Veerdiensten

Veerdiensten

Heeft Corfu een veerboot?

Ja, Corfu is via Igoumenitsa per veerboot verbonden met de rest van Griekenland. Boten vertrekken vanuit de haven van Corfu ook naar Paxoi , de Diapontia-eilanden en Italië.

Welke verbindingen zijn er?

Vanuit de haven van Corfu (Kerkyra) vertrekken de veerboten naar Igoumenitsa (1:20 tot 1:45 uur varen) en Patras (4 uur varen) op het vasteland van Griekenland, maar ook naar de eilanden Paxos en Anti-Paxos. Lefkimmi (in het zuiden van Corfu) heeft ook een bootverbinding met Igoumenitsa. Om de eilanden Erikousa, Mathraki en Othoni in het noordwesten van Corfu te bezoeken moet je naar het haventje van Agios Stefanos.

Hoe kun je Corfu bereiken?

Corfu kun je vanuit Italië, Albanië en het vasteland van Griekenland eenvoudig bereiken per veerboot. Vanuit Italië vertrekken frequent vanaf Venetië, Ancona, Bari en Brindisi veerdiensten van en naar Corfu. Vaak is Corfu een tussenstop van de dienst die verder vaart naar Igoumenitsa of Patras. De overtocht vanaf Venetië duurt ongeveer 26 uur en wordt uitgevoerd door Minoan Lines. Vanaf Ancona (12 uur), Bari (8 uur) en Brindisi (8 uur) kun je kiezen voor meerdere rederijen als Anek, Minoan Lines en Superfast Ferries. Vanaf Brindisi kun je ook per "fast ferry" in slechts 3,5 uur naar Corfu. Op deze laatste veerboot is zeer beperkte ruimte voor voertuigen.

Hoe vaak gaat er een veerboot?

Vanaf het vasteland van Griekenland varen diverse veerboten op en aan. De verbinding tussen Corfu en Igoumenitsa op het vasteland van Griekenland is zeer frequent. In het hoogseizoen kun je vanaf 's morgens vroeg tot 's avonds laat, ongeveer 10 keer per dag overvaren. Ideaal voor een combinatievakantie Corfu en Epirus. Ook heeft Corfu een dagelijkse bootverbinding met de havenstad Sarande in Albanië. Op de website van Aferry, Greekferries en Ferries vind je nog meer informatie en kun je de dienstregeling inzien en tickets boeken

Goed artikel? Like en deel het!

Reacties (9)

 • Van damme

  29 juni 2019 op 13:02 | #

  Hoe kan ik van corfu naar kefalonia geraken per boot?

  antwoord

 • Corfu Gids

  02 juli 2019 op 12:01 | #

  Helaas is er geen directe ferry verbinding met Corfu. Je zal met de bus en boot moeten via het vaste land en Lefkas en bent dan ruim 8 uur onderweg. Er zijn wel georganiseerde boottochten, maar ik weet niet of je dat zoekt?

  antwoord

 • Van Noort

  08 juli 2019 op 07:21 | #

  Hoe kan ik per veerboot rond 7 of 8 oktober vanaf Corfu het vasteland van Griekenland of Italie bereiken?

  antwoord

 • Diederik

  09 januari 2020 op 21:49 | #

  Goedenavond,
  ik las enkele leuke verhalen over de ferry naar Corfu. Ik zoek nu al enkele dagen naar tickets om de ferry+auto te boeken van Venetie naar Corfu, maar ik kan geen enkele mogelijkheid vinden : zijn de ferries geschrapt ? of nog niet verschenen ?
  Wat zou de prijs zijn voor 4 personen +auto? (of is een vliegticket goedkoper?) Is een hut aan te raden of is dit 'overbodige' luxe ?
  Ik ben benieuwd naar een reactie...
  Mvg,
  Diederik

  antwoord

 • Corfu Gids

  13 januari 2020 op 11:02 | #

  Hi Diederik,

  Er zijn nog maar enkele lijnen die van Venetië naar Corfu varen, ik heb er 2 voor je gevonden waar je tickets kunt boeken. Hopelijk heb je er wat aan. Van de prijzen ben ik niet op de hoogte, die kun je op de websites zien als je je gegevens invult.

  In 2011 ben ik met de auto via Venetië gegaan. Het is al even geleden en ik heb de tickets niet meer, maar het was iets van rond de 400 euro (2 personen en binnenhut). Ik raad zeker een hut aan, de tocht duurt lang en tenzij slapen op de grond of een vliegtuigstoel geen probleem voor je is is een hut zeker geen overbodige luxe.

  https://www.directferries.nl/venetie_corfu_veerboot.htm
  https://www.anek.gr/en/routes/

  antwoord

 • Noëlle Geesken

  05 juni 2020 op 10:02 | #

  Goedemorgen, wij vliegen 2 juli op Corfu en 17 juli terug vanaf Lefkas. Wie kan mij vertellen of de ferries in deze tijden van Corona gaan? We moeten wel “over” kunnen. Liefst met een tussenverblijf op Paxos.

  antwoord

 • Corfu Gids

  07 juni 2020 op 09:52 | #

  Hi Noëlle,

  De ferry's zijn voornemens de dienstregeling vanaf 15 juni weer op te pakken. Ik adviseer je de ferry websites regelmatig te checken. Je zou ook op onze fb groep kunnen kijken, regelmatig plaatsen leden daar updates over de stand van zaken

  https://www.facebook.com/groups/corfu.lovers/

  antwoord

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99