Bijen

Bijen

Corfu staat bekend om de vele verschillende (wilde) bloemen, planten en kruiden. Deze variëteit zorgt ervoor dat bijen hier goed gedijen. Bijen zijn enorm belangrijk. Zonder de bijen zou Corfu bij lange na niet zo'n kleurrijk bloemeneiland zijn. Zonder bijen is er geen bestuiving. En wanneer er geen bestuiving is, is er geen voortplanting van de bloem.

Als in het voorjaar alles in bloei staat vliegen er ontelbaar veel bijen af en aan. Je komt overal bijenkasten tegen, Corfu kent vele imkers. Bijen produceren o.a. honing, dit wordt gemaakt van de nectar van de bloemen. Tijdens het bezoeken van een bloem verzamelt de bij ook de bloempollen. De pollen zijn belangrijk voor de bestuiving, de bijen nemen 80% hiervan voor hun rekening. De overige 20% wordt door de regen en wind gedaan.

Wanneer je op Corfu bent, koop dan zeker een pot honing of een ander bijenproduct. Lijkt het je leuk om een imker te bezoeken? Bij Corfu Pappas Bee ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Ze begonnen in 2000 met 5 bijenkorven ... Inmiddels hebben ze meer 250 productieve bijenkorven op het prachtige Corfu.

Leuk artikel? Like en deel het!

Vind je dit artikel leuk? Of heb je een vraag? Laat het mij in een reactie hieronder weten.

Je plaatst een reactie als gast (jouw e-mailadres zal nooit openbaar gemaakt worden)

Musthaves voor jouw Corfu vakantie!

Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

met 21 rondwandelingen
Nederlandstalig
paperback € 16,95
ANWB Extra

ANWB Extra

+ grote kaart
Nederlandstalig
paperback € 10,95
Wat en Hoe

Wat en Hoe

+ hoogtepunten Corfu
Nederlandstalig
paperback € 16,95
Kaartgids

Kaartgids

combi van kaart en gids
Nederlandstalig
paperback € 10,99