Veerdiensten

Veerdiensten

Heeft Corfu een veerboot?

Ja, Corfu is via Igoumenitsa per veerboot verbonden met de rest van Griekenland. Boten vertrekken vanuit de haven van Corfu ook naar Paxoi , de Diapontia-eilanden en Italië.

Welke verbindingen zijn er?

Vanuit de haven van Corfu (Kerkyra) vertrekken de veerboten naar Igoumenitsa (1:20 tot 1:45 uur varen) en Patras (4 uur varen) op het vasteland van Griekenland, maar ook naar de eilanden Paxos en Anti-Paxos. Lefkimmi (in het zuiden van Corfu) heeft ook een bootverbinding met Igoumenitsa. Om de eilanden Erikousa, Mathraki en Othoni in het noordwesten van Corfu te bezoeken moet je naar het haventje van Agios Stefanos.

Hoe kun je Corfu bereiken?

Corfu kun je vanuit Italië, Albanië en het vasteland van Griekenland eenvoudig bereiken per veerboot. Vanuit Italië vertrekken frequent vanaf Venetië, Ancona, Bari en Brindisi veerdiensten van en naar Corfu. Vaak is Corfu een tussenstop van de dienst die verder vaart naar Igoumenitsa of Patras. De overtocht vanaf Venetië duurt ongeveer 26 uur en wordt uitgevoerd door Minoan Lines. Vanaf Ancona (12 uur), Bari (8 uur) en Brindisi (8 uur) kun je kiezen voor meerdere rederijen als Anek, Minoan Lines en Superfast Ferries. Vanaf Brindisi kun je ook per "fast ferry" in slechts 3,5 uur naar Corfu. Op deze laatste veerboot is zeer beperkte ruimte voor voertuigen.

Hoe vaak gaat er een veerboot?

Vanaf het vasteland van Griekenland varen diverse veerboten op en aan. De verbinding tussen Corfu en Igoumenitsa op het vasteland van Griekenland is zeer frequent. In het hoogseizoen kun je vanaf 's morgens vroeg tot 's avonds laat, ongeveer 10 keer per dag overvaren. Ideaal voor een combinatievakantie Corfu en Epirus. Ook heeft Corfu een dagelijkse bootverbinding met de havenstad Sarande in Albanië. Op de website van Aferry, Greekferries en Ferries vind je nog meer informatie en kun je de dienstregeling inzien en tickets boeken

 • Accommodaties op Corfu: appartementen | hotels | villa's
 • Goed artikel? Like en deel het!

  Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

  Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

  Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

  Wandelen op Corfu

  Wandelen op Corfu

  met 21 rondwandelingen
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  ANWB Extra

  ANWB Extra

  + grote kaart
  Nederlandstalig
  paperback € 10,95
  Wat en Hoe

  Wat en Hoe

  + hoogtepunten Corfu
  Nederlandstalig
  paperback € 16,95
  Kaartgids

  Kaartgids

  combi van kaart en gids
  Nederlandstalig
  paperback € 10,99