Veerdiensten

Veerdiensten

Heeft Corfu een veerboot?

Ja, Corfu is via Igoumenitsa per veerboot verbonden met de rest van Griekenland. Boten vertrekken vanuit de haven van Corfu ook naar Paxoi , de Diapontia-eilanden en Italië.

Welke verbindingen zijn er?

Vanuit de haven van Corfu (Kerkyra) vertrekken de veerboten naar Igoumenitsa (1:20 tot 1:45 uur varen) en Patras (4 uur varen) op het vasteland van Griekenland, maar ook naar de eilanden Paxos en Anti-Paxos. Lefkimmi (in het zuiden van Corfu) heeft ook een bootverbinding met Igoumenitsa. Om de eilanden Erikousa, Mathraki en Othoni in het noordwesten van Corfu te bezoeken moet je naar het haventje van Agios Stefanos.

Hoe kun je Corfu bereiken?

Corfu kun je vanuit Italië, Albanië en het vasteland van Griekenland eenvoudig bereiken per veerboot. Vanuit Italië vertrekken frequent vanaf Venetië, Ancona, Bari en Brindisi veerdiensten van en naar Corfu. Vaak is Corfu een tussenstop van de dienst die verder vaart naar Igoumenitsa of Patras. De overtocht vanaf Venetië duurt ongeveer 26 uur en wordt uitgevoerd door Minoan Lines. Vanaf Ancona (12 uur), Bari (8 uur) en Brindisi (8 uur) kun je kiezen voor meerdere rederijen als Anek, Minoan Lines en Superfast Ferries. Vanaf Brindisi kun je ook per "fast ferry" in slechts 3,5 uur naar Corfu. Op deze laatste veerboot is zeer beperkte ruimte voor voertuigen.

Hoe vaak gaat er een veerboot?

Vanaf het vasteland van Griekenland varen diverse veerboten op en aan. De verbinding tussen Corfu en Igoumenitsa op het vasteland van Griekenland is zeer frequent. In het hoogseizoen kun je vanaf 's morgens vroeg tot 's avonds laat, ongeveer 10 keer per dag overvaren. Ideaal voor een combinatievakantie Corfu en Epirus. Ook heeft Corfu een dagelijkse bootverbinding met de havenstad Sarande in Albanië. Op de website van Aferry, Greekferries en Ferries vind je nog meer informatie en kun je de dienstregeling inzien en tickets boeken

Goed artikel? Like en deel het!

Reacties (5)

 • Van damme

  29 juni 2019 op 13:02 | #

  Hoe kan ik van corfu naar kefalonia geraken per boot?

  antwoord

 • Corfu Gids

  02 juli 2019 op 12:01 | #

  Helaas is er geen directe ferry verbinding met Corfu. Je zal met de bus en boot moeten via het vaste land en Lefkas en bent dan ruim 8 uur onderweg. Er zijn wel georganiseerde boottochten, maar ik weet niet of je dat zoekt?

  antwoord

 • Van Noort

  08 juli 2019 op 07:21 | #

  Hoe kan ik per veerboot rond 7 of 8 oktober vanaf Corfu het vasteland van Griekenland of Italie bereiken?

  antwoord

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99