiezen voor een middelgrote tot grote koffer. Deze koffers hebben een hoogte tussen de 68 en 76 cm. De inhoud is ± 75 tot 95 liter, dit komt overeen met 15 tot 20 kg bagage.

Grote koffers

Ga je langer dan 3 weken op vakantie of wil je net als ik het liefst je halve kledingkast meenemen? Of wil je 1 koffer voor 2 personen gebruiken? Kies dan voor een grote koffer. Deze koffers hebben een hoogte tussen de 77 en 87 cm. De inhoud is meer dan 95 liter, dit komt overeen met meer dan 20 kg bagage.

Handige accessoires

bagagelabelsbagage-organizersbagageriemenbagagewegerskofferhoezenkoffersloten en reisgidsen

Mijn suggesties

Bagageonline

Bagageonline

Bol.com

Bol.com

Travelbags

Travelbags

Ook leuk om te lezen:

Goed artikel? Like en deel het!

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99